• 4C Novo mesto
  • 06:53
  • Tor, 24.10.2017
  • Prijava
  • Registracija

Stožice nov dom NK Maribor? Ni šans!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Da bi zadovoljili kriterijem Uefe, je nujna posodobitev štadiona.

MARIBOR – Jutri je na sporedu seja mestnega sveta občine Maribor. Na dnevnem redu je tudi obnova štadiona Ljudski vrt. Zalogaj ne bo majhen – mesto bi moralo zagotoviti štiri milijone evrov, da se prenovi zahodna tribuna.

Zaslužijo si

“Pri NK Maribor upamo, da bodo enakega mnenja tudi svetniki in bo rebalans proračuna potrjen, tako da bi lahko prišlo do izvedbe projekta v celoti in bi tudi vse prihodnje evropske tekme odigrali v Mariboru, na dokončanem stadionu, kar si mesto, navijači, vsi, ki so del vijol’čne zgodbe neprecenljivega pomena, zaslužijo,” je povedal direktor mariborskega nogometnega kluba Bojan Ban v izjavi za javnost.

Vijoličasti so reagirali, saj so dobili podatek, da bo investicija potekala fazno – naprej naj bi mesto dalo dva milijona, potem še dva. Če se to res zgodi, se lahko v Mariboru obrišejo pod nosom za domače evropske tekme!

Volitve so tu

“Zaprosili smo za sestanek pri županu, da bi lahko predstavili svoje stališče o tej pereči, izjemno pomembni temi. Župan se je strinjal z našim predlogom, da bi bilo projekt rekonstrukcije zahodne tribune, ki vključuje tudi prostore pod severnim in južnim delom tribune, bolje izvesti v celoti,« je še povedal direktor Ban. Zaradi novih standardov evropske nogometne zveze Uefe se izteka dovoljenje mariborskemu štadionu, da še naprej gosti tekme najvišjega ranga. Torej zagotovo ne več lige prvakov, v katero so varovanci Darka Milaniča letos prebili tretjič v zgodovini.

»Ob obstoječem stanju Ljudskega vrta bi se morali preseliti na edini stadion, ki v Sloveniji to omogoča. V Stožice, kar je za NK Maribor nesprejemljivo, za mesto pa nedopustno,” so bili jasni in glasni Štajerci. Jih bodo svetniki uslišali? Ni ne pomemben podatek: drugo leto so spet lokalne volitve!

D.P.

 

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Podvig in pol: s kajakom iz Slovenije do Črnega morja!

24.10.2017
Sreča je bila ves čas na njegovi strani in po 80-ih dneh je srečno preplul 1850 kilometrov dolgo pot iz Slovenije do Črnega morja. Ko je zaveslal v morje, je seveda takoj poklical svoje domače. DVOR - Božo Miler, ...

FOTO: Menjali so zelenjavo

24.10.2017
Tokrat so obiskovalci Zelemenjave lahko izmenjevali presežke sezonske zelenjave in svoje pridelke zamenjali za tiste, ki jih oni nimajo. NOVO MESTO - Zelemenjava je projekt sodelovanja, druženja, ki spodbuja domačo pridelavo ...

FOTO: Zbrali so več kot 3000 evrov

24.10.2017
Guverner Zveze lions klubov Slovenije Distrikta 129 Marko Gospodjinaćki je štirim trebanjskim Lionom podelil guvernerjeva priznanja predvsem za sodelovanje v akcijah v preteklem lionističnem letu. TREBNJE - „Voda namesto ...

Nacionalka se je opravičila

23.10.2017
Prvi krog predsedniških volitev je za nami. LJUBLJANA – „Gledalkam in gledalcem se opravičujemo zaradi netočne volilne napovedi, ki smo jo objavili ob 19. uri,“ je večerna poročila popestri voditelj Igor E. ...