• 19.47C Novo mesto
  • 11:40
  • Ned, 21.04.2019
  • Prijava
  • Registracija

Naslov na Dolenjsko

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je v soboto, 12.5. potekalo 12. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Udeležilo se ga je dvanajst ekip iz cele Slovenije, ki so se najbolje odrezale na regijskih preverjanjih.

DEBELI RTIČ – Osnovnošolci so se najprej pomerili v teoretičnem znanju o prvi pomoči in gibanju Rdečega križa, v nadaljevanju pa so svoje veščine nudenja prve pomoči prikazali tudi na petih delovnih mestih. Največ znanja so pokazale ekipe prve pomoči OŠ Vavta vas (OZRK Novo mesto), OŠ Šempeter v Savinjski dolini (RKS – OZ Žalec) in OŠ Jožeta Krajca Rakek (RKS – Cerknica – Loška dolina – Bloke).

V okviru Območnega združenja RK Novo mesto imamo na trinajstih osnovnih šolah ekipe prve pomoči, vanje pa je vključeno več kot 100 učencev. Tradicionalno se uvrščajo na državno tekmovanje in vedno dosegajo visoka mesta. Ekipe prve pomoči imajo veliko znanja, ki ga utrjujejo skozi celo šolsko leto pod vodstvom učitelja/mentorja, pomaga pa jim tudi učitelji prve pomoči na območnih združenjih.

Veseli smo uspeha naše ekipe OŠ Vavta vas, ki je od lanske zmagovalne ekipe OŠ Šmarjeta prevzela naslov državnih prvakov. Spodbujali so sta jih ravnateljica OŠ Vavta vas Sabina Erjavec, mentor in učitelj Robi Ogulin, mentor prve pomoči Aleš Jakše, predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut in prostovoljci, ki so se udeležili izleta na Debeli rtič, kot nagrado. Vsi so navijali za njih in jim na koncu čestitali. Bravo ekipa prve pomoči OŠ Vavta vas.

Vir in fotografija: OZRK Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: