• 1C Novo mesto
  • 07:31
  • Sre, 21.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Ne prevzemajte te pošiljke, nategnili vas bodo za 60 evrov!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Kar nekaj bralcev je to storilo v dobri veri in upanju, da so kaj dolžni državi.

NOVO MESTO – Človeška zloba ne pozna meja. Tokrat si je eno od podjetij, ki pa dejansko ne obstaja, privoščilo nekaj naših državljanov. Davčni in pravni inštitut, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana, je nekaterim poslal posebna pisma, ki pa so jih prevzeli lahko ob plačilu odkupnine! Ki pa je znašala 59,97 evra. Kar nekaj bralcev je to storilo v dobri veri in upanju, da so kaj dolžni državi.

Plačala je

„Da ne boste nasedli kot sem nasedla jaz!! ?Dobila kuverto,naslovnik moje podjetje. PlaČala 59,97 eur,ker sem mislila da resnično gre za davčni institut. A v kuverti je bilo tole. Institut ne obstaja,na tem naslovu je nek nakupovalni center,… Kdorkoli je ze dobil ta denar naj si nekaj lepega kupi!!!“ pa je zapisala ena od teh, ki je poravnala znesek. Po pregledu vsebine pisma je nato bilo ugotovljeno, da gre za prevaro, saj storitve niso bile naročene. V dopisu je bila navedena spletna stran www.pogodba.org.

Bili so obveščeni

„S terena smo bili obveščeni, da poslovni subjekti dobivajo naslovljene pošiljke z odkupnino 59,97 EUR, pošiljatelj Davčni in pravni inštitut, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana. V Ajpesu na tem naslovu subjekta NI. Svetujemo previdnost in v kolikor to izrecno ne želite, odkupnine NE plačujte in pošiljko ZAVRNITE! V kuverti je dopis, kjer s kodo dostopate do vzorcev pogodb, ki jih po njihovem mnenju podjetje potrebuje za urejeno poslovanje. Ob preverjanju spletne strani davcniinpravniinstitut.eu, iskalnik vrže na stran //pogodba.org,“ pa so pojasnili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Laško.

Ni prvi tak nateg 

Prek družabnih omrežij in elektronske pošte je leta 2015 krožilo verižno pismo podjetja Karizma plus d.o.o. iz Trbovelj. Podjetje naj bi po pošti pošiljalo kuverte modre barve, na kateri je napis `Davčni zakoni v Republiki Sloveniji´. Za pismo je potrebno plačati odkupnino v znesku 9,67 EUR. Na Tržnem inšpektoratu RS so mnenja, da je nekdo dal v kroženje staro opozorilo iz leta 2009. Takrat je podjetje resnično imelo takšno prakso, vendar je po posredovanju in ukrepanju Tržnega inšpektorat RS s tem prenehalo. Danes je podjetje Karizma plus d.o.o. tudi izbrisano iz Poslovnega registra Slovenije, kar pomeni, da uradno ne posluje več. Tržni inšpektorat naproša tiste, ki so takšno pismo prejeli, da na naslov gp.tirs(at)gov.si (ali osebno na eni izmed območnih enot Tržnega inšpektorata RS) posredujejo kopijo kuverte in vsebine pisma. Na podlagi prejetih informacij bodo našli tistega, ki ta pisma pošilja in ustrezno ukrepali.

Dragocen nasvet

Velja nasvet, da ne sprejemajte pošte z odkupnino, ki je niste naročili.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

V Vrhtrebnje našli mrtvo osebo

21.11.2018
Na pomoč tudi reševalci. TREBNJE - Včeraj po 18. uri so v naselju Vrhtrebnje, občina Trebnje, gasilci PGD Vrhtrebnje in Trebnje omogočili vstop reševalcem NMP Trebnje v stanovanjsko hišo,  v kateri so našli mrtvo ...

Božič

21.11.2018
Božič je dan, ki ga kristjani po celem svetu slavijo kot rojstvo Jezusa Kristusa. Praznuje pa ga tudi veliko drugih ljudi, saj je s svojo domačnostjo našel pot v takšna in drugačna gospodinjstva. Božič je torej ...

Kam je izginil Uroš iz Boštanja? Zadnjič opažen na Kredarici!

20.11.2018
Že v ponedeljek je na območju Vrat potekala iskalna akcija. BOŠTANJ - Svojci so danes obvestili policijo, da od nedelje, 18. novembra 2018, pogrešajo 42-letnega Uroša Šunto iz Boštanja. Takoj smo pričeli izvajati ...

VIDEO: Nag na sneg in mraz, videlo ga je milijon ljudi

20.11.2018
V minulih dneh se je ohladilo. Ni ga junaka, ki bi šel danes premalo oblečen v mrzlo ponedeljkovo jutro. Na spletu pa še vedno kraljuje video, ki je nastal v Bosni in Hercegovini. Za junaka na sliki tudi minus in sneg ...