• 11C Novo mesto
  • 11:45
  • Ned, 21.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Priznanje za Občino Sevnica

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Z znakom se želi sevniška občina na slovenskem, evropskem in globalnem trgu še bolj utrditi kot okolju in družbi prijazna destinacija.

SEVNICA – Občina Sevnica je bila kot turistična destinacija, skladno z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, ocenjena s srebrnim znakom Slovenia Green Destination. S srebrnim znakom je pridobljena potrditev, da je Sevnica turizmu, okolju, obiskovalcem in turistom prijazna destinacija.

Zeleni turizem

Novico o pridobitvi znaka in čestitke v imenu Slovenske turistične organizacije in akreditiranega partnerja, Zavod Tovarna trajnostnega turizma, sta sevniška občina in zavod KŠTM Sevnica prejela v torek, ob tem pa je župan Srečko Ocvirk dejal: »V sevniški občini vseskozi delamo v smeri sonaravnega, naravi prijaznega, zelenega turizma. Veseli smo, da je to prepoznano tudi s prejemom srebrnega znaka. Razvoj turizma teče kot prilagajanje potrebam in povpraševanju, dolgoročen pogled in umeščanje na turistični zemljevid tudi v obliki pridobitve srebrnega znaka Slovenia Green Destination pa vsekakor pomembno utira pot nadaljnjemu razvoju turizma.«

Z znakom se želi sevniška občina na slovenskem, evropskem in globalnem trgu še bolj utrditi kot okolju in družbi prijazna destinacija. »Priznanja smo zelo veseli, saj potrjuje vsa naša prizadevanja. Zelena shema slovenskega turizma in znak Slovenia Green Destination je k trajnostnem razvoju zavezan proces, kar nas zavezuje k nadgradnji, dopolnjevanju, izboljševanju in spremljanju različnih segmentov razvoja turizma v Sevnici tudi v prihodnje. V primeru, da kateri od sevniških ponudnikov nastanitvenih možnosti tudi sam pridobi Green Destination znak, je v obdobju dveh ali treh let ob obnovitvi znaka vnovič možna kandidatura za pridobitev zlatega Slovenia Green Destination znaka,« pa je povedala direktorica Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Mojca Pernovšek.

Več o zeleni shemi slovenskega turizma in pridobitvi znaka

Gre za celovito zasnovan nacionalni sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh stebrih trajnostnega razvoja, okoljskem, družbenem in ekonomskem. Shema, katere lastnik je Slovenska turistična organizacija, je namenjena tako destinacijam kot tudi ponudnikom turističnih nastanitev in turističnim agencijam.

Sevnica se je 12 destinacijam, ki so se prijavile na tretji nacionalni poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje vpeljevanja trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovanega Zelena shema slovenskega turizma – Slovenia Green, pridružila in aktivnosti pričela voditi v letu 2017. Aktivnosti za pridobitev znaka je vodila zelena skupina pod vodstvom zelenega koordinatorja Mateja Imperla z zavoda KŠTM Sevnica.

V skupini so sodelovali predstavniki zavoda KŠTM Sevnica in Turistične agencije Doživljaj Posavje, Občine Sevnica, Javnega podjetja Komunala d.o.o. Sevnica in Turistične zveze občine Sevnica, pa tudi Zavod za gozdove Slovenije, Kozjanski park in celjska območna enota Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave. Preko različnih aktivnosti so zbirali podatke o trajnosti sevniškega turističnega razvoja ter osveščali lokalno prebivalstvo, gospodarstvo, obiskovalce in preostale deležnike o pomenu trajnostnega turizma.

V procesu presoje za pridobitev certifikata oziroma znaka se je občina Sevnica kot turistična destinacija presojala skozi 117 vsebinskih vprašanj in preko 105 kazalnikov, ki so mednarodno uveljavljeni in sistematično analizirajo sedem osnovnih tematskih vsebinskih sklopov, in sicer podatke o destinaciji, destinacijski management, naravo in pokrajino, okolje in podnebje, kulturo in tradicijo, socialno klimo in poslovanje turističnih podjetij.

V Sloveniji je danes sicer skupno 37 destinacij, 19 ponudnikov nastanitev, trije naravni parki in dve agenciji, ki prisegajo na zeleno strategijo in se ponašajo z znakom Slovenia Green. Lokacije so dostopne na interaktivnem zemljevidu, zelena zgodba Slovenije pa je predstavljena na straneh www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/zelena-shema-slovenskega-turizma.

Občina Sevnica

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: Kdo je obrnil prometni znak, ki zdaj zavaja?

21.10.2018
Nekdo se je verjetno malce pošalil, hec pa je neokusen. KRMELJ – Deževno jutro še poslabša vidljivost na cesti. Ko je treba brati znake, je nujna pozornost. Če si tujec v kraju ali mestu pa sploh. V Krmelju se lahko ...

Pri trosenju gnoja mu je odtrgalo roko!

21.10.2018
Ta je v spremstvu ekipe HNMP poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana. BOROVNICA – Minulo soboto si bo še kako zapomnil domačin iz Borovnice pri Ljubljani. Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ...

VIDEO: Krka premagala Beograjčane

21.10.2018
Najboljšo tekmo v Ligi ABA 1 je odigral Žiga Fifolt (12+6). NOVO MESTO - Krka je v 4. krogu Lige ABA dosegla 2. zmago – po Mornarju v Novem mestu padel še Partizan, 80:76 je bilo. V dresu Krke sta bila najbolj razigrana ...

Pri Paki umrl motorist

20.10.2018
To je letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. PAKA PRI VELENJU – Sončna sobota je terjala nov krvavi davek. Policijska uprava Celje poroča, da je v prometni nesreči umrl ...