• 1C Novo mesto
  • 23:54
  • Čet, 13.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Prva vožnja z Rudijem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami.

NOVO MESTO – V sredo je zaživel naš projekt – Za prijazno mobilnost, ki upokojencem in invalidom omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročite prek klicnega centra. Upokojenko, ki je storitev rezervirala prek brezplačne telefonske številke s klicem na 080 10 10, je voznik prostovoljec z avtomobilom Rudi odpeljal po opravkih.

Prva vožnja se je začela pred domom prve uporabnice nove storitve, ki je uredila zadeve v lekarni in pozneje opravila še nakup v trgovini. Za novo obliko prevoza, ki je del politike podpore starejšim in v skladu s trendi trajnostnega razvoja, je izvedela od znanke. Ker zaradi zdravstvenih težav težje ureja zadeve, ki so oddaljene od njenega doma, se ji tovrstna oblika mobilnosti zdi izvrstna. Zaradi odlične uporabniške izkušnje, bo v prihodnosti za prevoz še naprej uporabljala Rudija.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki ste samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter ima­te prijavljeno stalno bivališče v Mestni občini Novo mesto.

Če želite postati prostovoljni voznik avtomobila Rudi in izpolnjujete zahtevane zakon­ske pogoje za voznika, se lahko prijavite na 080 10 10.

MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Bo Hribar že jutri novi župan Šmarjeških Toplic?

13.12.2018
Upravno sodišče je odpravilo sklep volilne komisije o ponovitvi volitev. ŠMARJEŠKE TOPLICE – Občinska volilna komisija bo po poročanju Slovenske tiskovne agencije morala ponovno odločiti o ponovitvi 2. kroga ...

S helikopterjem v Ljubljano!

13.12.2018
Držimo pesti, da bo z novorojenčkom vse OK! Mali, drži se! NOVO MESTO - Ob 13.00 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljala novorojenčka v inkubatorju v ...

Pametni telefon: Vse v enem

13.12.2018
Pametni telefon med drugim služi tudi kot nova kreditna kartica: štiri leta po uvedbi plačilne storitve Apple Pay v ZDA, je storitev od torka na voljo še v Nemčiji. Uporabnikom ni treba več iskati bančnih kartic po ...

Koliko snega bo zapadlo v petek? Na jugu Slovenije tudi do 25 centimetrov!

13.12.2018
Na Primorskem bo vse od četrtka dopoldne do sobote zvečer pihala burja. Ta bo ponekod lahko gradila tudi snežne zamete. LJUBLJANA – Dežurni vremenoslovec na Agenciji Republike Slovenije za okolje napoveduje za danes ...