• 0C Novo mesto
  • 06:11
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Pokojna zakonca pri Mokronogu jedla strupen podlesek!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Sprva se je zdravstveno stanje poslabšalo ženi.

DOLENJE LAKNICE – V petek smo poročali, da sta v UKC Ljubljana umrla zakonca, ki sta namesto čemaža zaužila strupen podlesek. V nedeljo pa se je po Dolenjski razvedelo, da naj bi se to zgodilo v okolici Mokronoga. Vest so potrdile današnje Slovenske novice, ki razkrivajo, da gre za zakonca Šušter, ki sta po rodu z Dolenjske ter Bele Krajine. Dom sta si ustvarila v Ljubljani, v Dolenjih Laknicah pri Mokronogu pa vikend.

 

Najprej žena, potem mož

Prav moževo nabiranje čemaža pa je bilo usodno za oba. Sprva se je zdravstveno stanje poslabšalo ženi, ki je tudi prva umrla. Mož jo je še odpeljal k zdravniku, nekaj ur za njo pa je podlegel posledicam tudi sam.

Čemaž da, podlesek ne

Čemaž (tudi divji česen, medvedji česen, gozdni česen, kačji lek ali štrkavec; znanstveno ime Allium ursinum) je trajnica z zdravilnimi učinki. Uvrščamo jo v rod lukov. Številna imena, ki se uporabljajo za čemaž, kažejo na razširjeno uporabo v preteklosti, izvirajo pa iz določenih značilnosti rastline (vonj po česnu, rjavi medvedi radi jedo čemaž, listi suličaste oblike, o čemažu piše Wikipedija.

Previdnost zato tudi v prihodnje ne bo odveč!

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.