• 20C Novo mesto
  • 13:00
  • Pon, 23.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

Super novica: minimalna plača bo višja!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

LJUBLJANA – Kdor dela, naj tudi ima. Pa v Sloveniji ni vedno tako. Številni kljub pridnim parom rok in predanemu delu ne zaslužijo, da bi dostojno živeli. Včasih tudi minimalna plača ni dovolj. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

Zagotoviti pogoje

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je še opozorila, da morajo podsistemi v državi delovati tako, da zagotavlja pogoje za preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter delovanje humanitarnih organizacij, je dodala.

Problemi samskih in starejših

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je padla stopnja tveganja revščine v Slovenije – leta 206 je ta odstotek znašal 13,9%, leto poprej je bil večji 0,4 odstotka. Zmanjšala se je tudi stopnja tveganja socialne izključenosti, ki je lani znašala 18,4 odstotka. Še vedno pa so kazalci in podatki slabši za samske osebe in starejše.

Minimalna plača znaša danes 614 evrov. Koliko bo povišana, pa ministrica še ni sporočila.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Hudo trčenje tovornjakov: en voznik umrl, drugi v SB Novo mesto

23.07.2018
Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče. KOROŠKA VAS - Ob 9.08 sta na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Koroška vas, občina Novo mesto, trčili tovorni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto ...

Streslo tudi Mirno in Šentjanž

23.07.2018
Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). MIRNA - Ob 23.36 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje ...

Naravna kozmetika za zdravo in lepo kožo

23.07.2018
Človek se vedno bolj zaveda, kako pomembno je, kakšno hrano uživa in kaj vse daje v telo. Prav tako pa mora veliko pozornosti nameniti tudi temu, kakšno kozmetiko uporablja pri negi kože svojega telesa. Tu pa nastopi ...

Kako do štipendije?

23.07.2018
Vloge sprejemajo do 5. oktobra 2018. NOVO MESTO - Na Mestni občini Novo mesto z razpisom za štipendije in enkratne denarne pomoči znova prihajajo nasproti perspektivnim mladim dijakom in študentom in jim omogočajo, da ...