• 21C Novo mesto
  • 10:15
  • Čet, 20.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Ne prevzemajte te pošiljke, nategnili vas bodo za 60 evrov!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Kar nekaj bralcev je to storilo v dobri veri in upanju, da so kaj dolžni državi.

NOVO MESTO – Človeška zloba ne pozna meja. Tokrat si je eno od podjetij, ki pa dejansko ne obstaja, privoščilo nekaj naših državljanov. Davčni in pravni inštitut, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana, je nekaterim poslal posebna pisma, ki pa so jih prevzeli lahko ob plačilu odkupnine! Ki pa je znašala 59,97 evra. Kar nekaj bralcev je to storilo v dobri veri in upanju, da so kaj dolžni državi.

Plačala je

„Da ne boste nasedli kot sem nasedla jaz!! ?Dobila kuverto,naslovnik moje podjetje. PlaČala 59,97 eur,ker sem mislila da resnično gre za davčni institut. A v kuverti je bilo tole. Institut ne obstaja,na tem naslovu je nek nakupovalni center,… Kdorkoli je ze dobil ta denar naj si nekaj lepega kupi!!!“ pa je zapisala ena od teh, ki je poravnala znesek. Po pregledu vsebine pisma je nato bilo ugotovljeno, da gre za prevaro, saj storitve niso bile naročene. V dopisu je bila navedena spletna stran www.pogodba.org.

Bili so obveščeni

„S terena smo bili obveščeni, da poslovni subjekti dobivajo naslovljene pošiljke z odkupnino 59,97 EUR, pošiljatelj Davčni in pravni inštitut, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana. V Ajpesu na tem naslovu subjekta NI. Svetujemo previdnost in v kolikor to izrecno ne želite, odkupnine NE plačujte in pošiljko ZAVRNITE! V kuverti je dopis, kjer s kodo dostopate do vzorcev pogodb, ki jih po njihovem mnenju podjetje potrebuje za urejeno poslovanje. Ob preverjanju spletne strani davcniinpravniinstitut.eu, iskalnik vrže na stran //pogodba.org,“ pa so pojasnili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Laško.

Ni prvi tak nateg 

Prek družabnih omrežij in elektronske pošte je leta 2015 krožilo verižno pismo podjetja Karizma plus d.o.o. iz Trbovelj. Podjetje naj bi po pošti pošiljalo kuverte modre barve, na kateri je napis `Davčni zakoni v Republiki Sloveniji´. Za pismo je potrebno plačati odkupnino v znesku 9,67 EUR. Na Tržnem inšpektoratu RS so mnenja, da je nekdo dal v kroženje staro opozorilo iz leta 2009. Takrat je podjetje resnično imelo takšno prakso, vendar je po posredovanju in ukrepanju Tržnega inšpektorat RS s tem prenehalo. Danes je podjetje Karizma plus d.o.o. tudi izbrisano iz Poslovnega registra Slovenije, kar pomeni, da uradno ne posluje več. Tržni inšpektorat naproša tiste, ki so takšno pismo prejeli, da na naslov gp.tirs(at)gov.si (ali osebno na eni izmed območnih enot Tržnega inšpektorata RS) posredujejo kopijo kuverte in vsebine pisma. Na podlagi prejetih informacij bodo našli tistega, ki ta pisma pošilja in ustrezno ukrepali.

Dragocen nasvet

Velja nasvet, da ne sprejemajte pošte z odkupnino, ki je niste naročili.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Oživljanje neuspešno, nova žrtev med motoristi

20.09.2018
Trčila sta motor in osebni avto. ŠENTILJ – O novi nesreči motorista to pot poročajo s Štajerske, točneje iz Šentilja. Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 18.13. Pred starim nekdanjim mednarodnim ...

Šok v Litiji - v trezorju strup in bombe!

20.09.2018
Prevzelo ju bo podjetje Saubermacher. LITIJA - Ob 19.00 so v Jelši v občini Šmartno pri Litiji v trezorju stanovanjske hiše svojci našli poleg nekaj ročnih bomb tudi dve ampuli strupa Venenum starega več kot 40 let. ...

Brezčasna Provansa - ste si jo že ogledali?

20.09.2018
Sanjska francoska pokrajina, ki sliši na ime Provansa, zaradi svoji lepot že stoletja privablja številne umetnike. Kako tudi ne, saj so v tem kotičku sveta našli popolno mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonj po sivki. ...

VIDEO: Prepir med Slovencem in Bosancem

19.09.2018
Prepir nikomur ne koristi. Če pa gre za šalo, pa je prav, da se nasmejemo, ko se sporečeta Slovenec in Bosanec. Dobra sta se, smeh zagotovljen! Za vse pa je bilo krivo stepanje preproge! Nadlani.si