• 20C Novo mesto
  • 15:17
  • Čet, 18.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Zdravnik ovaden, kaj bo storila SB Novo mesto?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Gre za osem zdravnikov, med njimi je tudi cenjeni in spoštovani ortoped Splošne bolnišnice Novo mesto dr. Gregor Kavčič.

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Specializirano državno tožilstvo je na Okrožno sodišče v Ljubljani vložilo ovadbo zoper 15 fizičnih in eno pravno osebo. Ta šestnajsterica, zdravniki in vodje lekarn, so osumljeni za kazniva dejanja nezakonitega sprejemanja daril.

Gre za osem zdravnikov, med njimi je tudi cenjeni in spoštovani ortoped Splošne bolnišnice Novo mesto dr. Gregor Kavčič.

SB NM pojasnuje

Na vodstvo SB Novo mesto smo se obrnili za pojasnila, kako bodo ravnali v dani situaciji, ko je njihov zdravnik ovaden:

„V zvezi z vašimi vprašanji vam odgovarjamo naslednje: V Splošni bolnišnici Novo mesto ostro obsojamo tovrstna dejanja zdravnikov in menimo, da so taka ravnanja zdravnikov nedopustna. V izognitev podobnih dejanj smo takoj po uvedbi preiskave zoper zdravnika naše bolnišnice v letu 2013 zdravnika umaknili kot člana iz vseh strokovnih komisij v postopkih javnega naročanja. Hkrati smo začeli spremljati in analizirati cene nabavljenega materiala preko skupne baze cen, v katero sporočajo podatke vse bolnišnice. O nadaljnjih ukrepih zoper zdravnika se bomo odločali, ko prejmemo obtožnico in se seznanimo z vsebino. Lepo pozdravljeni! Vodstvo bolnišnice,“ so se odzvali v novomeški bolnišnici.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...