• 24C Novo mesto
  • 12:30
  • Sob, 21.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kdo je prvak v boju za županovo vino?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Mestni občini Novo mesto je 20. decembra potekal 2. izbor vin za Županovo vino.

NOVO MESTO – Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je poudaril, da je izbor Županovega vina namenjen povečevanju prepoznavnosti vinogradnikov novomeške občine ter promociji kakovostnega, najbolj prepoznavnega dolenjskega vina cviček PTP. Povečevanje zanimanja za udeležbo na izboru kaže na uspešno zastavljen projekt. Županovo vino služi protokolarnim in promocijskim namenom občine in ima posebno mesto v ponudbi Turistično informacijskega centra, kjer ga lahko tudi kupite.

Vabljeni vsi

Vodja projekta Županovo vino Barbara Bojanc z Vinskega inštituta je poudarila, da je bilo sodelovanje z vinogradniškimi društvi Mestne občine Novo mesto uspešno. Prek vinogradniških društev so bili k sodelovanju povabljeni vsi novomeški vinogradniki, le klet Zajc se je iz načelnih razlogov izločila iz tekmovanja, ker je ustanoviteljica in podpornica Vinskega inštituta. Pred komisijo je bila zahtevna naloga, saj so bili vzorci vin kakovostni, odstopanja med njimi pa majhna.

Le brez napak

Izbor Županovega vina poteka v dveh fazah. V prvi fazi gre za ocenjevanje vin petčlanske tripartitne degustacijske komisije, ki je bilo izvedeno pod vodstvom predsednika komisije Andreja Bajuka na novomeškem zavodu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. V drugo fazo izbora so se uvrstila vina brez napak. Nato je strokovno-laična ocenjevalna komisija, v kateri je sodeloval tudi župan Gregor Macedoni, po metodi rangiranja izbrala zmagovalca.

Zmagovalno vino cviček PTP je letos pridelal Jože Švirt iz Društva vinogradnikov Grčevje.

Zmagovalec ocenjevanja Županovo vino bo uradno razglašen 29. decembra v sklopu decembrskega narodno-zabavnega večera na Novem trgu v Novem mestu.

MO Novo mesto, D.P.
Foto: MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Svet žaluje, umrl je DJ Avicii

21.04.2018
Njegov železni repertoar pa sestavljajo skladbe: Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love. MUSKAT – Mediji poročajo, da so v hotelski sobi v Omamu v mestu Muskat našli umrlega švedskega mojstra DJ-ja Aviciija, ki se ...

VIDEO: Legendarne carice

21.04.2018
  "A si slišala, da si je una Anja kupla Beetla?" sta se spraševali prijateljici na popoldanskem sprehodu. Video z zabavno vsebino je pripravila ekipa, ki je lani posnela film Pr´Hostar, smeh garantiran! D.P.

Kaj se je zgodilo v Radečah?

21.04.2018
Gasilci so vozišče očistili, so še zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. RADEČE - Ob 21.38 je v Njivicah, občina Radeče, prišlo do onesnaženja vozišča z neznano belo ...

FOTO: Sevniška voščenka tudi v Krmelju

21.04.2018
Turistična zveza občine Sevnica je v sodelovanju z Osnovno šolo Krmelj pripravila poseben dogodek v počastitev prihajajočega dneva Zemlje. KRMELJ - Namreč, po desetletju saditev občinskih lip po središčih krajevnih ...