• 15C Novo mesto
  • 19:45
  • Tor, 25.07.2017
  • Prijava
  • Registracija

Potrebujete veliko parkirišče? Novomeška občina ga daje v najem

DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:

Novomeška občina je objavila 8. javno dražbo v letošnjem letu, njen predmet pa je oddaja nepremičnin – v najem dajejo parkirišče in stavbo v Mačkovcu: »bivše parkirišče Viator&Vektor«.

NOVO MESTO – Vse omenjene nepremičnine so v lasti Mestne občine (MO) Novo mesto. Predmet oddaje v najem sta nepremičnini parc. št. 2351/24 in 2351/18, obe k.o. 1457 – Ždinja vas, s stavbo št. 1338, ista k.o.

Izklicna najemnina znaša neto 500,00 evrov na mesec. Pripadajoči davek nosi najemnik, najnižji znesek višanja pa je 50 evrov. A, pozor! To ne pomeni, da bo najemnina znašala 500 evrov na mesec, ampak največ, kar bodo dražitelji ponudili. Kdor bo ponudil največ, bo parkirišče dobil v najem, zato pričakujte, da bo končna cena najemnine lahko precej višja.

Parkirišče najamete za najmanj dve leti

Nepremičnina se oddaja v najem po sistemu »videno-najeto«, zato morebitne reklamacije po sklenitvi najemne pogodbe ne bodo upoštevane. V kolikor izbrani dražitelj v za to določenem roku ne sklene ali odstopi od sklenitve najemne pogodbe, bo Mestna občina Novo mesto to sklenila z drugim najugodnejšim ponudnikom – to je s tistim, ki je ponudil drugo najugodnejšo najemnino.

Najemna pogodba se sklepa za obdobje 2 let z možnostjo podaljšanja za največ 2 leti. Nepremičnina bo oddana v najem tistemu dražitelju, za katerega bo imenovana komisija za vodenje javne dražbe ugotovila, da je ponudil najvišjo najemnino. Izbrani dražitelj je dolžan najkasneje v roku 8 (osmih) dni po končani javni dražbi podpisati najemno pogodbo, sicer se šteje, da je odstopil od najema.

Javna dražba bo v občinskih prostorih na Seidlovi 1, in sicer 10. avgusta ob 9.30. Če želite na dražbi sodelovati, morate vplačati tudi varščino, ki znaša tisoč evrov. Več informacij boste našli na spletni strani mestne občine, spodaj pa si lahko ogledate, za katero nepremičnino gre.

Vir: MO Novo mesto, M. S.

 

 

Potrebujete veliko parkirišče? Novomeška občina ga daje v najem
1 od 2
MO Novo mesto
MO Novo mesto
DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.