• -1.88C Novo mesto
  • 10:06
  • Čet, 13.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Tako je po novem v Belem Griču – FOTO

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Z odprtjem prenovljenega križišča na Belem Griču v občini Mokronog-Trebelno zaključujejo projekt modernizacije cest. Skupaj so za obnovo skoraj šestih kilometrov cest porabili 264 tisoč evrov.

MOKRONOG – V naselju Beli Grič so rekonstruirali križišče in ob njem uredili parkirna mesta, na 650 metrih javne poti Beli Grič–Gorenja vas pri Mokronogu in 230 metrih javne poti Beli Grič –Ribjek pa so globinsko sanirali poškodovano cesto, preplastili odsek in uredili odvodnjavanje.

»Z današnjo otvoritvijo zaključujemo letošnjo modernizacijo cest. Verjamem, da smo sanirali najbolj kritične odseke v občini in tako poskrbeli za večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Vesel sem, da smo pri izvedbi del dobro sodelovali tudi z občani, ki so v naseljih Ribjek in Vinivršč sami izvedli vsa potrebna zemeljska dela. Prepričan pa sem, da bomo ravno zaradi dobrih medsebojnih odnosov tudi v prihodnje naredili skupaj še veliko pozitivnega,« je povedal mokronoški župan Anton Maver.

Letos so tako globinsko sanirali poškodovana mesta na štirikilometrskem odseku lokalne ceste Trebelno-Mokronog in preplastili 400 metrov lokalne ceste v Mirni vasi ter parkirišče pri pokopališču Mokronog, asfaltirali so 500 metrov lokalne ceste Brezje-Knežija, 150 metrov ceste Mirna vas-Vinivršč ter 75 metrov ceste v vasi Ribjek. Dela so izvajali v dveh delih – za enega je bil izbrani izvajalec del brežiški KOP, za drugega pa novomeški CGP.

Za modernizacijo cest brez ureditve parkirišča pri pokopališču je občina pridobila skoraj 204 tisoč evrov iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin, ostalo pa je zagotovila sama. V prihodnjem letu bo denar iz 23. člena ZFO, ki naj bi ga bilo toliko kot letos, namenila za gradnjo Športnega centra Trebelno, na področju cest pa naj bi prihodnje leto preplastili 600 metrov lokalne ceste Radna vas-Poljane.

Vir: Občina Mokronog – Trebelno, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: To je parkirišče v NM, kjer je bilo v zadnjem času precej vlomov!

13.12.2018
Pri tem smo jim v pomoč tudi sami, saj puščamo vozila na določenih parkiriščih tudi celo noč. NOVO MESTO - Vlomilci ne izbirajo ne ure, ne dneva. Ampak pozorno prežijo na svoje žrtve. Pri tem smo jim v pomoč tudi ...

FOTO: To je Hrvat, ki je hotel pijan v Slovenijo!

12.12.2018
Ugotovljeno je bilo, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. METLIKA - Policisti Postaje mejne policije Metlika so danes dopoldne na vstopu v Slovenijo kontrolirali voznika tovornega vozila ...

Po streljanju: "Mi se skrivamo v kleti!"

12.12.2018
Že nekaj ur po napadu so francoske oblasti javile, da so napadalca identificirali. STRASBOURG - Okrepljene enote francoske policije in vojske še vedno iščejo napadalca, ki je sinoči nekaj minut streljal v okolici ...

Od četrtka do sobote bo nekaj snega

12.12.2018
Ponoči se bo postopno pooblačilo. NOVO MESTO - Danes bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 °C., ...