• -2.13C Novo mesto
  • 04:41
  • Pon, 17.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

“Mama je ena sama!” Koncert ob materinskem dnevu

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

 

 

Člani Kulturnega društva Dvor smo v nedeljo, 25. 3. 2018, v Železo-livarskem muzeju in galeriji Dvor pripravili koncert ob materinskem dnevu.

 

 

 

 

 

Izbor nastopajočih je bil sestavljen iz domačih pevcev, ob tej priložnosti bi se prav vsakemu zahvalila za sodelovanje, saj je vsak posameznik čudovito položil kamenček v mozaik čudovitega koncerta.

 

Koncert so otvorili naši najmlajši člani KD Dvor, Otroški pevski zbor Dvor ob Krki, pod mojim vodstvom in klavirsko spremljavo Jerneja Fabijana. Izvedli smo deli Cicibani in Dedek moj slovenskega skladatelja Tomaža Habeta, ki pa je zagotovo eden vidnejših slovenskih skladateljev, ki se zna dotakniti otroške duše, zato ni čudno, da tudi naši otroci radi prepevajo njegove uglasbitve.

 

Vedno sem občudovala to otroško veselje do petja in nastopanja, priznati moram, da sem nad petjem najmlajših navdušena, vedno znova mi pokažejo in dokažejo, da so sposobni odpeti še tako zahtevno skladbo.

 

S pesmijo Ne bodi kot drugi, priznane slovenske ustvarjalke Ditke, je svoj čudoviti sopran predstavila Živa Lavrič. Prepričana sem, da bomo o njej še veliko slišali.

 

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki je v mesecu marcu dobil novega mladega in znanja polnega zborovodjo. Jernej Fabijan dobrodošel. Zbor je v le dveh vajah pripravil skladbi in sicer ljudsko Dekle je pralo srajčke dvej,  in Brez besed skladatelja Mojmirja Sepeta. Zboristi so skladbi zapeli odlično, in z nastopom pokazali, da so z novim zborovodjem na dobri poti. Vsem želim, da bi to lepo harmonijo ohranjali tako v pesmih kot v medsebojnih odnosih.

 

Ana Može, mlada sopranistka, violinistka, predvsem pa ljubiteljica dobre glasbe, čistih harmonij in avanturistka v svetu znanja, nam je zapela zahtevno skladbo izvajalke Edith Piaf: La Vie en Rose. Skladba je zahtevna tako interpretacijsko kot pevsko tehnično. Ana nam je pokazala in dokazala, da se s trdim delom da pripraviti tudi tako zahtevno pesem. Vem, da je pevka na začetku poti, zato ji želim le poguma in vztrajnosti, da bo svoje pevsko tehniko le nadgrajevala.

 

Vokalna skupina Dvorjani, pet postavnih gospodov, veščih nastopanja, so nam predstavili skladbi Dekle moje prinesi mi vode skladatelja Cirila Preglja  ter Tebi se glasi spev, ljubeči moj Francija Stebana, napisana po ariji Benjamina Ipavca. Fantje so skladbi predstavili korektno, interpretacijsko doživeto in harmonično poslušno.

 

Ravno za ta namen in željo mamam olepšati dan, smo se zbrale pevke Tria LaPriMo, kot že ime zasedbe pove, smo to pevke Živa LAvrič, Tjaša PRImc in Ana MOže. Skladbo Mamica moja smo pripravile v rekordno kratkem času, upamo pa, da je bil naš namen dosežen. Mamice, saj veste, rade vas imamo. Prepričana sem, da bo trio v prihodnosti pripravil še kakšno skladbo, prav nič pa se nebi branile še kakšne dodatne članice.

 

Konec koncerta je pripadal našim najmlajšim. Zapeli so Kuharjevo Mamica zlata, ter slovensko narodno Biba leze, pri kateri smo tudi malo zaplesali. Otroci so nad petjem in plesom navdušeni, tako, da bomo tudi v prihodnosti stremeli v kombinacijo obojega.

 

Poslušalcem je ob bučnem aplavzu seveda pripadal BIS, vsi nastopajoči smo tako zapeli skladbico Mamica je kakor zarja. Pesem je sprožila marsikatero solzico, …

 

Petje je tek na dolge proge, nič ne nastane iz danes na jutri, zato vsem pevcem čestitam za vztrajnost in voljo do vaj. Hkrati pa se veselim in upam, da nastane še veliko tako čudovitih projektov. Seveda vabljeni tudi vi. Ustvarjate in poustvarjate kulturo z nami.    

 

Za konec bi se rada zahvalila predsednici Vesni Može in njeni desni roki Jadranki Meglen, saj brez njiju otroških pevskih vaj nebi mogla speljati tako kot jih. Hvala staršem, ker mi zaupate vaše sončke in jih tako vestno pripeljete na vaje. Hvala moji družini, ker me tako zelo podpirate pri mojih pevskih projektih. Hvala vsem nastopajočim, da ste se odzvali povabilu. Hvala družini Novinc, ki nam je omogočila uporabo čudovite dvorane in hvala tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo koncert izpeljali. In nenazadnje hvala tudi vam dragi poslušalci, da nas s svojim obiskom  razveselite in podprete. Hvala

 

 

 

Besedilo: Tjaša Primc, članica KD Dvor

 

Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

“Mama je ena sama!” Koncert ob materinskem dnevu
1 od 64
Otroški pevski zbor Dvor ob Krki
Mešani pevski zbor Dvor ob Krki
Napovedovalec Rok
Napovedovalec Tilen
Poblika
Solistka Živa
Solistka Ana
Vokalna skupina Dvorjani
Trio LaPriMo
Organizatorice
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Kje je Damjan Končnik iz Radeč?

16.12.2018
  Za vožnjo uporablja osebni avtomobil znamke Renault, tip Megane 1.5 DCI. RADEČE - Od 28. novembra 2018, je pogrešan 47-letni Damjan Končnik iz Radeč. Visok je okoli 170 cm, ima kratke sive lase s plešo na vrhu ...

„Ne dajem izjav za medije!“

16.12.2018
Po 2. krogu je bil najprej rezultat med Hribarjem in Bernardko Krnc poravnan. ŠMARJEŠKE TOPLICE – V petek je občina dobila novega župana. Na tem mestu bo prihodnja štiri leta sedel mag. Marjan Hribar. Najprej ...

VIDEO: Strašen padec smukača, imel je peklensko srečo!

16.12.2018
Ta vikend je obeležil hud padec Švicarja Marca Gisina, ki je hudo in nerodno padel na smuku v Val Gardeni. Po progi ga je grdo premetavalo. Po padcu je padel na bok, z glavo pa je udaril ob snežno podlago. Kot je danes ...

Zgoreli kar trije avtomobili!

16.12.2018
Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so preventivno evakuirali štiri stanovalce iz objekta. CELJE - Ob 2.01 so na Prijateljevi ulici v Celju zagorela tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so preventivno ...