• 17C Novo mesto
  • 12:35
  • Pet, 19.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Na dolenjki brez novih radarjev!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družba za avtoceste Republike Slovenije je pripravila razpis.

NOVO MESTO – Hitrost sodi med najbolj pogoste vzroke prometnih nesreč. Ponavadi si damo duška na avtocestah, kjer se hitrost blaži z radarji. Tudi s sekcijskim merjenjem hitrosti. Po lanskih napovedih bi morali tako merjenje dobiti tudi na dolenjski avtocesti na odseku med Grosupljim in Višnjo Goro v smeri Novega mesta. A do nadaljnjega iz te moke ne bo kruha!

Policija noče

Družba za avtoceste Republike Slovenije je pripravila razpis za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanja opreme ter sistemov sekcijskega merjenja povprečne hitrosti. A ker policija ne želi prevzeti skrbi za sisteme in obenem naloge izdajanja kazni, dokler se zakonodaja ne poenostavi, je bil Dars, po poročanju Siola, ustaviti vse aktivnosti!

Slovenec potrebuje nadzor

“Zdi se mi izredno žalostno, da nam je uspelo na odseku čez Trojane zaradi enega sekcijskega merjenja doseči tako dobre rezultate, nikjer drugje pa jih ne moremo. To je potrditev tega, da Slovenec potrjuje nadzor,“ pa je že lani poleti opozarjala Nataša Kovše iz službe za upravljanje prometa in prometne varnosti pri Darsu. Po uvedbi sekcijskega merjenja skozi nevarne trojanske predore izrazito upadlo število prekoračitev hitrostnih omejitev.

Ne nujno dobra novica

Da na Dolenjskem ne bo radarjev ni dobra novica. Koristna je le za tiste, ki imajo lahko nogo. Žal pa vsak dan na dolenjki srečamo preveč takih, ki brzijo tudi z 200 km/uro proti Brežicam ali proti Ljubljani.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Muhičeva bi bila županja v Novem mestu

19.10.2018
Predsednica Zveze za Dolenjsko je postala na 4. kongresu stranke, letos septembra. NOVO MESTO - Mesec dni pred volitvami je Novo mesto dobilo kandidatko za županjo Novega mesta: Alenko Muhič. Danes je namreč Zveza za ...

Dolenjka spet kmetica leta!

19.10.2018
O njej so večkrat z izbranimi besedami pisali v Dolenjskem listu. NOVO MESTO – Pa imamo nov naslov, novo lovoriko v Novem mestu. Novomeščanka Marija Jakše iz Malega Podljubna je postala kmetica leta! Marija ni ...

Sinoči tekla kri, 18-letnik zabodel 30-letnika!

19.10.2018
Eni osebi je bila na kraju odvzeta prostost. LJUBLJANA – Policijska uprava Ljubljana poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil sinoči na Litijski cesti v Ljubljani v Štepanjskem naselju. Skopo poročilo ...

Črni čaj

19.10.2018
Črni čaj je čaj, pri katerem oksidacija steče do konca, zaradi česar se listki čaja obarvajo črno. Skodelico si lahko privoščite zjutraj, saj vas bo hitro in učinkovito zdramila. Vaš princ na belem konju pa bo tudi ...