• 17C Novo mesto
  • 01:59
  • Čet, 21.06.2018
  • Prijava
  • Registracija

V Občini Trebnje so se odzvali na očitke glede poplav

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Na nevšečnosti so opozorili tudi na vaščani Zagorice pri Biču.

TREBNJE – Ob poplavah je precej negodovanja in nezadovoljstva občank in občanov v Trebnjem. Na nevšečnosti so opozorili tudi na vaščani Zagorice pri Biču. Na vse skupaj se je odzval župan občine Alojzij Kastelic.

“Poplave v Trebnjem so prizadele številne posameznike. Za hitro ukrepanje se zahvaljujemo vsem prostovoljnim gasilcem in ostalim, ki so pomagali in sodelovali pri odpravi vode, blata in nesnage. Na žalost se takšnim ujmam in izrednim razmeram ne moremo izogniti. Da je kanalizacijski sistem mesta Trebnje v centru zastarel, dotrajan in potreben posodobitve se na Občini Trebnje zelo dobro zavedamo. Ravno zato je Občina Trebnje v sodelovanju s Komunalo Trebnje v sklopu drugega povabila za dopolnitev Dogovora za razvoj regij pripravila in prijavila tudi projekt “Zmanjšanje emisij v vodotok Temenica I.”, ki je bil po navodilih Ministrstva za okolje in prostor preimenovan v “Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Krke – Občina Trebnje” v dveh sklopih. Projektu je bilo pred kratkim podano soglasje s strani Ministrstva za okolje in prostor za uvrstitev v dogovor, trenutno čakamo na podpis neposredne potrditve.  Projekt v prvem sklopu obsega nadgradnjo čistilne naprave, izgradnjo nove fekalne kanalizacije za zazidana območja znotraj aglomeracije z obremenitvijo nad 2.000 PE in pa najpomembnejše – in kar se hkrati tiče vsaj delnega reševanja problemov meteornih voda –  modernizacijo in nadgradnjo obstoječih, povečini mešanih kanalov v centru mesta ter izgradnjo zadrževalnikov. (o projektu si lahko preberete v DIIP-u, ki je med gradivi za sejo Občinskega sveta Občine Trebnje javno dostopen tukaj). Komunala Trebnje vodi postopke priprave projektne dokumentacije, katere pridobitev se v celoti predvideva v letu 2018, kar bo tudi osnova za nadaljnjo pridobitev gradbenih dovoljenj (novinarska konferenca o podpisu pogodbe za  izdelavo projektne dokumentacije). Pripravljalec dokumentacije je Institut za ekološki inženiring d.o.o. iz Maribora.  Pričetek gradbenih del je predviden v letu 2019, zaključek pa v letu 2021, ko se predvideva tudi pridobitev uporabnega dovoljenja. Predvideno je, da se bo investicija v skupni ocenjeni vrednosti 3.893.706,25 EUR financirala iz sredstev EU v višini 1.334.636,47 EUR, sredstev državnega proračuna v višini 444.878,82 EUR ter sredstev občinskega proračuna v višini 2.114.190,96 EUR, vendar te vrednosti niso dokončne dokler ne pride do neposredne potrditve in podpisa pogodbe z MOP-om.  Uprava RS za zaščito in reševanje tudi za danes napoveduje možnosti večjih nalivov z močnimi sunki vetra in toče in prebivalcem podaja ukrepe med neurjem, ki si jih lahko ogledate TUKAJ. Ostanite varni,” je zapisal župan Alojzij Kastelic na spletni strani občine Trebnje.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Ste že videli bolj vinjenega policista?

20.06.2018
Policisti so tisti, ki skrbijo za red v prometu. Pa jim ne uspe vedno. Tale šaljivi videoposnetek kaže policista, ki je očitno pogledal globoko v kozarec. D.P.

FOTO: Je voznica zaspala? Trije poškodovani v nesreči

20.06.2018
Delavci CP Trebnje so postavili zaporo prometa in uredili obvoz. ŠENTRUPERT - Ob 13.50 sta v Slovenski vasi, občina Šentrupert, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj ...

Planina Vogar

20.06.2018
Vogar je izredno lepa razpotegnjena planina, ki jo krasijo grbinasti travniki in številne pastirske kočice, ki so spremenjene v počitniške hišice. Lahko ste prepričani, da vam bo obisk Vogarja polepšal dan, saj se boste ...

Sredi noči akcija na Mirni

20.06.2018
Poškodovano osebo so gasilci prenesli do reševalnega vozila. MIRNA - Za gasilce, policiste in reševalce ni dneva ali noči. Ko je akcija, je akcija. Tako je bilo tudi minulo noč. Ob 2.11 so v Sokolski ulici na Mirni ...