• -1.32C Novo mesto
  • 08:59
  • Sre, 12.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Šmarješkim Toplicam srebrno priznanje v ocenjevanju evropskih krajev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Le maloštevilni slovenski kraji se lahko pohvalijo z visokim evropskim priznanjem. To je tokrat uspelo Šmarješkim Toplicam, ki se kot turistični in zdraviliški kraj z lahkoto kosajo z drugimi evropskimi kraji. To je opazila tudi posebna komisija, ki je šmarješki občini podelila srebrno priznanje.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Začelo se je z zamislijo, da bi Šmarješke Toplice naredili še bolj prepoznavne. Sodelovanje pri projektu evropskega ocenjevanja urejenosti krajev in mest Entente Florale je (bila) odlična priložnost za promocijo občine in nadaljnje vključevanje v projekte, ki jih financira Evropska unija.

Že od začetka leta so sodelujoči pripravljali najrazličnejšo dokumentacijo, veliko poudarka je bilo na delovanju osnovne šole in vrtca, tovarni, zdravilišču in društvih, ki se še dodatno trudijo za prepoznavnost občine.

Na dan ocenjevanja, zadnjega junija, je v Šmarješke Toplice prišla tudi ocenjevalna komisija in si ogledala Osnovno šolo z vrtcem Sonček, pokopališče ob cerkev Karmelske Matere Božje v Slapih, Klevevž, Vinji vrh in cerkev sv. Jožefa, Belo Cerkev in Hišo žive dediščine ter terme z zdraviliškim parkom.

Šele 23. septembra pa so v Brnu na Češkem podelili priznanja. »Na svečano prireditev smo prišli v dolenjskem slogu, ob zvokih harmonike. Zagotovo smo popestrili vzdušje na slovesnem večeru. In končno smo dočakali tudi podelitev. Prejeli smo srebrno priznanja, kar si štejemo v čast, saj smo bili edini slovenski predstavnik v tekmovanju, v konkurenci z 11 kraji iz držav Avstrije, Irske, Nizozemske, Madžarske, Nemčije, in Belgije. Veseli smo tudi, da je komisija prepoznala projekt Hiše žive dediščine kot zelo inovativen in prodoren, za kar smo prejeli posebno priznanje,« pravijo sodelujoči.

Kljub visokem priznanju se zavedajo, da občini manjkajo urejene parkovne površine in zgledni vaški trgi, zato bodo v prihodnosti delali tudi na tem.

Vir: Občina Šmarješke Toplice, M. S.
Foto: TIC Šmarješke Toplice

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Od četrtka do sobote bo nekaj snega

12.12.2018
Ponoči se bo postopno pooblačilo. NOVO MESTO - Danes bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 °C., ...

Neznano kam odšel Damir

12.12.2018
Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosimo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo. SLOVENSKA BISTRICA - Policisti PP Slovenska Bistrica so 27. novembra prejeli prijavo, da ...

Ko 19-letni preveč pritisne na plin

11.12.2018
Oba lažje poškodovana udeleženca prometne nesreče so oskrbeli v novomeški bolnišnici. NOVO MESTO - Nekaj po 9. uri so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, pri Gornji ...

Spletna trgovina: lokacija stranke določi ceno

11.12.2018
Spletna trgovina včasih nižjo ceno ponudi kupcu z juga, včasih pa s severa, tako enkrat profitira eden, drugič pa drugi. Študija kaže, da se cene za enake izdelke v spletnih trgovinah, večinoma razlikujejo, glede na ...