• 11C Novo mesto
  • 02:02
  • Pet, 27.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Na dolenjki brez novih radarjev!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družba za avtoceste Republike Slovenije je pripravila razpis.

NOVO MESTO – Hitrost sodi med najbolj pogoste vzroke prometnih nesreč. Ponavadi si damo duška na avtocestah, kjer se hitrost blaži z radarji. Tudi s sekcijskim merjenjem hitrosti. Po lanskih napovedih bi morali tako merjenje dobiti tudi na dolenjski avtocesti na odseku med Grosupljim in Višnjo Goro v smeri Novega mesta. A do nadaljnjega iz te moke ne bo kruha!

Policija noče

Družba za avtoceste Republike Slovenije je pripravila razpis za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanja opreme ter sistemov sekcijskega merjenja povprečne hitrosti. A ker policija ne želi prevzeti skrbi za sisteme in obenem naloge izdajanja kazni, dokler se zakonodaja ne poenostavi, je bil Dars, po poročanju Siola, ustaviti vse aktivnosti!

Slovenec potrebuje nadzor

“Zdi se mi izredno žalostno, da nam je uspelo na odseku čez Trojane zaradi enega sekcijskega merjenja doseči tako dobre rezultate, nikjer drugje pa jih ne moremo. To je potrditev tega, da Slovenec potrjuje nadzor,“ pa je že lani poleti opozarjala Nataša Kovše iz službe za upravljanje prometa in prometne varnosti pri Darsu. Po uvedbi sekcijskega merjenja skozi nevarne trojanske predore izrazito upadlo število prekoračitev hitrostnih omejitev.

Ne nujno dobra novica

Da na Dolenjskem ne bo radarjev ni dobra novica. Koristna je le za tiste, ki imajo lahko nogo. Žal pa vsak dan na dolenjki srečamo preveč takih, ki brzijo tudi z 200 km/uro proti Brežicam ali proti Ljubljani.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

SRAMOTA VSEH SRAMOT: Več let trpinčil ženo, zdaj jo je še z elektroparalizatorjem!

26.04.2018
Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. NOVO MESTO - V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, ...

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

26.04.2018
Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS. TREBNJE - "Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. ...

Ogenj zjutraj povsem uničil vozilo

26.04.2018
Razlogi za požar niso znani. NOVO MESTO - Ob 7.00 je na križišču Topliške ceste in Kandijske ceste v Novem mestu gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odprli pokrov motorja, odstranili vozilo ...

Pred psi reševali ovce!

26.04.2018
Leta 2014 so klali živali v Šentjanžu. IVANČNA GORICA – Ob 8.30 so gasilci PGD Sobrače v naselju Pusti Javor, občina Ivančna Gorica, odstranili nevarnost pobeglih divjih psov, ki so ogrožali bližnje ovce, poroča ...