• 20C Novo mesto
  • 19:48
  • Sob, 21.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

To je seznam najbogatejših Dolenjcev, Belokranjcev in Posavcev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo.

NOVO MESTO – Tudi letos se revija Manager ni izneverila tradiciji. Kot se spodobi za drugi teden novembra v letu, so pripravili seznam 100 najpremožnejših Slovencev in Slovenk, bolje rečeno slovenskih družin. Kdo pa ima največ pod palcem na področju Dolenjske, Posavja in Bele Krajine?

Sledita zakonca Šenk

Na prvem mestu v regiji in na skupaj 7. poziciji ostaja Igor Akrapovič. Njegovo premoženje je ocenjeno na 113 milijonov evrov. Akrapovič se je proslavil z lastno blagovno znamko izpušnih sistemov. Akrapoviču sledita zakona Anton in Verica Šenk (77 milijonov), v njuni lasti so tri četrtien podjetja Inotherm (termoizolacije).

Na 3. mestu v regiji sta zopet zakonca Dari in Vesna Južna, njuno premoženje se ceni na 67.4 milijonov. Po rodu Belokranjca sta se proslavila z borznoposredniškimi posli. Četrto mesto pripada Francu Frelihu iz Šentruperta, „težak“ pa je 64 milijonov. Osnovni posel mu predstavlja podjetje Plasta, od leta 2013 je lastnik Dane.

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo. Anton Pangrčič iz Brežic naj bi imel po palcem 30.1 milijona evrov, premore pa tri podjetja, med njimi tudi Kovis.

Kdo je še tu?

Potem si sledijo Vladimir Gregor Bahč (29.5 milijona, večinski lastnik TPV-ja), zakonca Adamič (27.4 milijona: lesnopredelovalno industrija podjetje Adles), Jože Udovič (25.5 milijonov evrov, lastnik podjetja REM Trebnje). Na lestvici je tudi Sonja Gole (23 milijonov, dolgoletna  direktorica Adrie Mobil).

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...

Kornati - biser Jadrana

21.07.2018
[caption id="attachment_32614" align="alignright" width="300"] Kornati[/caption] Kornati ali Kornatski otroki so najlepše in največje otočje, ki jih lahko najdemo v Jadranskem morju. Sestavlja jih kar 152 otokov, manjših ...

Najhujša nevihta na Dolenjskem

21.07.2018
Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše. NOVO MESTO - Pred nami je nevihten vikend, ki je svoj uvod doživel že včeraj, najhuje pa jo je skupila prav Dolenjska. Po poročanju ...

VIDEO: Ko v službi izveš, da si zadel na loteriji

20.07.2018
Igrate igre na srečo? Ste že kdaj kaj zadeli? Če ne drugega, pa z glavo v zid. Na spodnjem videu pa o srečnežu, ki je med službenim časom spoznal, da je zadel velik dobitek na loteriji. Reakcija? Fenomenalna! D.P.