• 7.56C Novo mesto
  • 04:16
  • Čet, 17.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Potrjeni letni programi, razpisi za sofinanciranje programov kmalu v teku

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

MIRNA, 5. marec 2015 – Občinski svet Občine Mirna je na zadnji seji potrdil letne programe na področju sociale, kulture, športa ter otrok in mladine. Razpisi za sofinanciranje programov bodo objavljeni predvidoma konec meseca, občina pa bo prek njih skupaj razpisala 78.550 evrov.

Občinski svet je hkrati sicer sprejel tudi sklep, da so ta sredstva lahko sorazmerno nižja, glede na novo sprejeti zakon, ki znižuje povprečnino kot pomemben del prihodkov občine s strani države.

„Na občini se zavedamo, da športna društva za svoje delo potrebujejo redna sredstva, hkrati pa so tako kulturne prireditve kot programi za otroke in mlade odvisni tako od angažiranosti posameznikov in seveda tudi od denarja, ki ga uspejo pridobiti – tudi prek razpisov. Zato smo želeli pohiteti s pripravo letnih programov, ki so podlaga za objavo razpisov. Predvidevamo, da bi pogodbe z društvi lahko podpisovali pozno poleti,“ je po sprejetju letnih programov povedala višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Mirna, Valerija Jarm.

Letni program na področju sociale med drugim ohranja enkratno izredno denarno pomoč v višini 270 evrov, prav tako ostaja višina prispevka ob rojstvu otroka 225 evrov (določena v Odloku o dodelitvi enkratnega prispevka za novorojence). Za sofinanciranje programov društev na področju socialnega varstva se namenja 13 tisoč evrov, ki bodo razdeljeni na javnem razpisu, in sicer 3.300 evrov za humanitarno dejavnost, 400 evrov za programe in projekte z zasvojenimi, 4.300 evrov za preventivne programe in projekte, za programe in projekte v posebnem interesu občine pa pet tisoč evrov.

Na področju kulture bo skladno s pravilnikom na razpisu skupno 24.700 evrov, in sicer za varstvo kulturne dediščine okvirno 6.000 evrov, za javne kulturne programe okvirno 4.500 evrov, za javne kulturne prireditve okvirno 11.500 evrov, za izobraževanje okvirno 500 evrov, za nakup opreme in osnovnih sredstev okvirno 500 evrov, za založništvo 1.250 evrov, za programe samostojnih kulturnih ustvarjalcev 300 evrov, za sofinanciranje stroškov strokovne službe 150 evrov. Tudi letos bo občina nadaljevala postopno urejanje doma Partizan.

Na področju športa bo za sofinanciranje programov športnih društev namenjenih 36.350 evrov, ki bodo predmet razpisa, in sicer za športno vzgojo otrok, mladine in študentov 13.500 evrov, za športno rekreacijo tri tisoč evrov, za kakovostni šport dva tisoč in za vrhunski šport 9.500 evrov, za šport invalidov 300 evrov, za izobraževanje 700 evrov, za tekoče vzdrževanje objektov 4.500 evrov, za športne prireditve 1.500 evrov ter za delovanje društev in športne zveze 1.350 evrov. Za investicije in investicijsko vzdrževanje športnih objektov se namenjena 93.320 EUR, kar pa ne bo predmet javnega razpisa.

Za sofinanciranje programov in projektov za otroke in mladino občina letos namenja skupaj 4.500 evrov.

 

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Nasveti in triki proti pregrevanju prenosnika

16.01.2019
Če se prenosnik preveč segreje, se na neki točki varovano izklopi. V najslabšem primeru lahko pride do nepopravljive škode na strojni opremi. Vzroki so različni, poleg prahu in umazanije, ostajajo še številni drugi ...

Ozmerjal konja, policija mu je napisala kazen

16.01.2019
Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. NOVO MESTO – V ponedeljek so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta ...

"Po Bršljinu se sprehaja čuden tip, ki išče priložnost za vlom!"

16.01.2019
Na nepoklicanega je pred dnevi policijsko upravo opozoril tudi Novomeščan. NOVO MESTO - Nepridipravi ne počivajo. Pozornost ne bo odveč. Na nepoklicanega je pred dnevi Policijsko upravo Novo mesto opozoril tudi ...

Pri Celju umrl pod lastnim avtom

16.01.2019
Posredovali so gasilci PGD Nazarje. BRASLOVČE - Ob 20.25 je v Dobrovljah, občina Braslovče, osebno vozilo zdrsnilo po pobočju in pod sabo ukleščilo občana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, Dobrovlje in PGE Celje, ki ...