• 1C Novo mesto
  • 07:30
  • Sre, 21.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Pozor! Objavljamo lokacije, kjer vas čaka radar

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Zaradi slabega stanja prometne varnosti v državi bo v sredo, 6. julija, med 6. in 12. uro, spet potekal maraton nadzora hitrosti. V nesrečah je v prvi polovici letošnjega leta umrlo že 68 ljudi, kar je 24 več kot v enakem obdobju lani.

LJUBLJANA – To odločitev so policisti sprejeli zaradi izredno slabega stanja prometne varnosti v lanskem juliju in negativnega trenda v letošnjem letu. Za poletna obdobja so zaradi lažnega občutka varnosti, ki ga imajo vozniki zaradi lepega vremena, tudi sicer značilne višje hitrosti, ki botrujejo večjemu številu prometnih nesreč.

Za nadzorom želijo zlasti vplivati na udeležence cestnega prometa, da v poletnem času svojo hitrost in način vožnje ustrezno prilagodijo in na ta način vozijo varneje. V nadzor bodo vključili 196 policistov, ki bodo hitrost merili na 362 lokacijah.

Spodaj lahko preverite, kje in kdaj jih lahko pričakujete. Da bo šlo hitreje, v iskalnik (tri črtice) zgolj vtipkajte kraj policijske postaje ali uprave.

In še nekaj podatkov: zaradi hitrosti se je v prvih šestih mesecih letošnjega leta zgodilo 1554 prometnih nesreč (v letu 2015 1394). V teh nesrečah, ki so se torej zgodile zaradi hitrosti, je umrlo 22 udeležencev (lani 14), 122 oseb se je hudo telesno poškodovalo (lani 146), 841 oseb pa je bilo lahko telesno poškodovanih (lani 765).

Kar zadeva lansko leto, je z vidika prometne varnosti negativno izstopal zlasti julij. Akcija Hitrost bo sicer trajala vse do 10. julija, preventivno akcijo pa bodo ponovili še med 22. in 28. avgustom. Vir: policija, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

V Vrhtrebnje našli mrtvo osebo

21.11.2018
Na pomoč tudi reševalci. TREBNJE - Včeraj po 18. uri so v naselju Vrhtrebnje, občina Trebnje, gasilci PGD Vrhtrebnje in Trebnje omogočili vstop reševalcem NMP Trebnje v stanovanjsko hišo,  v kateri so našli mrtvo ...

Božič

21.11.2018
Božič je dan, ki ga kristjani po celem svetu slavijo kot rojstvo Jezusa Kristusa. Praznuje pa ga tudi veliko drugih ljudi, saj je s svojo domačnostjo našel pot v takšna in drugačna gospodinjstva. Božič je torej ...

Kam je izginil Uroš iz Boštanja? Zadnjič opažen na Kredarici!

20.11.2018
Že v ponedeljek je na območju Vrat potekala iskalna akcija. BOŠTANJ - Svojci so danes obvestili policijo, da od nedelje, 18. novembra 2018, pogrešajo 42-letnega Uroša Šunto iz Boštanja. Takoj smo pričeli izvajati ...

VIDEO: Nag na sneg in mraz, videlo ga je milijon ljudi

20.11.2018
V minulih dneh se je ohladilo. Ni ga junaka, ki bi šel danes premalo oblečen v mrzlo ponedeljkovo jutro. Na spletu pa še vedno kraljuje video, ki je nastal v Bosni in Hercegovini. Za junaka na sliki tudi minus in sneg ...