• 2.56C Novo mesto
  • 21:09
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Zaradi bombe evakuirali celotno vas – FOTO

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Po Sloveniji še vedno leži veliko ostankov nedavnih vojn in tako se včasih zgodi, da kdo naleti na kakšno neeksplodirano ubojno sredstvo, ki je lahko zelo nevarno.

ŽUŽEMBERK – V torek, 8. novembra, so neeksplodirano ubojno sredstvo našli pri spomeniku NOB v naselju Cvibelj pri Žužemberku. Uslužbenci centra za obveščanje so na kraj poslali žužemberške prostovoljne gasilce.

»S strani tehnikov za odstranjevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev in Civilne zaščite Republike Slovenije smo dobili nalogo, da evakuiramo vas Zgornji Cvibelj in zapremo dovozne poti do spomenika NOB na Cviblju,« so sporočili iz PGD Žužemberk. Najdena letalska bomba je tehtala kar 250 kilogramov, pripadniki pristojnih služb pa so jo deaktivirali na kraju samem, nato pa odpeljali v skladišče. Na srečo se je vse končalo brez hujših posledic.

Le malo pred tem, 22. oktobra, pa je bila pri omenjenem spomeniku žalna svečanost s spomin na več kot 2000 žrtev druge svetovne vojne. Slovesnosti sta se med drugim udeležila tudi predsednik državnega zbora (DZ) Milan Brglez in žužemberški župan Franc Škufca.

Vir: PGD Žužemberk, M. S.
Foto: PGD Žužemberk

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: