• 2C Novo mesto
  • 07:07
  • Pet, 16.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Mesec februar smo v dvorani brežiške knjižnice pozdravili s prvo v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

Lokalno navezo – Založba Primus, Knjižnica Brežice, knjige in posledično seveda tudi branje – smo uspešno gradili in nadgrajevali že v preteklosti, z včerajšnjim dogodkom pa smo ji dodali novo širino. V prihodnjih tednih in mesecih bomo tako predstavljali in obiskovalcem približali različne tematike, avtorje in knjige, katerih založnik, tiskar ali distributer je Založba Primus.

Mirela Smajić Zuber, predstavnica omenjene brežiške založbe, je spregovorila o pogumu, ustvarjalnosti, radosti, sočutju in intuiciji. To so hkrati tudi naslovi knjig iz zbirke Vpogledi v nov način življenja, ki so spisane na osnovi Oshevih nagovorov mednarodnega občinstva.

Gostja je namenoma najprej izpostavila pogum in to, da je vsak položaj, v katerem se znajdemo pred negotovostjo in spremembami, pravzaprav povod za praznovanje. Namesto da se skušamo oklepati domačega in znanega, se lahko naučimo uživati v teh razmerah in jih dojemati kot priložnosti za pustolovščine ter poglabljanje našega razumevanja samih sebe in sveta okoli nas.

Sledil je pogovor o ustvarjalnosti in ustvarjalcih – slednji smo, ko stremo spone uma množice in se odtrgamo od kolektivne psihologije. Ustvarjalnost pa preprosto pomeni, da ljubimo, kar počnemo. K temu smo pridali še Radost, Sočutje in Intuicijo ter vpogledali v dela Knjiga o ženski, Knjiga o moškem, Ko se zbudim, Preden zaspim, Zlata zrna in Zen tarot karte.

Strinjali smo se, da Osho kljubuje »predalčkanju«. To, kar pravi, ni namenjeno samo nam, pač pa tudi prihodnjim generacijam. Našim zanamcem.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Ločevalna dieta

16.11.2018
Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Traja namreč kar 3 mesece. Po vsem svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet ...

V soboto največja iskalna akcija: Trebnje z gasilci in nogometaši za Klemna!

15.11.2018
Zato je bil v Trebnjem sestavljen pravi bojni plan za največjo iskalno akcijo dosedaj! TREBNJE, KRVAVEC – Tudi današnje iskanje ni dalo rezultata, nogometaš NK Bartog Trebnje Klemen Musulin je še vedno med pogrešanimi ...

Kje je avto, ki so ga ukradli v Novem mestu

15.11.2018
Pogrešajo francoski štirikolesnik. NOVO MESTO - Z dvorišča stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane grand tour, 1,5 DCI, kovinsko sive barve, letnik ...

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

15.11.2018
Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah. ŽUŽEMBERK - "Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov," je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo ...