• 17C Novo mesto
  • 12:37
  • Pet, 19.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Trebnje občina zamujenih priložnosti, DROT bi dal župana

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Stranka na lokalnem nivoju šteje preko 300 članov.

TREBNJE – Bližajo se lokalne volitve, kjer bomo volili župane in člane občinskih svetov. Tudi v Trebnjem, kjer želi pomembno vlogo imeti tudi DROT!

V DROT-u sodelujemo prebivalci iz celotne občine, različnih profesij, starosti, svetovnonazorskih prepričanj, vse nas pa združuje želja in prizadevanje za trajnostni razvoj in dvig kakovosti bivanja v lokalnem okolju. Ker je DROT za razvoj demokratična stranka, smo prepričani, da lahko vsak izmed članov doprinese svoj kamenček v mozaik do dobrih rešitev. In tako je tudi pri vodenju stranke oz. predsedniku. Do sedaj so  mandate predsedovanja z bogato bero odličnih rezultatov zaključili: Dejan Smuk, David Klarič in Janez Zakrajšek. Vsak izmed njih je pustil neizbrisen pečat,“ poudarijo naši sogovorniki. Ob tem spomnijo, da je njihov vplivni član Janez Zakrajšek pol leta pred iztekom mandata podal odstopno izjavo in sicer iz moralnih razlogov, kar je v političnem prostoru, v katerem živimo, sicer zelo redko, zato so na to še toliko bolj ponosni. Zaposlil se je namreč na Občinski upravi Občine Trebnje in s svojim odstopom želel še formalizirati popolnoma neodvisno in strokovno delo, ki ga opravlja.

Stranka na lokalnem nivoju šteje preko 300 članov. V skladu s sprejetimi sklepi IO nima članarine. Za stroške volilne kampanje ima stranka DROT – ZA RAZVOJ namenjeno višino sredstev v skladu z zakonom.

Zdaj Mateja Povhe

„Na nadomestnih volitvah je bila za predsednico soglasno izvoljena Mateja Povhe, naša občinska svetnica, univ. dipl. iur. Tudi pred njo je mandat, ki bo pomenil nov preboj, nove sveže ideje do dobrih rešitev in projektov za naše okolje in ljudi,“ poudarijo v DROT-u, kjer se pospešeno pripravljajo na volitve. Stranka bo nastopila s svojim županskim kandidatom, listami za občinski svet in krajevne skupnosti. kandidatne liste in kandidata za župana bodo predstavil na novinarski konferenci pred uradno vložitvijo kandidatur.

Jasna (bojna) napoved

„V Občini Trebnje se je v zadnjem mandatu, tudi na naše pobude, predloge in rešitve naredilo marsikaj dobrega. Prepričani pa smo, da bi se lahko delalo mnogo bolje  in učinkoviteje. Menimo tudi, da je bilo kar nekaj zamujenih priložnosti, tudi projekti, ki se obljubljajo pred vsakokratnimi volitvami, se še začeli niso, kot npr. nova osnovna šola v Trebnjem, vrtec v Šentlovrencu, Kulturni dom Trebnje, pri katerih najbolj izstopa nerešena problematika zagotavljanja ustreznih prostorskih pogojev za izvajanje osnovnošolskega izobraževanja. To je tudi razlog, da nastopimo na volitvah, tako s kandidatom za župana kot listami odličnih kandidatov za občinski svet in krajevne skupnosti. Ker ZNAMO in IMAMO TREBNJE RADI,“ odločno sklenejo v DROT-u in županu Alojziju Kastelicu napovedujejo ostro volilno tekmo!

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Muhičeva bi bila županja v Novem mestu

19.10.2018
Predsednica Zveze za Dolenjsko je postala na 4. kongresu stranke, letos septembra. NOVO MESTO - Mesec dni pred volitvami je Novo mesto dobilo kandidatko za županjo Novega mesta: Alenko Muhič. Danes je namreč Zveza za ...

Dolenjka spet kmetica leta!

19.10.2018
O njej so večkrat z izbranimi besedami pisali v Dolenjskem listu. NOVO MESTO – Pa imamo nov naslov, novo lovoriko v Novem mestu. Novomeščanka Marija Jakše iz Malega Podljubna je postala kmetica leta! Marija ni ...

Sinoči tekla kri, 18-letnik zabodel 30-letnika!

19.10.2018
Eni osebi je bila na kraju odvzeta prostost. LJUBLJANA – Policijska uprava Ljubljana poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil sinoči na Litijski cesti v Ljubljani v Štepanjskem naselju. Skopo poročilo ...

Črni čaj

19.10.2018
Črni čaj je čaj, pri katerem oksidacija steče do konca, zaradi česar se listki čaja obarvajo črno. Skodelico si lahko privoščite zjutraj, saj vas bo hitro in učinkovito zdramila. Vaš princ na belem konju pa bo tudi ...