• 21C Novo mesto
  • 10:13
  • Čet, 20.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Pozor! Objavljamo lokacije, kjer vas čaka radar

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Zaradi slabega stanja prometne varnosti v državi bo v sredo, 6. julija, med 6. in 12. uro, spet potekal maraton nadzora hitrosti. V nesrečah je v prvi polovici letošnjega leta umrlo že 68 ljudi, kar je 24 več kot v enakem obdobju lani.

LJUBLJANA – To odločitev so policisti sprejeli zaradi izredno slabega stanja prometne varnosti v lanskem juliju in negativnega trenda v letošnjem letu. Za poletna obdobja so zaradi lažnega občutka varnosti, ki ga imajo vozniki zaradi lepega vremena, tudi sicer značilne višje hitrosti, ki botrujejo večjemu številu prometnih nesreč.

Za nadzorom želijo zlasti vplivati na udeležence cestnega prometa, da v poletnem času svojo hitrost in način vožnje ustrezno prilagodijo in na ta način vozijo varneje. V nadzor bodo vključili 196 policistov, ki bodo hitrost merili na 362 lokacijah.

Spodaj lahko preverite, kje in kdaj jih lahko pričakujete. Da bo šlo hitreje, v iskalnik (tri črtice) zgolj vtipkajte kraj policijske postaje ali uprave.

In še nekaj podatkov: zaradi hitrosti se je v prvih šestih mesecih letošnjega leta zgodilo 1554 prometnih nesreč (v letu 2015 1394). V teh nesrečah, ki so se torej zgodile zaradi hitrosti, je umrlo 22 udeležencev (lani 14), 122 oseb se je hudo telesno poškodovalo (lani 146), 841 oseb pa je bilo lahko telesno poškodovanih (lani 765).

Kar zadeva lansko leto, je z vidika prometne varnosti negativno izstopal zlasti julij. Akcija Hitrost bo sicer trajala vse do 10. julija, preventivno akcijo pa bodo ponovili še med 22. in 28. avgustom. Vir: policija, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Oživljanje neuspešno, nova žrtev med motoristi

20.09.2018
Trčila sta motor in osebni avto. ŠENTILJ – O novi nesreči motorista to pot poročajo s Štajerske, točneje iz Šentilja. Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 18.13. Pred starim nekdanjim mednarodnim ...

Šok v Litiji - v trezorju strup in bombe!

20.09.2018
Prevzelo ju bo podjetje Saubermacher. LITIJA - Ob 19.00 so v Jelši v občini Šmartno pri Litiji v trezorju stanovanjske hiše svojci našli poleg nekaj ročnih bomb tudi dve ampuli strupa Venenum starega več kot 40 let. ...

Brezčasna Provansa - ste si jo že ogledali?

20.09.2018
Sanjska francoska pokrajina, ki sliši na ime Provansa, zaradi svoji lepot že stoletja privablja številne umetnike. Kako tudi ne, saj so v tem kotičku sveta našli popolno mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonj po sivki. ...

VIDEO: Prepir med Slovencem in Bosancem

19.09.2018
Prepir nikomur ne koristi. Če pa gre za šalo, pa je prav, da se nasmejemo, ko se sporečeta Slovenec in Bosanec. Dobra sta se, smeh zagotovljen! Za vse pa je bilo krivo stepanje preproge! Nadlani.si