• 1C Novo mesto
  • 07:28
  • Sre, 21.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Včeraj zadnje slovo od Gregorja Krakarja

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti.

ŽUŽEMBERK – Včerajšnji torek bo ostal zapisan v zgodovini občine Žužemberk kot dan, ko so se poslovili od izjemnega človeka in gasilca 32-letnega Gregorja Krakarja. Telo je klonilo, bolezen je dobila boj, Gregor se je v petek zvečer za vedno poslovil.

Častno spremstvo

Številni od blizu in daleč so se včeraj po 18. uri udeležili pogreba. Žaro pokojnika so pripeljali v Suho Krajino ob 9. uri zjutraj, gasilci, kolegi, tovariši so se mu poklonili tudi tako, da so žaro spremljali od prihoda v občino pa do mrliške vežice. Kjer je bila gneča. Vsak je hotel še zadnjič reči Gregor, zbogom ter izreči sožalje svojcem, v prvi vrsti pa staršema, ki sta lahko izjemno ponosna na pokojnega sina. V tem hipu je to za njiju slaba, a žal edina tolažba.

Hvaležni so mu

Gregor je bil duša od človeka, premogel pa je tudi izredne organizacijske sposobnosti. To so poudarili tudi predstavniki NK Žužemberk, ki so strnili svoje misli za današnje Slovenske novice.

Velika izguba

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ se je že za vikend velikanske izgube za kraj in občino ter regijo zavedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Nov udarec

To je že druga tragedija, ki je v letošnjem letu prizadela Suho Krajino. Spomnimo – konec marca sta v prometni nesreči umrla 19-letna Patricija Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letni Žiga Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk.

D.P.
Foto: Facebook PGD Žužemberk

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

V Vrhtrebnje našli mrtvo osebo

21.11.2018
Na pomoč tudi reševalci. TREBNJE - Včeraj po 18. uri so v naselju Vrhtrebnje, občina Trebnje, gasilci PGD Vrhtrebnje in Trebnje omogočili vstop reševalcem NMP Trebnje v stanovanjsko hišo,  v kateri so našli mrtvo ...

Božič

21.11.2018
Božič je dan, ki ga kristjani po celem svetu slavijo kot rojstvo Jezusa Kristusa. Praznuje pa ga tudi veliko drugih ljudi, saj je s svojo domačnostjo našel pot v takšna in drugačna gospodinjstva. Božič je torej ...

Kam je izginil Uroš iz Boštanja? Zadnjič opažen na Kredarici!

20.11.2018
Že v ponedeljek je na območju Vrat potekala iskalna akcija. BOŠTANJ - Svojci so danes obvestili policijo, da od nedelje, 18. novembra 2018, pogrešajo 42-letnega Uroša Šunto iz Boštanja. Takoj smo pričeli izvajati ...

VIDEO: Nag na sneg in mraz, videlo ga je milijon ljudi

20.11.2018
V minulih dneh se je ohladilo. Ni ga junaka, ki bi šel danes premalo oblečen v mrzlo ponedeljkovo jutro. Na spletu pa še vedno kraljuje video, ki je nastal v Bosni in Hercegovini. Za junaka na sliki tudi minus in sneg ...