• 5C Novo mesto
  • 14:54
  • Pon, 22.01.2018
  • Prijava
  • Registracija

Ognjeni zublji pogoltnili hlev in kozolec – FOTO

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Domačijo Ruparjevih v Klenoviku v občini Škocjan je zadela velika nesreča. V soboto se je pri njih doma vnel hud požar, ki je mogočna gospodarska objekta v nekaj minutah spremenil v kup pepela. Od hleva in kozolca je ostalo le še nekaj ogrodja, eno kravo so morali odpeljati v klavnico.

KLENOVIK – Začelo se je malo po 16. uri, ko se je med spravilom slame vnelo nekje na puhalniku. Kot smo izvedeli, se je motor najbrž pregreval do točke, ko se je slama vnela, ogenj pa se je kmalu razširil na objekt. Gospodar je hitel reševati, kar se je rešiti dalo, in kmalu sprevidel, da ognjenim zubljem sam ne bo kos, zato je na pomoč poklical gasilce.

Prihiteli so vaščani ter prostovoljci iz PGD Zagrad, Škocjan, Grmovlje, Dolenje Dole, Bučka, Dobrava, Tomažja vas in njihovi poklicni kolegi iz GRC Novo mesto. Boj z ognjem je trajal precej časa, a poslopij – hleva ter kozolca – na žalost niso mogli več rešiti. Domači gasilci so čez noč ostali na požarni straži, na sončno nedeljo so na požarišče prišli še policisti. Izvedeli smo še, da se je v požaru poškodovalo več živali, ena krava je poginila, nekaj gasilcev pa je staknilo opekline.

Sledilo bo obsežno čiščenje, potem pa nov boj za seno in preostalo krmo, ki so jo ognjeni zublji pogoltnili. Čeprav smo sredi poletja, bosta jesen in zima kaj kmalu potrkali na vrata, nesrečna družina, ki ima živino zdaj na paši, pa se bo morala s krmo in streho za živali znajti, kakor bo vedela in znala. Nastala škoda je namreč nepredstavljiva.

Pripravila: M. S.

Ognjeni zublji pogoltnili hlev in kozolec – FOTO
1 od 4
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: To je pes, ki je umrl pri Brežicah, krivi (tudi) lastniki

22.01.2018
Posledice prometnih nesreč z udeležbo živali so  lahko še veliko hujše. NOVO MESTO, BREŽICE – Policisti  PP  Brežice  opozarjajo  na  prometne nesreče z udeležbo domačih živali,  ki bi jih lastniki ...

VIDEO: Najbolj smešni kiksi naših TV voditeljev

21.01.2018
Po sedmi uri zvečer je praviloma družina zbrana okoli TV ekrana, kjer prisluhne dnevnim poročilom. A kljub resni tematiki se včasih zgodi, da smeh premaga resnobnega voditelja informativne ...

VIDEO: Pranje avtomobila, ki se mu smeje cela Slovenija

21.01.2018
Ste izkoristili vikend in opravili svoj avto? Verjetno je bolj verjetno, da ste se nasmejali videozapisu z Dolenjske, ki se je pojavil na družbenem omrežju. Do zdaj je zbral že več kot 100.000 ogledov! Zakaj? Iznajdljivost ...

Multipraktik česen

21.01.2018
O sezoni česna sredi januarja ne moremo govoriti. A to še ne pomeni, da ga ne bi uživali. Zagotovo imate v svojih kleteh še kaj te rastline, ki tako blagodejno vpliva na naše zdravje. Če za koga lahko rečemo, da je ...