• 18C Novo mesto
  • 12:55
  • Pet, 19.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Odločno o LPC Puščava, vrtec pa bo dražji

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Občinski svet Občine Šentrupert je med drugim v Svet zavoda Zdravstveni dom Trebnje imenoval Ružo Brcar, v Svet zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje pa Jano Barbo Jerko.

ŠENTRUPERT – Člani in članice občinskega sveta v Šentrupertu so se na 24. redni seji med drugim seznanili s tremi dokumenti identifikacije investicijskega projekta (DIIP), ki so podlaga za tri investicije v skupni vrednosti 200 tisoč evrov. Občinski svet je zaradi sofinanciranja teh investicij iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin na včerajšnji seji potrdil tudi prvi rebalans letošnjega proračuna.

Vsi trije načrtovani projekti – gre za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Hrastno-Hom, dela javne poti na Ravnah in izgradnjo vodovoda v naselju Brinje – so tako dobili svojo proračunsko postavko. Za rekonstrukcijo in asfaltiranje približno 700 metrov dolgega odseka občinske ceste Hrastno Hom bo potrebnih 70 tisoč evrov (z DDV), za približno 650 metrov dolg odsek občinske javne poti na Ravnah, kjer bodo položili tudi kanalizacijske cevi za meteorno odvodnjavanje, pa 60 tisoč evrov (z DDV). Skoraj 70 tisoč evrov (z DDV) pa bodo v Šentrupertu namenili za izgradnjo novega cevovoda za oskrbo naselja Brinje z vodo – trasa je dolga nekaj več kot 900 metrov. Tako kot v preteklih letih bo za urejanje komunalne infrastrukture občina namenila vsa sredstva, ki ji pripadajo na osnovi 23. člena Zakona o financiranju občin, naložbe pa bodo uresničene še letos.

»V letošnjem letu bomo s tema dvema rekonstrukcijama delov odseka lokalne ceste na Hrastnem in javne poti na Ravnah izboljšali tehnične karakteristike ceste, kar bo za občane pomenilo predvsem varnejšo vožnjo. Za naselje Brinje pa je to tudi zelo pomembna investicija, kajti z novim vodovodom bomo zagotovili v tem naselju trajno, bolj ekonomično in predvsem varno vodooskrbo,« je povedala direktorica Občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec.

Ostali sklepi:

Občinski svet Občine Šentrupert je med drugim v Svet zavoda Zdravstveni dom Trebnje imenoval Ružo Brcar, v Svet zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje pa Jano Barbo Jerko, seznanil se je s poročilom o delu Skupne občinske uprave Mirnske in Temeniške doline v preteklem letu in občinskim programom varnosti, prav tako z delom uredniškega odbora glasila in pokopališko in pogrebno dejavnostjo v letu 2017.

Potrdil je nove cene vrtca, ki bodo veljale od prvega maja letos, in sicer so te višje za dober odstotek – za oddelek prvega starostnega obdobja je nova cena 473,08 evra mesečno na otroka (višja za 1,31 odstotka), za kombinirani oddelek 382,67 evra mesečno na otroka (višja za 1,25 odstotka) in za oddelek drugega starostnega obdobja 353,67 evra mesečno na otroka (višja za 1,23 odstotka).

Občinski svet je tudi sprejel pobudo za dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Šentrupert na območju Lesno-predelovalnega centra Puščava, in sicer so s sklepom predlagali, da se na tem območju prepovedo dejavnosti zbiranja, skladiščenja ali predelave nevarnih in nenevarnih odpadkov.

Občinski svet je potrdil tudi predlog zaključnega računa za preteklo leto. Občina je od načrtovanih nekaj več kot štirih milijonov evrov uresničila skoraj 3,3 milijona evrov prihodkov (80,9-odstotna realizacija) in od načrtovanih skoraj štirih milijonov evrov odhodkov porabila 3 milijone evrov (75,4-odstotna realizacija).

Občina Šentrupert

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Muhičeva bi bila županja v Novem mestu

19.10.2018
Predsednica Zveze za Dolenjsko je postala na 4. kongresu stranke, letos septembra. NOVO MESTO - Mesec dni pred volitvami je Novo mesto dobilo kandidatko za županjo Novega mesta: Alenko Muhič. Danes je namreč Zveza za ...

Dolenjka spet kmetica leta!

19.10.2018
O njej so večkrat z izbranimi besedami pisali v Dolenjskem listu. NOVO MESTO – Pa imamo nov naslov, novo lovoriko v Novem mestu. Novomeščanka Marija Jakše iz Malega Podljubna je postala kmetica leta! Marija ni ...

Sinoči tekla kri, 18-letnik zabodel 30-letnika!

19.10.2018
Eni osebi je bila na kraju odvzeta prostost. LJUBLJANA – Policijska uprava Ljubljana poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil sinoči na Litijski cesti v Ljubljani v Štepanjskem naselju. Skopo poročilo ...

Črni čaj

19.10.2018
Črni čaj je čaj, pri katerem oksidacija steče do konca, zaradi česar se listki čaja obarvajo črno. Skodelico si lahko privoščite zjutraj, saj vas bo hitro in učinkovito zdramila. Vaš princ na belem konju pa bo tudi ...