• 4C Novo mesto
  • 18:11
  • Pon, 20.11.2017
  • Prijava
  • Registracija

To je seznam najbogatejših Dolenjcev, Belokranjcev in Posavcev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo.

NOVO MESTO – Tudi letos se revija Manager ni izneverila tradiciji. Kot se spodobi za drugi teden novembra v letu, so pripravili seznam 100 najpremožnejših Slovencev in Slovenk, bolje rečeno slovenskih družin. Kdo pa ima največ pod palcem na področju Dolenjske, Posavja in Bele Krajine?

Sledita zakonca Šenk

Na prvem mestu v regiji in na skupaj 7. poziciji ostaja Igor Akrapovič. Njegovo premoženje je ocenjeno na 113 milijonov evrov. Akrapovič se je proslavil z lastno blagovno znamko izpušnih sistemov. Akrapoviču sledita zakona Anton in Verica Šenk (77 milijonov), v njuni lasti so tri četrtien podjetja Inotherm (termoizolacije).

Na 3. mestu v regiji sta zopet zakonca Dari in Vesna Južna, njuno premoženje se ceni na 67.4 milijonov. Po rodu Belokranjca sta se proslavila z borznoposredniškimi posli. Četrto mesto pripada Francu Frelihu iz Šentruperta, „težak“ pa je 64 milijonov. Osnovni posel mu predstavlja podjetje Plasta, od leta 2013 je lastnik Dane.

Družina Gregorčič, njeno premoženje naj bi znašalo okoli 56,1 milijonov, je znana po proizvodnji plastične elemente za najrazličnejšo uporabo. Anton Pangrčič iz Brežic naj bi imel po palcem 30.1 milijona evrov, premore pa tri podjetja, med njimi tudi Kovis.

Kdo je še tu?

Potem si sledijo Vladimir Gregor Bahč (29.5 milijona, večinski lastnik TPV-ja), zakonca Adamič (27.4 milijona: lesnopredelovalno industrija podjetje Adles), Jože Udovič (25.5 milijonov evrov, lastnik podjetja REM Trebnje). Na lestvici je tudi Sonja Gole (23 milijonov, dolgoletna  direktorica Adrie Mobil).

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Na avtocesti umrla 36-letna voznica

20.11.2017
Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče poziva policija morebitne očividce za podatke o prometni nesreči. CELJE, VRANSKO - Nekaj čez deveto uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je umrla ...

FOTO: Eko kmet Kukenberger še korak naprej v smeri odličnosti

20.11.2017
Z novo sirarno bodo lahko na kmetiji še odločneje sledili trendom odličnosti. GORENJE PONIKVE - Delo na kmetiji se je v zadnjih desetih letih spremenilo. Med tiste, ki postavljajo nove trende in mejnike, sodi zagotovo tudi ...

Tudi oživljanje mu ni pomagalo

20.11.2017
Pomoč so mu nudili tudi z defibrilatorjem. ZAVRČ – Ko se rešuje življenje, šteje vsaka sekunda. Najslabše je, da ne naredimo nič. Za življenje so se včeraj borili tudi v Zavrču. Ob 11.07 so v naselju Hrastovec, ...

Slovenija "čez noč" ostala brez Dragića, Murića in Macure

19.11.2017
Na seznamu Rada Trifunovića tako ostaja dvanajst košarkarjev. LJUBLJANA - Zgolj dan pred začetkom priprav na prvi dve kvalifikacijski tekmi za SP je selektor Rado Trifunović prejel novico, da se zaradi klubskih obveznosti ...