• 8.56C Novo mesto
  • 04:33
  • Čet, 17.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Razkrivamo, kdaj bo drevored na Straški cesti padel

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Še malo, pa bodo začeli odstranjevati drevesa na Straški cesti, o problematiki katerih smo že poročali. Iz Mestne občine Novo mesto so sporočili, da je stanje drevoreda med Bršljinom in Adrio Mobil že dlje časa neustrezno, saj neprimerna in dotrajana drevesa ovirajo pešce in kolesarje.

NOVO MESTO – V skladu s strokovnim mnenjem ljubljanske Biotehniške fakultete bodo drevesa odstranili, na to mesto pa posadili drevesa ustreznejših vrst, ki jih je menda lažje in cenovno ugodneje vzdrževati. Odstranjevanje dreves bodo začeli naslednji teden, od 22. oktobra do 11. novembra pa bodo predvidoma zasadili nove rastline.

Po zagotovilih občine dela prometa na vozišču ne bodo ovirana, bo pa začasno ovirana uporaba kolesarske steze in pločnika na eni strani ceste, potem pa še na drugi.

Novi vrtec v Bršljinu

Bodo pa naslednji teden podpisali tudi pogodbo z izvajalcem gradnje novega vrtca v Bršljinu. Izbrali so podjetje Markomark Nival, d. o. o., projekt pa so ocenili na 1,008.000 evrov z DDV. Rok za izvedbo projekta je 270 dni, če bodo izpolnjeni vsi pogoji, pa bodo z gradbenimi deli lahko začeli ob koncu leta.

Vir: Občina Novo mesto, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Nasveti in triki proti pregrevanju prenosnika

16.01.2019
Če se prenosnik preveč segreje, se na neki točki varovano izklopi. V najslabšem primeru lahko pride do nepopravljive škode na strojni opremi. Vzroki so različni, poleg prahu in umazanije, ostajajo še številni drugi ...

Ozmerjal konja, policija mu je napisala kazen

16.01.2019
Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. NOVO MESTO – V ponedeljek so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta ...

"Po Bršljinu se sprehaja čuden tip, ki išče priložnost za vlom!"

16.01.2019
Na nepoklicanega je pred dnevi policijsko upravo opozoril tudi Novomeščan. NOVO MESTO - Nepridipravi ne počivajo. Pozornost ne bo odveč. Na nepoklicanega je pred dnevi Policijsko upravo Novo mesto opozoril tudi ...

Pri Celju umrl pod lastnim avtom

16.01.2019
Posredovali so gasilci PGD Nazarje. BRASLOVČE - Ob 20.25 je v Dobrovljah, občina Braslovče, osebno vozilo zdrsnilo po pobočju in pod sabo ukleščilo občana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, Dobrovlje in PGE Celje, ki ...