• 17C Novo mesto
  • 20:57
  • Ned, 20.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Mesec februar smo v dvorani brežiške knjižnice pozdravili s prvo v ciklu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

Lokalno navezo – Založba Primus, Knjižnica Brežice, knjige in posledično seveda tudi branje – smo uspešno gradili in nadgrajevali že v preteklosti, z včerajšnjim dogodkom pa smo ji dodali novo širino. V prihodnjih tednih in mesecih bomo tako predstavljali in obiskovalcem približali različne tematike, avtorje in knjige, katerih založnik, tiskar ali distributer je Založba Primus.

Mirela Smajić Zuber, predstavnica omenjene brežiške založbe, je spregovorila o pogumu, ustvarjalnosti, radosti, sočutju in intuiciji. To so hkrati tudi naslovi knjig iz zbirke Vpogledi v nov način življenja, ki so spisane na osnovi Oshevih nagovorov mednarodnega občinstva.

Gostja je namenoma najprej izpostavila pogum in to, da je vsak položaj, v katerem se znajdemo pred negotovostjo in spremembami, pravzaprav povod za praznovanje. Namesto da se skušamo oklepati domačega in znanega, se lahko naučimo uživati v teh razmerah in jih dojemati kot priložnosti za pustolovščine ter poglabljanje našega razumevanja samih sebe in sveta okoli nas.

Sledil je pogovor o ustvarjalnosti in ustvarjalcih – slednji smo, ko stremo spone uma množice in se odtrgamo od kolektivne psihologije. Ustvarjalnost pa preprosto pomeni, da ljubimo, kar počnemo. K temu smo pridali še Radost, Sočutje in Intuicijo ter vpogledali v dela Knjiga o ženski, Knjiga o moškem, Ko se zbudim, Preden zaspim, Zlata zrna in Zen tarot karte.

Strinjali smo se, da Osho kljubuje »predalčkanju«. To, kar pravi, ni namenjeno samo nam, pač pa tudi prihodnjim generacijam. Našim zanamcem.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

»IzBRANO s Primusom« v lokalni navezi
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Lejla in njena bosanska angleščina

20.05.2018
Ko Lejla in Denis Avdić govorita angleško. Še en dokaz, da vsi nismo za vse. D.P.

Pri Trebelnem našel bombo

20.05.2018
Prišla sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije. TREBELNO - Ob 8.57 je pri naselju Brezje pri Trebelnem, občina Mokronog–Trebelno, občan ...

Sladkorna bolezen

20.05.2018
Sladkorna bolezen sodi med kronične presnovne bolezni, pri njej gre za nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja iz krvi v celice. To prehajanje glukoze v celice omogoča inzulin; če ga je premalo ali v primeru, da se celice ...

Krka izgubila prvo tekmo finala

20.05.2018
Drugo srečanje finala bo na sporedu v torek ob 18. uri v Novem mestu. LJUBLJANA - Košarkarji Petrola Olimpije so z zanesljivo zmago nad Krko prišli do vodstva v finalni seriji z 1:0. Drugo srečanje finala bo na ...