• 5C Novo mesto
  • 15:06
  • Pon, 22.01.2018
  • Prijava
  • Registracija

To je seznam najbogatejših Dolenjcev, Belokranjcev in Posavcev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo.

NOVO MESTO – Tudi letos se revija Manager ni izneverila tradiciji. Kot se spodobi za drugi teden novembra v letu, so pripravili seznam 100 najpremožnejših Slovencev in Slovenk, bolje rečeno slovenskih družin. Kdo pa ima največ pod palcem na področju Dolenjske, Posavja in Bele Krajine?

Sledita zakonca Šenk

Na prvem mestu v regiji in na skupaj 7. poziciji ostaja Igor Akrapovič. Njegovo premoženje je ocenjeno na 113 milijonov evrov. Akrapovič se je proslavil z lastno blagovno znamko izpušnih sistemov. Akrapoviču sledita zakona Anton in Verica Šenk (77 milijonov), v njuni lasti so tri četrtien podjetja Inotherm (termoizolacije).

Na 3. mestu v regiji sta zopet zakonca Dari in Vesna Južna, njuno premoženje se ceni na 67.4 milijonov. Po rodu Belokranjca sta se proslavila z borznoposredniškimi posli. Četrto mesto pripada Francu Frelihu iz Šentruperta, „težak“ pa je 64 milijonov. Osnovni posel mu predstavlja podjetje Plasta, od leta 2013 je lastnik Dane.

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo. Anton Pangrčič iz Brežic naj bi imel po palcem 30.1 milijona evrov, premore pa tri podjetja, med njimi tudi Kovis.

Kdo je še tu?

Potem si sledijo Vladimir Gregor Bahč (29.5 milijona, večinski lastnik TPV-ja), zakonca Adamič (27.4 milijona: lesnopredelovalno industrija podjetje Adles), Jože Udovič (25.5 milijonov evrov, lastnik podjetja REM Trebnje). Na lestvici je tudi Sonja Gole (23 milijonov, dolgoletna  direktorica Adrie Mobil).

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: To je pes, ki je umrl pri Brežicah, krivi (tudi) lastniki

22.01.2018
Posledice prometnih nesreč z udeležbo živali so  lahko še veliko hujše. NOVO MESTO, BREŽICE – Policisti  PP  Brežice  opozarjajo  na  prometne nesreče z udeležbo domačih živali,  ki bi jih lastniki ...

VIDEO: Najbolj smešni kiksi naših TV voditeljev

21.01.2018
Po sedmi uri zvečer je praviloma družina zbrana okoli TV ekrana, kjer prisluhne dnevnim poročilom. A kljub resni tematiki se včasih zgodi, da smeh premaga resnobnega voditelja informativne ...

VIDEO: Pranje avtomobila, ki se mu smeje cela Slovenija

21.01.2018
Ste izkoristili vikend in opravili svoj avto? Verjetno je bolj verjetno, da ste se nasmejali videozapisu z Dolenjske, ki se je pojavil na družbenem omrežju. Do zdaj je zbral že več kot 100.000 ogledov! Zakaj? Iznajdljivost ...

Multipraktik česen

21.01.2018
O sezoni česna sredi januarja ne moremo govoriti. A to še ne pomeni, da ga ne bi uživali. Zagotovo imate v svojih kleteh še kaj te rastline, ki tako blagodejno vpliva na naše zdravje. Če za koga lahko rečemo, da je ...