• 8.56C Novo mesto
  • 04:24
  • Čet, 17.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Mladi med 18 in 24 let letos povzročili kar 552 prometnih nesreč

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Statistika prometnih nesreč kaže, da je med povzročitelji nesreč čedalje višji delež mladih. Samo letos so mladi, stari od 18 do 24 let, povzročili 522 prometnih nesreč, kažejo podatki Javne agencije RS za varnost prometa. Izpostavili so predvsem njihovo prehitro vožnjo.

radar1

Prihodnji teden bodo možje v modrem izvajali nadzor na cestah. Previdno!

LJUBLJANA – Po podatkih agencije so mladi v starosti od 18 do 24 let trikrat pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah od povprečnega voznika. Tudi verjetnost, da bo voznik v navedeni starosti povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, je več kot dvakrat večja kot pri povprečnem vozniku. Glavni razlog za nesreče, ki jih povzročijo mladi, je neprilagojena hitrost, sledita pa ji nepravilno prehitevanje in vožnja v nasprotno smer.

Prihodnji teden preventivna akcija

Zato bodo od 22. do 28. avgusta po vsej Sloveniji pripravili preventivno akcijo na temo hitrosti. V njej bodo poudarek dali mladim, “ki zaradi svoje neizkušenosti potrebe po dokazovanju in preverjanju lastnih sposobnosti velikokrat uresničijo ravno na cesti”, je opozoril direktor agencije Igor Velov.

V času akcije bodo s preventivnimi televizijskimi in radijskimi oglasi ter z drugimi vsebinami javnost opozarjali in osveščali o nevarnosti hitrosti v prometu, po Sloveniji pa se bo vozila maskota Superjunak, ki bo promovirala varno vožnjo. V času akcije bodo policisti na cestah izvajali tudi nadzor. Glavno sporočilo akcije bo Če si divjak, nisi junak!, s čimer agencija po Velovih navedbah zavzema konkretno stališče do prehitre vožnje, mlade pa opominja na veliko moč, ki jo imajo za volanom.

“Mladim voznikom želimo sporočiti: Bodi junak in z odgovorno vožnjo varuj življenja. Naj postane varna in odgovorna vožnja junaška vožnja,” je v sporočilu za javnost poudaril Velov. Na agenciji si tudi želijo, da bi se trud in delo vseh sodelujočih v preventivni akciji obrestovala in da bi se vsi udeleženci v cestnem prometu zavedali odgovornosti za lastno življenje in življenje drugih udeležencev. STA/D. R.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Nasveti in triki proti pregrevanju prenosnika

16.01.2019
Če se prenosnik preveč segreje, se na neki točki varovano izklopi. V najslabšem primeru lahko pride do nepopravljive škode na strojni opremi. Vzroki so različni, poleg prahu in umazanije, ostajajo še številni drugi ...

Ozmerjal konja, policija mu je napisala kazen

16.01.2019
Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. NOVO MESTO – V ponedeljek so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta ...

"Po Bršljinu se sprehaja čuden tip, ki išče priložnost za vlom!"

16.01.2019
Na nepoklicanega je pred dnevi policijsko upravo opozoril tudi Novomeščan. NOVO MESTO - Nepridipravi ne počivajo. Pozornost ne bo odveč. Na nepoklicanega je pred dnevi Policijsko upravo Novo mesto opozoril tudi ...

Pri Celju umrl pod lastnim avtom

16.01.2019
Posredovali so gasilci PGD Nazarje. BRASLOVČE - Ob 20.25 je v Dobrovljah, občina Braslovče, osebno vozilo zdrsnilo po pobočju in pod sabo ukleščilo občana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, Dobrovlje in PGE Celje, ki ...