• 18C Novo mesto
  • 02:28
  • Ned, 22.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

Zadolžili se bodo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Mirnski občinski svet se je  med drugim seznanil še s poslovanjem Osnovne šole Mirna in delom Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina v preteklem letu.

MIRNA – Občinski svet Občine Mirna je na včerajšnji 22. redni seji potrdil drugi rebalans letošnjega proračuna in zaključni račun za leto 2017.

Na Mirni so imeli v preteklem letu skoraj 2,5 milijona evrov prihodkov (načrtovanih jih je bilo 3,24 milijona evrov, kar pomeni 76,6-odstotno realizacijo) in 2,4 milijona evrov odhodkov (od načrtovanih 3,25 milijona evrov, kar je 74,4-odstotna realizacija). Za tekoče vzdrževanje so lani na Mirni namenili skoraj 340 tisoč evrov, in sicer za letno in zimsko vzdrževanje lokalnih cest, javnih poti in obcestnih površin 210 tisoč evrov, 73 tisoč evrov za urejanje javnih površin, za vzdrževanje varovalnih ograj, opornih zidov in sanacijo cestnih ter za redno vzdrževanje športnih površin, za tekoče vzdrževanje objektov in opreme 14 tisoč evrov in po deset tisočakov za vzdrževanje gozdnih cest in javno razsvetljavo.

Občinski svet je sprejel tudi drugi rebalans proračuna, s katerim so občinski svetniki povišali prihodke in odhodke ter sprejeli sklep o zadolževanju. Včeraj sprejeti rebalans predvideva 3,94 milijona evrov prihodkov in 4,2 milijona evrov odhodkov, od tega je skoraj 850 tisoč evrov namenjenih novogradnjam in adaptacijam, sklep o zadolžitvi pa predvideva skupno zadolževanje v višini 300 tisoč evrov.

Načrtovani projekti

»Drugi rebalans letošnjega proračuna je bil potreben zaradi izvedbe načrtovanih projektov, predvsem druge faze komunalne ureditve PIC Mirna in nadaljnjega urejanja športnega parka in z njim povezanih aktivnosti, ki smo jih združili v projekt UGO oziroma Učenje in gibanje za okolje. Prejete ponudbe za izvedbo del so bile višje od načrtovanih, zato smo morali sprejeti rebalans,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Za PIC Mirna je sicer občina pridobila skoraj 277 tisoč evrov na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, za UGO pa skoraj 70 tisočakov iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja prek LAS Dolenjska in Bela krajina.

Mirnski občinski svet se je  med drugim seznanil še s poslovanjem Osnovne šole Mirna in delom Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina v preteklem letu.

Občina Mirna

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...

Kornati - biser Jadrana

21.07.2018
[caption id="attachment_32614" align="alignright" width="300"] Kornati[/caption] Kornati ali Kornatski otroki so najlepše in največje otočje, ki jih lahko najdemo v Jadranskem morju. Sestavlja jih kar 152 otokov, manjših ...

Najhujša nevihta na Dolenjskem

21.07.2018
Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše. NOVO MESTO - Pred nami je nevihten vikend, ki je svoj uvod doživel že včeraj, najhuje pa jo je skupila prav Dolenjska. Po poročanju ...

VIDEO: Ko v službi izveš, da si zadel na loteriji

20.07.2018
Igrate igre na srečo? Ste že kdaj kaj zadeli? Če ne drugega, pa z glavo v zid. Na spodnjem videu pa o srečnežu, ki je med službenim časom spoznal, da je zadel velik dobitek na loteriji. Reakcija? Fenomenalna! D.P.