• 15C Novo mesto
  • 19:36
  • Tor, 25.07.2017
  • Prijava
  • Registracija

Kulinarični namig: sveža sezonska torta na hitro

DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:

Imate na vrtu preveč jagod, ste nabrali ogromno borovnic? Potem lahko te sadeže koristno uporabite za pripravo osvežilne sladice, ki bo navdušila vsakogar.

Za svežo sezonsko torto potrebujemo:

  • Pol kilograma jagod, borovnic ali gozdnih sadežev,
  • pol litra smetane za stepanje,
  • dva zavitka albert keksov,
  • malo masla,
  • veliki lonček (ali dva mala) tršega jogurta,
  • sladkor,
  • želatina,
  • sok za navlažitev.

Postopek:

Kekse zdrobimo (lahko s pomočjo električnega sekljalnika) na manjše kose in jim dodamo nekaj žlic masla. Mešanico z rokami dobro pregnetemo, da se maslo porazdeli po zdrobljenih keksih, potem pa jo stresemo v pekač za torto (ali kakšnega drugega) in dobro potlačimo. Če želimo, lahko podlago nekaj časa tudi pečemo, da se maslo stopi in potem strdi nazaj – tako bo podlaga bolj kompaktna. Ko je pečena, jo lahko navlažimo s sokom. V naslednjem koraku jogurt zmešamo z malo sladkorja, mešanici pa dodamo želatino, ki jo pripravimo po receptu z vrečice, in potem še stepeno sladko smetano. V to kremo lahko dodamo še mlete sadeže, lahko pa jo pustimo, da ostane bela, sadeže pa porabimo drugače. Lahko jih razporedimo po plasti piškotov, po vrhu naložimo kremo, v naslednji plasti pa spet sadje. Sadje in kremo nalagamo poljubno, kakor nam je pač bolj všeč. Pomembno je, da ima pekač dovolj visoko obrobo, da bo torta ostala kompaktna. Za nekaj časa jo je namreč treba postaviti v hladilnik, da se krema učvrsti, potem pa nam preostane le še uživanje v poletni sladici.

Pripravila: M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
OCENA:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.