• 1.55C Novo mesto
  • 21:14
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Našli voznika, ki je povozil peško

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja prometne nesreče.

KRŠKO, ČRNOMELJ – Policisti PU Novo mesto so na območju Črnomlja izsledili voznika tovornega vozila, ki je bil v Krškem udeležen v prometni nesreči, v kateri je umrla peška.

Po  prvih  ugotovitvah  in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila ob 9.58 na Cesti krških žrtev v Krškem. 60-letni voznik tovornega vozila znamke DAF je  na  prehodu  za pešce trčil v 61-letno peško iz Krškega, ki je prečkala cesto.

Ni ustavil

Voznik  tovornega  vozila  z  območja  Ljubljane   je  po  trčenju nadaljeval   z   vožnjo.  Policisti  so  takoj  pričeli  izvajati  številne aktivnosti   za  izsleditev  povzročitelja  nesreče.  Na  podlagi  pregleda nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na poziv, so povzročitelja izsledili na območju Črnomlja. Policisti  trenutno  opravljajo  ogled  in izvajajo vsa potrebna dejanja za zavarovanje sledov prometne nesreče.

Sodnica in tožilka na teren

O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja prometne nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah in izsledkih seznanili pristojno tožilstvo.

„Številnim,  ki  so nam že posredovali informacije o prometni nesreči, se za pomoč  zahvaljujemo.  Še  vedno pa niso razjasnjene vse okoliščine nesreče, zato  prosimo morebitne ostale očividce, ki nas še niso poklicali, predvsem pa voznika osebnega avtomobila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil  na kraju in kasneje odpeljal, da nas pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,“ so še zapisali pri policiji.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: