• 23C Novo mesto
  • 12:23
  • Sob, 21.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Super novica: minimalna plača bo višja!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

LJUBLJANA – Kdor dela, naj tudi ima. Pa v Sloveniji ni vedno tako. Številni kljub pridnim parom rok in predanemu delu ne zaslužijo, da bi dostojno živeli. Včasih tudi minimalna plača ni dovolj. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je danes napovedala, da se bo minimalna plača v letu 2018 dvignila nad prag tveganja revščine.

Zagotoviti pogoje

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je še opozorila, da morajo podsistemi v državi delovati tako, da zagotavlja pogoje za preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter delovanje humanitarnih organizacij, je dodala.

Problemi samskih in starejših

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je padla stopnja tveganja revščine v Slovenije – leta 206 je ta odstotek znašal 13,9%, leto poprej je bil večji 0,4 odstotka. Zmanjšala se je tudi stopnja tveganja socialne izključenosti, ki je lani znašala 18,4 odstotka. Še vedno pa so kazalci in podatki slabši za samske osebe in starejše.

Minimalna plača znaša danes 614 evrov. Koliko bo povišana, pa ministrica še ni sporočila.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Svet žaluje, umrl je DJ Avicii

21.04.2018
Njegov železni repertoar pa sestavljajo skladbe: Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love. MUSKAT – Mediji poročajo, da so v hotelski sobi v Omamu v mestu Muskat našli umrlega švedskega mojstra DJ-ja Aviciija, ki se ...

VIDEO: Legendarne carice

21.04.2018
  "A si slišala, da si je una Anja kupla Beetla?" sta se spraševali prijateljici na popoldanskem sprehodu. Video z zabavno vsebino je pripravila ekipa, ki je lani posnela film Pr´Hostar, smeh garantiran! D.P.

Kaj se je zgodilo v Radečah?

21.04.2018
Gasilci so vozišče očistili, so še zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. RADEČE - Ob 21.38 je v Njivicah, občina Radeče, prišlo do onesnaženja vozišča z neznano belo ...

FOTO: Sevniška voščenka tudi v Krmelju

21.04.2018
Turistična zveza občine Sevnica je v sodelovanju z Osnovno šolo Krmelj pripravila poseben dogodek v počastitev prihajajočega dneva Zemlje. KRMELJ - Namreč, po desetletju saditev občinskih lip po središčih krajevnih ...