• 17C Novo mesto
  • 01:57
  • Čet, 21.06.2018
  • Prijava
  • Registracija

Šmarješkim Toplicam srebrno priznanje v ocenjevanju evropskih krajev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Le maloštevilni slovenski kraji se lahko pohvalijo z visokim evropskim priznanjem. To je tokrat uspelo Šmarješkim Toplicam, ki se kot turistični in zdraviliški kraj z lahkoto kosajo z drugimi evropskimi kraji. To je opazila tudi posebna komisija, ki je šmarješki občini podelila srebrno priznanje.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Začelo se je z zamislijo, da bi Šmarješke Toplice naredili še bolj prepoznavne. Sodelovanje pri projektu evropskega ocenjevanja urejenosti krajev in mest Entente Florale je (bila) odlična priložnost za promocijo občine in nadaljnje vključevanje v projekte, ki jih financira Evropska unija.

Že od začetka leta so sodelujoči pripravljali najrazličnejšo dokumentacijo, veliko poudarka je bilo na delovanju osnovne šole in vrtca, tovarni, zdravilišču in društvih, ki se še dodatno trudijo za prepoznavnost občine.

Na dan ocenjevanja, zadnjega junija, je v Šmarješke Toplice prišla tudi ocenjevalna komisija in si ogledala Osnovno šolo z vrtcem Sonček, pokopališče ob cerkev Karmelske Matere Božje v Slapih, Klevevž, Vinji vrh in cerkev sv. Jožefa, Belo Cerkev in Hišo žive dediščine ter terme z zdraviliškim parkom.

Šele 23. septembra pa so v Brnu na Češkem podelili priznanja. »Na svečano prireditev smo prišli v dolenjskem slogu, ob zvokih harmonike. Zagotovo smo popestrili vzdušje na slovesnem večeru. In končno smo dočakali tudi podelitev. Prejeli smo srebrno priznanja, kar si štejemo v čast, saj smo bili edini slovenski predstavnik v tekmovanju, v konkurenci z 11 kraji iz držav Avstrije, Irske, Nizozemske, Madžarske, Nemčije, in Belgije. Veseli smo tudi, da je komisija prepoznala projekt Hiše žive dediščine kot zelo inovativen in prodoren, za kar smo prejeli posebno priznanje,« pravijo sodelujoči.

Kljub visokem priznanju se zavedajo, da občini manjkajo urejene parkovne površine in zgledni vaški trgi, zato bodo v prihodnosti delali tudi na tem.

Vir: Občina Šmarješke Toplice, M. S.
Foto: TIC Šmarješke Toplice

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Ste že videli bolj vinjenega policista?

20.06.2018
Policisti so tisti, ki skrbijo za red v prometu. Pa jim ne uspe vedno. Tale šaljivi videoposnetek kaže policista, ki je očitno pogledal globoko v kozarec. D.P.

FOTO: Je voznica zaspala? Trije poškodovani v nesreči

20.06.2018
Delavci CP Trebnje so postavili zaporo prometa in uredili obvoz. ŠENTRUPERT - Ob 13.50 sta v Slovenski vasi, občina Šentrupert, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj ...

Planina Vogar

20.06.2018
Vogar je izredno lepa razpotegnjena planina, ki jo krasijo grbinasti travniki in številne pastirske kočice, ki so spremenjene v počitniške hišice. Lahko ste prepričani, da vam bo obisk Vogarja polepšal dan, saj se boste ...

Sredi noči akcija na Mirni

20.06.2018
Poškodovano osebo so gasilci prenesli do reševalnega vozila. MIRNA - Za gasilce, policiste in reševalce ni dneva ali noči. Ko je akcija, je akcija. Tako je bilo tudi minulo noč. Ob 2.11 so v Sokolski ulici na Mirni ...