• 0C Novo mesto
  • 04:31
  • Sob, 20.01.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kdo je prvak v boju za županovo vino?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Mestni občini Novo mesto je 20. decembra potekal 2. izbor vin za Županovo vino.

NOVO MESTO – Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je poudaril, da je izbor Županovega vina namenjen povečevanju prepoznavnosti vinogradnikov novomeške občine ter promociji kakovostnega, najbolj prepoznavnega dolenjskega vina cviček PTP. Povečevanje zanimanja za udeležbo na izboru kaže na uspešno zastavljen projekt. Županovo vino služi protokolarnim in promocijskim namenom občine in ima posebno mesto v ponudbi Turistično informacijskega centra, kjer ga lahko tudi kupite.

Vabljeni vsi

Vodja projekta Županovo vino Barbara Bojanc z Vinskega inštituta je poudarila, da je bilo sodelovanje z vinogradniškimi društvi Mestne občine Novo mesto uspešno. Prek vinogradniških društev so bili k sodelovanju povabljeni vsi novomeški vinogradniki, le klet Zajc se je iz načelnih razlogov izločila iz tekmovanja, ker je ustanoviteljica in podpornica Vinskega inštituta. Pred komisijo je bila zahtevna naloga, saj so bili vzorci vin kakovostni, odstopanja med njimi pa majhna.

Le brez napak

Izbor Županovega vina poteka v dveh fazah. V prvi fazi gre za ocenjevanje vin petčlanske tripartitne degustacijske komisije, ki je bilo izvedeno pod vodstvom predsednika komisije Andreja Bajuka na novomeškem zavodu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. V drugo fazo izbora so se uvrstila vina brez napak. Nato je strokovno-laična ocenjevalna komisija, v kateri je sodeloval tudi župan Gregor Macedoni, po metodi rangiranja izbrala zmagovalca.

Zmagovalno vino cviček PTP je letos pridelal Jože Švirt iz Društva vinogradnikov Grčevje.

Zmagovalec ocenjevanja Županovo vino bo uradno razglašen 29. decembra v sklopu decembrskega narodno-zabavnega večera na Novem trgu v Novem mestu.

MO Novo mesto, D.P.
Foto: MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: Sneg v Beli krajini in delu Dolenjske

19.01.2018
V noči na nedeljo bodo predvsem v južni in zahodni Sloveniji padavine, meja sneženja bo na okoli 700 metrov nadmorske višine. NOVO MESTO, METLIKA - Napovedi dežurnih vremenskih prognostikov so se uresničile. ...

Umrla med oživljanjem

19.01.2018
Posredovali so gasilci PGD Majšperk. MAJŠPERK - Ob 13.48 je v naselju Majšperk obolela oseba potrebovala pomoč prvih posredovalcev. Posredovali so gasilci PGD Majšperk, ki so pričeli z oživljanjem do prihoda ekipe ...

Na Dolenjskem sneg do nižin!

19.01.2018
V noči na nedeljo bodo predvsem v južni Sloveniji rahle padavine. V nedeljo bo delno jasno. NOVO MESTO – Danes bo pretežno oblačno, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor. Na zahodu bo povečini ...

Nova cesta prinaša nova delovna mesta

19.01.2018
V četrtek so za gradnjo prve faze podpisali pogodbo z izbranim, najugodnejšim izvajalcem del, podjetjem Pirc gradnje. ŽUŽEMBERK - Zahodna Suha krajina spada med najredkeje naseljene pokrajine v Sloveniji in je označena ...