• 2C Novo mesto
  • 07:09
  • Pet, 16.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Zim(sk)a in prešerna delavnica ustvarjalnega pisanja v Knjižnici Brežice

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V večeru, ko je tudi Brežice z okolico pobelila bela zimska odeja, smo bili v prostorih Knjižnice Brežice prešerno razpoloženi. V sodelovanju z Natašo Jenuš, učiteljico slovenščine in zgodovine, smo izvedli že tretjo delavnico ustvarjalnega pisanja. Tokrat smo jo malce obarvali tudi s Prešernom in kulturnim praznikom, ki je pred vrati.

Možgančke smo kravžljali ob tvorjenju haikujev, ob tem pa skrbno preštevali verze in zloge. Klasična oblika te pesmi je namreč sestavljena iz treh verzov; prvi in tretji obsegata pet zlogov, drugi pa sedem. V nadaljevanju smo tvorili še lastne pesniške definicije o življenju, sreči in smislu.

Domišljiji smo prosto pot pustili ob pisanju nadaljevanja Prešernove pesmi Povodni mož. V obliki dnevniških zapisov in opisov smo odkrivali, kje sta sedaj Urška in njen plesalec, sta srečna ali nesrečna, je Urška še vedno najlepša … K temu pa pridali še »kriminalke«, ki jih je spisal žigolo povodni mož.

Druženje smo, petkovemu dnevu in večeru primerno, zaključili s tvorjenjem besedil, ki jih je pripovedoval sneg. Poseben izziv je bil ta, da snega v besedilu sploh nismo omenjali. Posamezne udeleženke so pripovedujoči sneg nadomestile s klepetajočo omaro, rezultat pri prebiranju in poslušanju vseh nastalih besedil pa so bili nasmehi na obrazih prisotnih.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

 

Zim(sk)a in prešerna delavnica ustvarjalnega pisanja v Knjižnici Brežice
1 od 7
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Ločevalna dieta

16.11.2018
Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Traja namreč kar 3 mesece. Po vsem svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet ...

V soboto največja iskalna akcija: Trebnje z gasilci in nogometaši za Klemna!

15.11.2018
Zato je bil v Trebnjem sestavljen pravi bojni plan za največjo iskalno akcijo dosedaj! TREBNJE, KRVAVEC – Tudi današnje iskanje ni dalo rezultata, nogometaš NK Bartog Trebnje Klemen Musulin je še vedno med pogrešanimi ...

Kje je avto, ki so ga ukradli v Novem mestu

15.11.2018
Pogrešajo francoski štirikolesnik. NOVO MESTO - Z dvorišča stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane grand tour, 1,5 DCI, kovinsko sive barve, letnik ...

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

15.11.2018
Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah. ŽUŽEMBERK - "Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov," je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo ...