• 21C Novo mesto
  • 10:11
  • Čet, 20.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Včeraj zadnje slovo od Gregorja Krakarja

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti.

ŽUŽEMBERK – Včerajšnji torek bo ostal zapisan v zgodovini občine Žužemberk kot dan, ko so se poslovili od izjemnega človeka in gasilca 32-letnega Gregorja Krakarja. Telo je klonilo, bolezen je dobila boj, Gregor se je v petek zvečer za vedno poslovil.

Častno spremstvo

Številni od blizu in daleč so se včeraj po 18. uri udeležili pogreba. Žaro pokojnika so pripeljali v Suho Krajino ob 9. uri zjutraj, gasilci, kolegi, tovariši so se mu poklonili tudi tako, da so žaro spremljali od prihoda v občino pa do mrliške vežice. Kjer je bila gneča. Vsak je hotel še zadnjič reči Gregor, zbogom ter izreči sožalje svojcem, v prvi vrsti pa staršema, ki sta lahko izjemno ponosna na pokojnega sina. V tem hipu je to za njiju slaba, a žal edina tolažba.

Hvaležni so mu

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti. To so poudarili tudi predstavniki NK Žužemberk, ki so strnili svoje misli za današnje Slovenske novice.

Velika izguba

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ se je že za vikend velikanske izgube za kraj in občino ter regijo zavedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Nov udarec

To je že druga tragedija, ki je v letošnjem letu prizadela Suho Krajino. Spomnimo – konec marca sta v prometni nesreči umrla 19-letna Patricija Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letni Žiga Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk.

D.P.
Foto: Facebook PGD Žužemberk

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Oživljanje neuspešno, nova žrtev med motoristi

20.09.2018
Trčila sta motor in osebni avto. ŠENTILJ – O novi nesreči motorista to pot poročajo s Štajerske, točneje iz Šentilja. Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 18.13. Pred starim nekdanjim mednarodnim ...

Šok v Litiji - v trezorju strup in bombe!

20.09.2018
Prevzelo ju bo podjetje Saubermacher. LITIJA - Ob 19.00 so v Jelši v občini Šmartno pri Litiji v trezorju stanovanjske hiše svojci našli poleg nekaj ročnih bomb tudi dve ampuli strupa Venenum starega več kot 40 let. ...

Brezčasna Provansa - ste si jo že ogledali?

20.09.2018
Sanjska francoska pokrajina, ki sliši na ime Provansa, zaradi svoji lepot že stoletja privablja številne umetnike. Kako tudi ne, saj so v tem kotičku sveta našli popolno mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonj po sivki. ...

VIDEO: Prepir med Slovencem in Bosancem

19.09.2018
Prepir nikomur ne koristi. Če pa gre za šalo, pa je prav, da se nasmejemo, ko se sporečeta Slovenec in Bosanec. Dobra sta se, smeh zagotovljen! Za vse pa je bilo krivo stepanje preproge! Nadlani.si