• 14C Novo mesto
 • 20:20
 • Ned, 24.09.2017
 • Prijava
 • Registracija

8 ključnih opravil pred odhodom na počitnice

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ste na poti na letališče, od koder boste poleteli na tako dolgo pričakovane počitnice. A nekaj vam ne da miru. Po dolgem tuhtanju spoznate, da ste doma pozabili izprazniti smeti, tako da vam bo cela hiša smrdela po smeteh. Ali še huje: ko že sedite na svojem udobnem sedežu ter si pripenjate varnostni pas, se kar naenkrat ne morete spomniti, ali ste zaprli garažna vrata ali ne …

Med vsem vznemirjenjem in pripravami na dopust je presneto lahko pozabiti na kakšno malenkost  …

Priprava na dolge počitnice zato zahteva določeno organizacijo. Uporabna lista, na kateri boste označevali stvari, ki jih morate postoriti, vam bo še kako prišla prav. Tako se boste tudi na počitnice odpravili bolj sproščeni in mirni.

Prilagamo vam seznam opravil, ki jih morate opraviti, preden se odpravite na lepše.

 1. S seboj vzemite zaščito

Za svojo kožo seveda. Ne pozabiti pospraviti v kovček kreme za sončenje in zaščite pred komarji ali klopi. Prav tako ne pozabite na prvo pomoč, ki ji ne smejo manjkati tudi tablete proti bolečini, povoji, obliži in druge osnovne potrebščine, ki lahko na dopustu pridejo še kako prav.

 1. Ne pozabite na polnilce

Verjetno boste na svoje počitnice vzeli tudi različne naprave, zato ne pozabite na vse ustrezne polnilce in na prenosno baterijo, ki bo poskrbela, da se bodo naprave napolnile. Res ni potrebno, da vas skrbi, kdaj bo vaš telefon ugasnil.

 1. Naredite si plan za prvi dan

Še preden se odpravite na potovanje, naredite plan za prvi dan dopusta.  Pozanimajte se, kako boste iz letala prišli do svojega hotela, poiščite trgovine, avtobusne ali železniške postaje … Vse to bo poskrbelo, da bo prvi dan tekel gladko ter da ne boste imeli še dodatnih skrbi.

 1. Počistite svoj hladilnik

Preglejte hrano v hladilniku in vrzite proč vse, kar ima rok zapadlosti, ki sovpada z vašim potovanjem. Tako se vam ob vrnitvi domov ne bo potrebno spopadati še s pokvarjeno hrano.

 1. Pravočasno plačajte svoje račune

Poskrbite za vse račune, ki imajo rok zapadlosti, ki sovpada z vašimi počitnicami. Zadnje, kar si želite ob prihodu domov, je to, da vas pričakajo opomini.

 1. Prestavite rezervni ključ

Če hranite svoj rezervni ključ pod predpražnikom ali v cvetličnem lončku, je čas, da ga prestavite v notranjost hiše. Ali pa ga dajte zaupanja vrednemu prijatelju, ki bo namesto vas občasno pregledal stanovanje. Ko se vrnete domov, pa poiščite boljši prostor za skrivanje rezervnega ključa.

 1. Zagrnite zavese

S tem boste preprečili, da bi vam ljudje gledali v hišo in opazili, da vas ni doma.

 1. Poskrbite za avtomatsko luč in alarm

Če le imate avtomatsko luč ali alarm, potem poskrbite, da bosta v času, ko ste na počitnicah, vklopljena.

Želimo vam brezskrbne počitnice!

Pripravila Monika M.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Referendum ni uspel, pobudniki po ustavno presojo

24.09.2017
Volilna udeležba je bila nizka: 20,7% vseh volilnih upravičencev je prišlo na volišča. NOVO MESTO - Ob 19. uri je bilo konec glasovanja, nekaj pred 21. uro pa so bili prvi delni izidi referenduma o drugem tiru ...

Dolenjska ima najtežjo bučo v Sloveniji

24.09.2017
V soboto je Mozirski gaj gostil izbor za najtežjo bučo v Sloveniji. NOVO MESTO – Že sedmo leto zapovrstjo so v Mozirskem gaju pozvali vse, ki imajo lepe in velike buče, da jih pripeljejo na Državno tekmovanje v ...

Jožeta še niso našli

24.09.2017
Včeraj smo poročali o iskanju pogrešane osebe na področju Novega mesta. NOVO MESTO – V petek so bili policisti obveščeni, da svojci od 21. 9., od popoldanskih ur, pogrešajo 63-letnega Jožeta Kocjana s Šegove ulice ...

Živila, ki so bogata s probiotiki

24.09.2017
Ime probiotik izvira iz grških besed pro (za) in bios (življenje), torej izraz pomeni “za življenje”. In res, probiotiki so živi mikroorganizmi, oziroma  dobre bakterije, ki izboljšajo delovanje mikroklime prebavil. ...