• 13C Novo mesto
  • 09:32
  • Sre, 17.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Super novica: minimalna plača bo višja!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

LJUBLJANA – Kdor dela, naj tudi ima. Pa v Sloveniji ni vedno tako. Številni kljub pridnim parom rok in predanemu delu ne zaslužijo, da bi dostojno živeli. Včasih tudi minimalna plača ni dovolj. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

Zagotoviti pogoje

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je še opozorila, da morajo podsistemi v državi delovati tako, da zagotavlja pogoje za preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter delovanje humanitarnih organizacij, je dodala.

Problemi samskih in starejših

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je padla stopnja tveganja revščine v Slovenije – leta 206 je ta odstotek znašal 13,9%, leto poprej je bil večji 0,4 odstotka. Zmanjšala se je tudi stopnja tveganja socialne izključenosti, ki je lani znašala 18,4 odstotka. Še vedno pa so kazalci in podatki slabši za samske osebe in starejše.

Minimalna plača znaša danes 614 evrov. Koliko bo povišana, pa ministrica še ni sporočila.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Po nov mandat

17.10.2018
Lista Gregorja Macedonija, ki sta jo ob županu predstavila tudi podžupan Boštjan Grobler in svetnik dr. Janez Povh. NOVO MESTO - Po uspešno zbranih podpisih podpore je Lista Gregorja Macedonija na novinarski konferenci ...

„Pet minut na kavi in 10 kamionov, potrebujemo obvoznico!“

17.10.2018
Na srečo je z vsaj posebnim mostom poskrbljeno za pešce. MIRNA – „Pet minut na kavi in 10 kamionov, potrebujemo obvoznico!“ nam je zapisal bralec Leon, ki se je javil z Mirne, kjer je ob preveč prometni cesti pil ...

V nesreči poškodovan otrok, policija potrebuje pomoč

17.10.2018
V nesreči sta bili udeleženi neznana kolesarka in peška (deklica), ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. LJUBLJANA - Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je okoli 17. ure pripetila v ...

Matcha čaj - privoščite si skodelico odličnega napitka!

17.10.2018
Matcha čaj je posebna vrsta zelenega čaja, katerega pridelava je zahtevnejša od navadnih čajev, ki ji poznamo (zeleni čaj, črni čaj, oolong čaj, …). Matcha čaj izvira iz Japonske, iz te države pa seveda prihajajo ...