• 1.75C Novo mesto
  • 06:16
  • Tor, 26.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

Po nov mandat

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Lista Gregorja Macedonija, ki sta jo ob županu predstavila tudi podžupan Boštjan Grobler in svetnik dr. Janez Povh.

NOVO MESTO – Po uspešno zbranih podpisih podpore je Lista Gregorja Macedonija na novinarski konferenci predstavila napovedani kandidaturi Gregorja Macedonija na županskih volitvah in liste na volitvah v občinski svet. Na prihajajočih lokalnih volitvah si želijo ponovne zmage na županskih volitvah in podvojitve svetniških mest v novi sestavi občinskega sveta.

Aktualni župan Gregor Macedoni je ob predstavitvi kandidature izpostavil široko podporo občanov, ki se kaže tudi v več kot 550 podpisih, zbranih v dveh tednih. Z veseljem ugotavlja, da mu je v prvem mandatu uspelo uresničiti glavnino predvolilnih obljub, pri čemer je izpostavil preko razpisov za sofinanciranje projektov okrepljeno sodelovanje s krajevnimi skupnostmi, konec prekuhavanja vode, uspešno črpanje EU in državnih sredstev, reorganizacijo občinske uprave in sanacijo občinskih financ, energetsko prenovo javnih stavb in aktualno prenovo mestnega jedra.

V zastavljenem programu za drugi mandat izpostavlja pet najpomembnejših infrastrukturnih točk programa: dva nova mostov če z reko Krko, nadaljevanjem širitve kolesarskih povezav po vsej občini, graditvijo plavalnega bazena v Češči vasi, nadaljevanjem projekta Arheološki park Situla in zagotovitvijo novih stanovanj za mlade in starejše občane. Ob infrastrukturnih projektih bo ena glavnih prioritet še naprej partnerstvo z občani, ki jim mora občina  zagotavljati učinkovit servis, programe socialnega vključevanja in skrb za najšibkejše ter podporo društvom in ostalim nevladnim organizacijam.

Pri teh prizadevanjih se bo Gregor Macedoni s svojo ekipo iz liste opiral na uspehe iz prvega mandata, zato se po svoj drugi mandat odpravlja z geslom Preverjeno dobra izbira. Podporo vnovični kandidaturi so že napovedale nekatere stranke in liste (NSi, Desus, SDS, Lista Ivana Kralja in SLS, prav tako pa pogovori potekajo tudi z nekaterimi drugimi političnimi skupinami.

Lista Gregorja Macedonija, ki sta jo ob županu predstavila tudi podžupan Boštjan Grobler in svetnik dr. Janez Povh, je v pretežni meri ponovljena iz prejšnjih volitev, ima pa tudi nekaj novih obrazov. Skupaj si bodo prizadevali za nadaljevanje uspešne zgodbe sistematičnega razvoja Mestne občine Novo mesto na vseh ravneh.

Nadlani.si

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: