• 5C Novo mesto
  • 13:42
  • Sob, 16.12.2017
  • Prijava
  • Registracija

Lastniki zemljišč niso popustili, župan se bo še pogajal

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Občinski svet Občine Šentrupert se je sešel na 22. redni seji v tem mandatu in sprejel drugi rebalans letošnjega proračuna ter opravil splošno razpravo predloga proračuna za prihodnje leto, ki bo do 30. decembra 2017 v javni razpravi.

ŠENTRUPERT – Bistveni razlog za predlagani drugi rebalans je izločitev projekta Poslovna cona Prelesje iz občinskega proračuna za letošnje leto. Občina je nameravala projekt prijaviti na javni razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo, vendar lastniki zemljišč niso želeli prodati zemljišč po ceni, ki je bila upoštevana pri izdelavi Investicijskega programa in finančne konstrukcije projekta.

Župan se bo pogajal

Projekt pod takimi pogoji ni izvedljiv, zato so njegovo uresničevanje prestavili na prihodnje leto. „Mi bomo seveda nadaljevali s pogovori z lastniki, s pogovori z investitorji in verjamem, da bo prišlo tudi do tega, da bo vladal nek razum pri odločitvah in bomo cono zgradili v skupno dobro. Konsenz je po moje vedno mogoče doseči, potrebno pa se je zavedati, da poslovna cona, ki ni komunalno urejena, potrebuje še kar nekaj vlaganj – po naših ocenah od 15 do 20 evrov po kvadratnem metru – da se uredi, kot je danes v Evropi pričakovano, kot investitorji tudi želijo. Takšna zemljišča na lokacijah, kot je naša, so lahko komunalno urejena morda okrog 30 evrov, komunalno neurejena pa verjetno okrog 10 evrov, in to investitorji dobro vedo,“ je povedal župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

Proračun za leto 2017 po drugem rebalansu predvideva 4 milijone evrov prihodkov in 3,9 milijona evrov odhodkov, medtem ko je bil prej znesek na obeh straneh višji – na prihodkovni strani 4,6 milijona evrov in na odhodkovni strani 4,5 milijona evrov.

Obetavno v volilno leto

Občinski svet je opravil tudi splošno razpravo o predlogu proračuna za leto 2018, ki bo sedaj do 30. decembra v javni razpravi, med katero lahko zainteresirani posamezniki podajo predloge za dopolnitve in spremembe, ki pa morajo biti uravnoteženi. V Šentrupertu sicer v prihodnjem letu načrtujejo znaten delež investicijskih vlaganj v komunalno infrastrukturo, predvsem rekonstrukcije na delih občinskih cest, ki so potrebne prenove in v sodelovanju z DRSI dokončanje celovite prenove ceste od table Šentrupert do trga v Šentrupertu, vključno z zamenjavo glavne vodovodne cevi na tem odseku. Prav tako bo v letu 2018 zgrajen nov vodovod Brinje. Poleg tega se bo v letu 2018 veliko aktivnosti izvajalo na področju prostorskega načrtovanja, to je pri pripravi prvih sprememb občinskega prostorskega načrta in izdelavi občinskih podrobnih prostorskih načrtov za jedro Šentruperta in za medgeneracijski center.

Ostali sklepi pa so:

Šentruperski občinski svet se je včeraj seznanil z dogovorom o sofinanciranju in finančni konstrukciji za nabavo gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin, za katerega bo skrbelo Prostovoljno gasilsko društvo Trebnje, hkrati pa so se strinjali tudi s sofinanciranjem plače za zaposlitev ene osebe na Gasilski zvezi Trebnje.

Svetniki so opravili tudi prvo obravnavo predloga novega statuta, saj je sedanji iz leta 2009 na nekaterih mestih neskladen z veljavno zakonodajo, potrdili pa so tudi predlagano uskladitev cen programov za oddelke dnevnega varstva v Vrtcu Čebelica. Za oddelek prvega starostnega obdobja bo nova polna cena programa 466,98 evra (0,94 odstotka višja) mesečno, za kombinirani oddelek 377,31 evra (višja za 1,68 odstotka) in za oddelek drugega starostnega obdobja 349,39 evra (višja za 4,11 odstotka).

Občina Šentrupert, D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Med pluženjem zgrmel 40 metrov globoko

16.12.2017
Reševalci so obe poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljati v UKC Maribor. MAKOLE - Ob 23.12 so v Starem Gradu, občina Makole posredovali gasilci PGD Slovenska Bistrica in gasilci PGD Makole, kjer je med pluženjem ceste ...

Star 20 let in pijan kot čep

16.12.2017
Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja NOVO MESTO - Novomeški policisti so v noči na 15. 12., na cesti med Novim mesto in Mirno Pečjo, ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih ...

Skrbi jo, da bo med oralnim seksom pogoltnila ledvične kamne

15.12.2017
Zdravje je človekovo največje bogastvo. Često pa se zgodi, da zdravstvene nasvete iščemo po spletnih forumih. Eden teh je zagotovo Med.over.net. Tam se je pojavil tale zapis. Dilema velika „Čer! Mož ima ledvične ...

VIDEO: Luka Dončić prek celega igrišča v koš

15.12.2017
Real je suvereno opravil z Barcelono. MADRID - Slovenski košarkar Luka Dončić je bil sinoči prvo ime evroligaškega obračuna med Realom in Barcelono. S 87:75 so slavili Madrižani. Ljubljančan je dosegel 16 točk, ob ...