• -2.02C Novo mesto
  • 04:59
  • Sre, 19.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Stilles podpisal več milijonsko pogodbo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Sevniško podjetje Stilles bo opremljalo prestižni hotel Kempinski v Minsku. Projekt je tako po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

 

SEVNICA – Ribniško podjetje Riko gradi prestižni kompleks v historičnem središču beloruske prestolnice, ki vključuje hotel Kempinski s petimi zvezdicami, 81 stanovanjskih enot, poslovne prostore in parkirišča. Gradnjo kompleksa, naložba je skupaj težka več kot 100 milijonov evrov, so začeli marca leta 2012, hotelski del bo predvidoma zaključen sredi letošnjega, stanovanjska objekta  in poslovni objekt pa predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Podjetje Riko v izgradnji kompleksa Kempinski nastopa kot glavni izvajalec prestižnega projekta, ki predstavlja trenutno največji gradbeni projekt slovenskega podjetja na tujih trgih. Z lokalnimi izvajalci so že končali gradnjo armirano betonske konstrukcije, energetskih priključkov, kritine in alu zasteklitev hotela.

Direktor Rika Janez Škrabec ob tem poudarja, da je »poslanstvo podjetja Riko, ki se s kompleksnimi projekti uveljavlja na trgih bivše Sovjetske zveze in bivše Jugoslavije, dejavno vključevanje močne slovenske komponente v velike in referenčne projekte. Prepričan sem, da bo, tako kot hotel Peter I v centru Moskve ali HE Sveta Petka v Makedoniji, tudi kompleks Kempinski nosil podpis odličnosti slovenskih proizvajalcev.«

 

Stilles prepričal s kakovostjo
Riko si kot generalni nosilec projekta v Minsku tako prizadeva v njegovo izvajanje vključiti čim močnejšo slovensko komponento. Med ostro evropsko konkurenco je bilo izbrano tudi sevniško podjetje Stilles. Odgovorne so prepričali s konkurenčno ponudbo, visoko kakovostno izdelano vzorčno sobo in tehničnimi rešitvami. »Stilles je izkazal najvišji nivo kvalitete pri izvedbi dveh vzorčnih sob ter razumevanje in poznavanje kompleksne hotelske inženiring storitve, kar so potrdili tudi operater Kempinski, odgovorni interier design studio HBA iz Londona in investitor. Predstavniki našega naročnika so obiskali proizvodnjo Stillesa že septembra leta 2012, pred končno odločitvijo so si ogledali tudi njihova izvedena dela v Palais  Hansen Kempinski na Dunaju,« pojasnjujejo v Riku.

V hotelu Kempinski bo sicer 197 hotelskih sob, od tega 161 standardnih, 36 suitov in predsedniški apartma. V hotelu so predvideni še SPA center ter konferenčni in poslovni prostori.

Sevniško podjetje je bilo kot glavni dobavitelj za sobni del izbrano na osnovi mednarodnega razpisa. Stilles bo proizvedel in dobavil fiksno in pomično pohištvo, tekstilne talne obloge, tapete in svetila. Skupna vrednost pogodbe, ki jo prav danes v Sevnici podpisujeta direktor podjetja Riko Janez Škrabec in direktor podjetja Stilles Aleksander Polovič, je okrog 10 milijonov evrov. Ta projekt je tako po obsegu del in njegovi vrednosti za Stilles največji doslej.

 

Podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje

Predsednik uprave Stillesa Aleksander Polovič je ob podpisu poudaril, da je hotel Kempinski v Minsku že osmi po vrsti, ki nosi v opremi Stillesov podpis. »Na povabilo podjetja Riko smo se z zadovoljstvom vključili v zgodnji fazi razvojnega procesa projekta in participirali pri pripravi raznih tehničnih osnov, načrtov; prav tako smo proizvedli in na objektu instalirali dve vzorčni sobi. Poznavanje standardov in logike izvedbenega procesa, ki ga zahteva Kempinski, tehnični in kadrovski potencial, reference in angažma pri razvojnem procesu je na koncu pogajanj prepoznal tudi beloruski investitor in nam tako zaupal izvedbo opremljanja kompletnega sobnega dela hotela«.

 

Podjetje Riko in Stilles sta ob priložnosti podpisa aneksa k pogodbi za Kempinski podpisala tudi pismo o nameri za dolgoročno vzajemno sodelovanje na področju hotelskega inženiringa. Podjetje Riko je namreč posavski Stilles že vključilo v opremljanje 4 **** hotela Peter I v središču Moskve. V izvajanje Kempinski hotela v Minsku pa je vključilo poleg Stillesa še Marmor Hotavlja, Klimo Peter in Eurolux.

J.S.
(Foto: arhiv podjetja Riko)

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...