• 15C Novo mesto
  • 19:35
  • Tor, 25.07.2017
  • Prijava
  • Registracija

Objavljamo seznam stvari na dražbi, zaradi katere je podjetnik umrl

DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:

V četrtek Dolenjske ni pretresla le tragedija v Šentrupertu, ampak tudi tista v Novem mestu, pri kateri je v močni eksploziji umrl moški. Zdaj je jasno, zakaj.

NOVO MESTO – Dopoldne je odjeknilo, da je v eksploziji sredi dolenjske prestolnice umrl moški, policija pa je kmalu uradno sporočila, da je šlo za 59-letnika, ki je bil v usodnem trenutku v vozilu ob hiši na Kosovi ulici. Dodali so, da življenja drugih ljudi pri tem niso bila ogrožena, čeprav je nesrečni kraj dobesedno sredi mesta, kar se tiče smrti, pa znakov kaznivega dejanja niso ugotovili – to lahko pomeni le dvoje: bodisi je šlo za nesrečo bodisi si je nesrečnik sodil sam.

In prav kmalu se je razvedelo, kaj je bilo krivo za tragedijo, ki je pretresla Dolenjsko in Slovenijo. Pokojni, neuradno gre za podjetnika Jožeta Zupanca, je bil v dolgovih, ravno v četrtek ob 10. uri pa so v njegovi hiši razpisali javno dražbo premičnin.

Javno dostopni seznam premičnin najdete v spodnji galeriji. Dostopen je na spletni strani novomeškega okrajnega sodišča, na njem pa lahko opazite, da so cene pohištva izjemno nizke – hladilnik za 20 evrov, kuhinja za 120, omarica za čevlje štiri evre, masivna miza 20 evrov, fotelj deset evrov in podobno. Vsega skupaj se je tako nabralo za nekaj več kot 1500 evrov, kolikor je znašal tudi nesrečnikov dolg do podjetja Dama, d.o.o. Na dražbi bi prodali tako rekoč vse njegovo pohištvo in opremo, možakar pa je s svojim avtomobilom zaprl vhod v stavbo, se usedel vanj in naredil konec …

Šele popoldne so na kraj poklicali novomeške poklicne gasilce, ki so s tehničnim posegom razprli vozilo in kraj dogodka očistili. Kriminalisti vse okoliščine dogodka še ugotavljajo.

Pripravila: M. S.

Objavljamo seznam stvari na dražbi, zaradi katere je podjetnik umrl
1 od 3
DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.