• 21C Novo mesto
  • 10:09
  • Čet, 20.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Prva vožnja z Rudijem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami.

NOVO MESTO – V sredo je zaživel naš projekt – Za prijazno mobilnost, ki upokojencem in invalidom omogoča brezplačne prevoze z električnim avtomobilom, za katere se upravičenci preprosto naročite prek klicnega centra. Upokojenko, ki je storitev rezervirala prek brezplačne telefonske številke s klicem na 080 10 10, je voznik prostovoljec z avtomobilom Rudi odpeljal po opravkih.

Prva vožnja se je začela pred domom prve uporabnice nove storitve, ki je uredila zadeve v lekarni in pozneje opravila še nakup v trgovini. Za novo obliko prevoza, ki je del politike podpore starejšim in v skladu s trendi trajnostnega razvoja, je izvedela od znanke. Ker zaradi zdravstvenih težav težje ureja zadeve, ki so oddaljene od njenega doma, se ji tovrstna oblika mobilnosti zdi izvrstna. Zaradi odlične uporabniške izkušnje, bo v prihodnosti za prevoz še naprej uporabljala Rudija.

Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje ste upokojen­ci in invalidi z manjšimi telesnimi in duševnimi okvarami, ki ste samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter ima­te prijavljeno stalno bivališče v Mestni občini Novo mesto.

Če želite postati prostovoljni voznik avtomobila Rudi in izpolnjujete zahtevane zakon­ske pogoje za voznika, se lahko prijavite na 080 10 10.

MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Oživljanje neuspešno, nova žrtev med motoristi

20.09.2018
Trčila sta motor in osebni avto. ŠENTILJ – O novi nesreči motorista to pot poročajo s Štajerske, točneje iz Šentilja. Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 18.13. Pred starim nekdanjim mednarodnim ...

Šok v Litiji - v trezorju strup in bombe!

20.09.2018
Prevzelo ju bo podjetje Saubermacher. LITIJA - Ob 19.00 so v Jelši v občini Šmartno pri Litiji v trezorju stanovanjske hiše svojci našli poleg nekaj ročnih bomb tudi dve ampuli strupa Venenum starega več kot 40 let. ...

Brezčasna Provansa - ste si jo že ogledali?

20.09.2018
Sanjska francoska pokrajina, ki sliši na ime Provansa, zaradi svoji lepot že stoletja privablja številne umetnike. Kako tudi ne, saj so v tem kotičku sveta našli popolno mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonj po sivki. ...

VIDEO: Prepir med Slovencem in Bosancem

19.09.2018
Prepir nikomur ne koristi. Če pa gre za šalo, pa je prav, da se nasmejemo, ko se sporečeta Slovenec in Bosanec. Dobra sta se, smeh zagotovljen! Za vse pa je bilo krivo stepanje preproge! Nadlani.si