• 15C Novo mesto
  • 19:45
  • Tor, 25.07.2017
  • Prijava
  • Registracija

Ognjeni zublji pogoltnili hlev in kozolec – FOTO

DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:

Domačijo Ruparjevih v Klenoviku v občini Škocjan je zadela velika nesreča. V soboto se je pri njih doma vnel hud požar, ki je mogočna gospodarska objekta v nekaj minutah spremenil v kup pepela. Od hleva in kozolca je ostalo le še nekaj ogrodja, eno kravo so morali odpeljati v klavnico.

KLENOVIK – Začelo se je malo po 16. uri, ko se je med spravilom slame vnelo nekje na puhalniku. Kot smo izvedeli, se je motor najbrž pregreval do točke, ko se je slama vnela, ogenj pa se je kmalu razširil na objekt. Gospodar je hitel reševati, kar se je rešiti dalo, in kmalu sprevidel, da ognjenim zubljem sam ne bo kos, zato je na pomoč poklical gasilce.

Prihiteli so vaščani ter prostovoljci iz PGD Zagrad, Škocjan, Grmovlje, Dolenje Dole, Bučka, Dobrava, Tomažja vas in njihovi poklicni kolegi iz GRC Novo mesto. Boj z ognjem je trajal precej časa, a poslopij – hleva ter kozolca – na žalost niso mogli več rešiti. Domači gasilci so čez noč ostali na požarni straži, na sončno nedeljo so na požarišče prišli še policisti. Izvedeli smo še, da se je v požaru poškodovalo več živali, ena krava je poginila, nekaj gasilcev pa je staknilo opekline.

Sledilo bo obsežno čiščenje, potem pa nov boj za seno in preostalo krmo, ki so jo ognjeni zublji pogoltnili. Čeprav smo sredi poletja, bosta jesen in zima kaj kmalu potrkali na vrata, nesrečna družina, ki ima živino zdaj na paši, pa se bo morala s krmo in streho za živali znajti, kakor bo vedela in znala. Nastala škoda je namreč nepredstavljiva.

Pripravila: M. S.

Ognjeni zublji pogoltnili hlev in kozolec – FOTO
1 od 4
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
PGD Zagrad
Škoda je ogromna.
DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.