• 21C Novo mesto
  • 20:27
  • Sob, 21.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

Krka za zgled vsem – tudi po humanosti in prostovoljstvu

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Utrip s krvodajalske akcije in dogajanja na Karitasu v Novem mestu si lahko ogledate v videoposnetku.

NOVO MESTO – Za nami je že polovica Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. Številnim ljudem so krkaši polepšali vsakdan, darovali kri, humanitarnim organizacijam pa potrebščine, obleko, obutev in opremo. Utrip s krvodajalske akcije in dogajanja na Karitasu v Novem mestu si lahko ogledate v videoposnetku.

Krvodajalska akcija je potekala v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. Marljive roke krkašev so pomagale pri pripravi prehranskih paketov na Rdečem križu in Karitasu v Novem mestu in v Ljubljani, v naslednjih dneh pa bodo pomagali tudi obema ustanovama v Ljutomeru.

V Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani smo za otroke v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pripravili mini Piko olimpijado. V Konjeniškem športnem centru Češča vas v bližini Novega mesta pa smo se družili z varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga in Varstveno-delovnega centra Novo mesto. #krkintedenhumanosti #povezujemosezdruštvi @sloveniaolympicteam // We organised Mini Piko Olympic games for the children of the Janez Levec special education centre in Ljubljana in collaboration with the Slovenian Olympic Committee. In the Equestrian Club Češča vas in the vicinity of Novo mesto, we socialised with the residents of the Centre for Education, Work and Care Dolfka Boštjančič Draga and Occupational Activity Centre Novo mesto. #krkacharityweek #connectingwithsocieties

A post shared by Krka (@krkaofficial) on

“Družili smo se s številnimi starejšimi občani po vsej Sloveniji: skupaj smo reševali vaje za urjenje spomina, sodelovali v različnih delavnicah in šli na sprehod. V domu starejših občanov v Kočevju je stanovalcem zapel tudi pevski zbor ZaSUK iz Upravljanja kakovosti. Zanimiv program smo pripravili tudi v varstveno-delovnih centrih. V Novem mestu smo z varovanci obiskali Konjeniški šolski športni center Češča vas, v Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani pa smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali mini Piko olimpijado. Prostovoljce pa je na dejavnostih obiskala tudi Krkina maskota mucek Piko,” so še zapisali pri Krki.

D.P., Krka d.d.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...

Kornati - biser Jadrana

21.07.2018
[caption id="attachment_32614" align="alignright" width="300"] Kornati[/caption] Kornati ali Kornatski otroki so najlepše in največje otočje, ki jih lahko najdemo v Jadranskem morju. Sestavlja jih kar 152 otokov, manjših ...

Najhujša nevihta na Dolenjskem

21.07.2018
Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše. NOVO MESTO - Pred nami je nevihten vikend, ki je svoj uvod doživel že včeraj, najhuje pa jo je skupila prav Dolenjska. Po poročanju ...

VIDEO: Ko v službi izveš, da si zadel na loteriji

20.07.2018
Igrate igre na srečo? Ste že kdaj kaj zadeli? Če ne drugega, pa z glavo v zid. Na spodnjem videu pa o srečnežu, ki je med službenim časom spoznal, da je zadel velik dobitek na loteriji. Reakcija? Fenomenalna! D.P.