• 17C Novo mesto
  • 06:15
  • Sre, 22.08.2018
  • Prijava
  • Registracija

Je to sploh stavka?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Od ponedeljka traja stavka, ki jo izvajajo vozniki avtobusov v podjetju Arriva Slovenija.

NOVO MESTO – Na dan pa prihajajo številke, ki dajejo vedeti, da velike podpore stavka nima. Po zadnjih podatkih v poslovni enoti Novo mesto od 55 voznikov ne stavka nihče! Razloga sta le dva: ali se ne strinjajo z zahtevami (tudi dvig urne postavke; v kar dvomimo) ali pa si ne upajo, ker se preprosto bojijo za svoje delovno mesto.

„Stavkovni odbor pozivamo, da neha javnost zavajati z neresničnimi podatki o udeležbi v stavki in s tem v javnosti ustvarjati napačno podobo o dejanskem stanju, potnikom pa povzročati nepotrebne skrbi. Tudi včeraj se 86 odstotkov voznikov skupine Arriva Slovenija ni pridružilo stavki. Hkrati so skoraj vse linije obratovale nemoteno. Čeprav je vodstvo skupine storilo vse, da bi doseglo sporazumno rešitev, stavkovni odbor še vedno zavrača predlog o vključitvi tretje osebe oziroma reševanje nastalega spora z mediacijo, prav tako se ne želel vključiti v socialni dialog, ki poteka z ostalimi sindikati v družbah. Zato v vodstvu ponovno apeliramo na stavkovni odbor, da ne postavlja ultimativnih zahtev, ampak približuje zahteve in stališča, ki jih je mogoče realizirati,“ pa so se vnovič oglasili v Arrivi Slovenija.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.