• 0C Novo mesto
  • 05:50
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Zadolžili se bodo, da zgradijo športni center

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Razliko med prihodki in odhodki so člani in članice občinskega sveta zagotovili z zadolževanjem, ki zagotavlja dodaten vir denarja za gradnjo Športnega centra Trebelno.

MOKRONOG – Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na včerajšnji, 19. redni seji v tem mandatu sprejel zaključni račun občine. Realizacija je bila visoka, kar 90,3-odstotna na prihodkovni in 78,8-odstotna na odhodkovni strani.

Od načrtovanih 3,4 milijona evrov prihodkov so jih tako realizirali skoraj 3,1 milijona evrov, od načrtovanih dobrih 3,5 milijona evrov odhodkov pa so jih realizirali 2,8 milijona evrov. »Začetek gradnje športnega centra in prizidka k podružnični šoli na Trebelnem, ki se je začela jeseni, je osrednji investicijski strošek preteklega in letošnjega leta. Dela tečejo po načrtih in bodo zaključena pred novim šolskim letom. Poleg tega pa smo lani za vzdrževanje in naložbe na cestnem področju namenili še skoraj 360 tisoč evrov,« je osrednje investicije v letu 2017 strnila direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

V skrajšanem postopku so potrdili tudi prvi rebalans letošnjega proračuna, ki predvideva 4,1 milijona evrov prihodkov in skoraj milijon evrov odhodkov več. Polovico proračunskih odhodkov bodo namenili investicijam. Razliko med prihodki in odhodki so člani in članice občinskega sveta zagotovili z zadolževanjem, ki zagotavlja dodaten vir denarja za gradnjo Športnega centra Trebelno.

Potem ko so po decembrski seji proračun za leto 2019 poslali v javno razpravo, so na včerajšnji seji potrdili odlok, ki za leto 2019 predvideva okoli 3,5 milijona evrov prihodkov in približno toliko odhodkov.

Ostali sklepi:

V Mokronogu je tamkajšnji občinski svet včeraj potrdil tudi nov statut občine in poslovnik občinskega sveta, seznanili so se z letnimi poročili o delovanju javnih zavodov, katerih soustanoviteljica je občina, v preteklem letu, prav tako z delom Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina – Medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Občina Mokronog-Trebelno

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.