• 17C Novo mesto
  • 09:19
  • Pet, 20.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

To je seznam najbogatejših Dolenjcev, Belokranjcev in Posavcev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo.

NOVO MESTO – Tudi letos se revija Manager ni izneverila tradiciji. Kot se spodobi za drugi teden novembra v letu, so pripravili seznam 100 najpremožnejših Slovencev in Slovenk, bolje rečeno slovenskih družin. Kdo pa ima največ pod palcem na področju Dolenjske, Posavja in Bele Krajine?

Sledita zakonca Šenk

Na prvem mestu v regiji in na skupaj 7. poziciji ostaja Igor Akrapovič. Njegovo premoženje je ocenjeno na 113 milijonov evrov. Akrapovič se je proslavil z lastno blagovno znamko izpušnih sistemov. Akrapoviču sledita zakona Anton in Verica Šenk (77 milijonov), v njuni lasti so tri četrtien podjetja Inotherm (termoizolacije).

Na 3. mestu v regiji sta zopet zakonca Dari in Vesna Južna, njuno premoženje se ceni na 67.4 milijonov. Po rodu Belokranjca sta se proslavila z borznoposredniškimi posli. Četrto mesto pripada Francu Frelihu iz Šentruperta, „težak“ pa je 64 milijonov. Osnovni posel mu predstavlja podjetje Plasta, od leta 2013 je lastnik Dane.

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo. Anton Pangrčič iz Brežic naj bi imel po palcem 30.1 milijona evrov, premore pa tri podjetja, med njimi tudi Kovis.

Kdo je še tu?

Potem si sledijo Vladimir Gregor Bahč (29.5 milijona, večinski lastnik TPV-ja), zakonca Adamič (27.4 milijona: lesnopredelovalno industrija podjetje Adles), Jože Udovič (25.5 milijonov evrov, lastnik podjetja REM Trebnje). Na lestvici je tudi Sonja Gole (23 milijonov, dolgoletna  direktorica Adrie Mobil).

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: To je rekorder z dolenjske avtoceste!

20.04.2018
Policisti so med 12-urnim nadzorom ugotovili kar 824 kršitev. NOVO MESTO, LJUBLJANA – Velika večina voznikov je v sredo, 18. aprila, prilagodila svojo vožnjo in se ognila kazni, ki jo ponavadi napišejo policisti ...

Na pomoč gasilci in reševalci

20.04.2018
Reševalci nujne medicinske pomoči Trebnje so na kraju poškodovano osebo oskrbeli. TREBNJE - Ob 17.24 sta na Gubčevi cesti v Trebnjem trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili ...

FOTO: Kam sta izginila Hana in Aleksander?

19.04.2018
Policija prosi za pomoč. SLOVENJ GRADEC - Od včeraj, 18. aprila 2018, zjutraj, je pogrešana 13-letna Hana Karol iz Slovenj Gradca. Hana, ki je zjutraj odšla v šolo, domov pa se ni vrnila, je visoka 166 cm, vitke postave ...

VIDEO: Mesojedci vs vegetarjanci

19.04.2018
Kam pa vi sodite - med mesojedce ali vegetarijance? Ekipa Je bella cesta je pripravila šaljiv in komičen videozapis, več kot primeren za aprilski večer. D.P.