• 27C Novo mesto
  • 15:44
  • Tor, 19.06.2018
  • Prijava
  • Registracija

Prva vožnja z Rudijem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami.

NOVO MESTO – V sredo je zaživel naš projekt – Za prijazno mobilnost, ki upokojencem in invalidom omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročite prek klicnega centra. Upokojenko, ki je storitev rezervirala prek brezplačne telefonske številke s klicem na 080 10 10, je voznik prostovoljec z avtomobilom Rudi odpeljal po opravkih.

Prva vožnja se je začela pred domom prve uporabnice nove storitve, ki je uredila zadeve v lekarni in pozneje opravila še nakup v trgovini. Za novo obliko prevoza, ki je del politike podpore starejšim in v skladu s trendi trajnostnega razvoja, je izvedela od znanke. Ker zaradi zdravstvenih težav težje ureja zadeve, ki so oddaljene od njenega doma, se ji tovrstna oblika mobilnosti zdi izvrstna. Zaradi odlične uporabniške izkušnje, bo v prihodnosti za prevoz še naprej uporabljala Rudija.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki ste samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter ima­te prijavljeno stalno bivališče v Mestni občini Novo mesto.

Če želite postati prostovoljni voznik avtomobila Rudi in izpolnjujete zahtevane zakon­ske pogoje za voznika, se lahko prijavite na 080 10 10.

MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Vlaganje zelenjave

19.06.2018
Vložene dobrote, pa naj bodo to kumarice, pesa, paprika, mlada čebulica in podobno, nam bodo še kako popestrile zabave, pa tudi hladne zimske dneve. Veliko je sicer ljudi, ki bodo po vloženo zelenjavo skočili raje v ...

Župan sprejel najboljše v šolskem letu

19.06.2018
Učenci so poleg čestitk v spomin prejeli knjižne in praktične nagrade. TREBNJE - Župan Alojzij Kastelic je pripravil tradicionalni sprejem za najuspešnejše učence in njihove mentorje iz Osnovne šole Trebnje, Osnovne ...

Vlak zbil občana

19.06.2018
Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju poškodovanega oskrbeli. NOVO MESTO - Ob 12.56 je pri naselju Stranska vas, občina Novo mesto, ob železniški progi vlak zbil občana. Gasilci GRC Novo mesto so ...

Komu je zgorela hiša?

18.06.2018
Požar so gasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas. STRANSKA VAS - Ob 2.14 je v naselju Stranska vas, občina Novo mesto, gorela hiša. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas so požar, ki je v celoti uničil ...