• 0C Novo mesto
  • 05:51
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Kdo je novi kralj cvička?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Vrhunec pa bo čaščenje cvička doseglo med 25. in 27. majem.

ŠENTJERNEJ – Danes smo dobili novega kralja cvička. To je postal Jernej Martinčič (Šmalčja vas 16, Šentjernej), ki je očitno pridelal najboljši cviček. Konkurenca je bila ostra, kandidatov za ta laskavi naslov pa 42. Na tem častnem mestu je nadomestil Gregorja Štembergerja, ki bo svojemu nasledniku krono predal 25. maja.

“V Šentjerneju se je danes zaključilo tridnevno ocenjevanje vin v okviru prireditve 46. Teden cvička, ki je potekalo v prostorih gostilne Pri Jerneju. Sporočamo veselo novico, da je Kralj cvička za leto 2018 postal Jernej Martinčič iz Šentjerneja. Čestitamo,” so ob tem dogodku zapisali v Občini Šentjernej.

Ocenjevanje vin je potekalo vse do danes, vse pa sodi v sklop 46. Tedna cvička, vrhunec pa bo čaščenje cvička doseglo med 25. in 27. majem. Takrat bo okronana tudi nova cvičkova princesa, do tedaj pa krono nosi Dragica Ribič.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.