• 13C Novo mesto
  • 15:14
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Nova huda ura nad Dolenjsko in Zasavjem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Gasilci so se z odvečno vodo ubadali tudi krajih Sava, Dol pri Ljubljani, Ponovičah, Moravčah, Spodnjem Hotiču in Vačah.

TREBNJE, ZAGORJE, LITIJA – Za gasilci v osrednji Sloveniji, Zasavju in na Dolenjskem je nova naporna noč. Val padavin in neviht je poskrbel za precej odvečne vode, poplav, plazov in požarov. O tem, požaru namreč, poročajo iz vasi Gorenje Selce pri Trebnjem.

Vodo so izčrpali v Dobrniču in v Koritih.

Ob 6.41 se je zaradi močnega deževja sprožil zemeljski plaz na cesti med naseljema Rdeči Kal in Svetinja, občina Trebnje. Obveščeni so bili dežurni delavci Komunale Trebnje.

Gasilci so se z odvečno vodo ubadali tudi krajih Sava, Dol pri Ljubljani, Ponovičah, Moravčah, Spodnjem Hotiču in Vačah.

O poplavah in ogrožanju vode poročajo tudi iz Mirne Peči, Dolenjskih Toplic, Sušice.

Dogajanje spremljamo in ga bomo sproti osveževali.

Kako kaže?

Danes dopoldne bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, več sonca bo sredi dneva in popoldne. Še bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 °C.

Jutri bo večinoma sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht, ki bodo najbolj verjetne v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 °C. V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

D.P., Arso

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: