• 0C Novo mesto
  • 05:50
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Kam na dopust 2018?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Novoletne praznike so nekateri izkoristili za oddih, še več pa je takih, ki že mislijo na dopust 2018. Pametna in pravočasen nakup tudi v primeru odločitve za dopust 2018 lahko privarčuje precej denarja in živcev. V prvi vrsti je treba premisliti, kako si predstavljamo ključne počitnice v novem letu, zato je nujen strateški plan.

Kam na dopust 2018?

Žena ima dovolj počitnic na hrvaški obali, starejša hči pa ne želi slišati, da bi del oddiha preživeli v Piranu. Sin ne prenaša vožnje dlje kot do Splita, zato se zdi načrtovanje počitnic v letu 2018 misija nemogoče. A ni povsem tako. Tudi za take se najde primerna destinacija za dopust 2018. Ker družina še ni dopustovala v Črni gori ali v Grčiji, smo pozorni na ponudbe s tega področja Balkanskega polotoka. Še posebej za to, ker je v Ljubljani in na okoliških letališčih kar nekaj dobrih povezav, ki vas v nekaj urah dostavijo v na drug konec Balkanskega ali Peloponeškega polotoka.

Kjer v družinah vlada nekaj več harmonije, bo med potencialne opcije za dopust 2018 izbiral tudi med hrvaškimi regijami (Murter, Makarska, Šibenik, Pula, Dugi otok, Mljet, Korčula, Pelješac, Kvarner, Zadar, Split, Šolta, Lošinj…). Ena od slovenskih agencij nudi dopust 2018 na kar 31 grških otokov.

Kdaj rezervirati dopust 2018?

Tudi pri plačilu aranžmajev za dopust 2018 so tisti ta hitri na boljšem. Ponavadi se poravna nekaj are ali predujma, ponavadi med 20 ali 40 odstotkov, ostalo v nekaj obrokih, a vedno vse pred odhodom na počitnice. Vsakič je vključen tudi popust.  Ko smo brskali po spletu, smo na spletišču ugledne slovenske turistične agencije odkrili, da ob rezervaciji do 31.12. 2017 nudijo prihranek tja do 30 odstotkov vrednosti angažmaja za dopust 2018. Tudi do štirje otroci do 12. leta pa dopustujejo brezplačno!

Spet druga agencija pa je pripravila posebne ultra first minute ponudbe za dopust 2018. Popustov in ugodnosti ste deležni ob rezervaciji do 31. januarja.

Kako najti ponudnika?

Številni stavijo na dober glas, ki se širi od ust do ust. Šteje priporočilo. Drugi najraje vidijo, da se na njih obrnete po elektronski pošti, kjer pojasnite, kako naj bi izgledal vaš dopust 2018. Če gre za zasebne apartmaje ali pa ponudnike hotelskih storitev, ne pozabite omenite, da z vami na dopust pride tudi vaš domači hišni ljubljenček. Svetujemo tudi, da hotele, agencije ali ostale ponudnike pobarate za ponudbo. Le tam vam bo omogočila direktno primerjavo storitev in lažjo ter za vaš žep prijaznejšo odločitev za dopust 2018.

Riziko odpovedi

Saj ne da bi vam želeli kaj hudega, a ob koncu „operacije“ dopust 2018 ne pozabite na zavarovanje rizika odpovedi. Pravice in obveznosti pogodbenih strank so praviloma zapisane v zavarovalni pogodbi in splošnih pogodbenih pogojih. Za odstop iz opravičljivih razlogov velja pravilo, da ima agencija pravico zahtevati le plačilo svojih stroškov, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.