• 11C Novo mesto
 • 08:59
 • Sre, 17.10.2018
 • Prijava
 • Registracija

Denar za potovanje

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Želite nekaj časa potovati po svetu? Ali pa si privošliti čudovite in epske počitnice? Potem se najbrž sprašujete, kako prihraniti denar za potovanje? Brez skrbi, ni nujno, da ste bogati, le nekaj kreativnosti in domišljije boste potrebovali glede tega, kako na ustrezen način prihraniti ustrezen kupček denarja. V nadaljevanju članka vam razkrivamo, kako to storiti.

Ne moremo zanikati: obstaja nekakšen mit, da so potovanja precej drag hobi. Zato pogosto pomislimo, da imajo ljudje, ki veliko potujejo, bogate starše ali druge sorodnike, ali pa so morda zadeli na loteriji. Normalni ljudje si potovanj sploh ne morejo privoščiti, kajne? Z našimi nasveti bomo ta mit enkrat za vselej ovrgli.

 1. Postanite finančno odgovorni

Če boste želeli prihraniti denar za potovanje, se boste morali odreči nekaterim drugim stvarem v svojem življenju in pričeti varčevati. Začnite počasi, saj je varčevanja maraton, ne pa šprint. Pri tem je seveda vse odvisno tudi od tega, kako zelo si na potovanje res želite iti. Večja je želja, lažje se boste odrekli drugim stvarem, ki so vam bile včasih samoumevne.

 1. Natančno spremljajte, koliko zapravite

Če sploh ne veste, kaj počnete s svojim denarjem, je čas, da se ustavite in dobro razmislite. Denar za potovanje boste zbrali tudi tako, da si boste vodili natančno evidenco o tem, koliko ste zapravili in kaj ste pri tem pravzaprav kupili. Evidenco imejte prav za vse: koliko denarja ste namenili hrani in kozmetičnim potrebščinam, koliko ste dali za bencin, koliko vas je stal nov kos oblačila in tako naprej. Tako boste imeli dober pregled nad tem, kje ste zapravili preveč in kje lahko še kaj dodatno prihranite. Morda se lahko odpoveste kakšni škatlici cigaret ali steklenici dobrega vina? Možnosti je veliko.

 1. Določite si budget za svoje potovanje

Najprej morate preračunati, koliko vas bo stalo vaše potovanje. Če veste, kaj delate, lahko potujete prav poceni. Ta znesek bo seveda odvisen od tega, kam želite odpotovati in kako dolgo bo vaše potovanje. Ko boste enkrat vedeli, koliko denarja boste lahko zapravili, bo tudi denar za potovanje veliko lažje zbrati.

 1. Odpovejte se vsem nepotrebnim stroškom

Denar za potovanje boste privarčevali tudi tako, da se boste odpovedali vsem nepotrebnim stvarem na potovanju in v svojem življenju. Zato si priskrbite list papirja in na njega na levo stran zapišite KAJ POTREBUJEM, na desno stran pa KAJ ŽELIM. Za vsako stvar, ki jo kupite, določite, v kateri stolpec spada. Bodite tako pošteni, kot se le da. Ugotovili boste, da si veliko stvari samo želite, potrebujete pa jih dosti manj.

 1. Razvijte navade, s katerimi boste privarčevali denar

Denar za potovanje lahko prihranite tudi tako, da začnete sami opravljati stvari, za katere ste prej plačevali. Namesto da obiskujete takšne in drugačne drage restavracije, si kosila in večerje skuhajte sami. Namesto, da se v službo odpeljete z avtomobilom in pri tem trošite drag bencin, se na delo raje odpeljite s kolesom. Namesto, da za likanje srajc pokličete v čistilnico, se jih naučite likati sami. In tako naprej. Saj veste, kaj mislimo, kajne?

 1. Prodajte stvari, ki jih ne potrebujete več

Pobrskajte po omarah in po celem stanovanju, preiščite podstrešje in si pripravite seznam stvari, ki bi jih lahko prodali. Nato priredite garažno razprodajo ali pa stvari prodajte na bolhi. Ves dobiček pa izkoristite kot denar za potovanje. Nekateri gredo celo v takšne skrajnosti, da prodajo tudi svoj avto, namesto tega pa se naokrog vozijo z lokalnim potniškim prometom.

 1. Zamenjajte svojo službo

Če v trenutni službi nikakor ne morete prihraniti potrebnega denarja, potem je morda čas, da premislite tudi o menjavi službe. Seveda je to danes veliko lažje reči kot storiti, a z bolje plačano službo boste lahko prihranili tudi denar za potovanje. Zato začnite spremljati zaposlitvene oglase in hoditi na razgovore za novo službo. Še ena možnost: morda lahko za povišanje plače poprosite tudi v službi, v kateri delate trenutno.

 1. Zaslužite tudi na potovanju

To je odlična pot do tega, da boste imeli denar za potovanje. Denar lahko služite tudi na samem potovanju, le iznajdljivi morate biti. Medtem ko potujete, lahko pišete svoj blog, lahko se ukvarjate z grafičnim oblikovanjem, izdelavo spletnih strani, lahko poučujete jezike, prevajate… Možnosti je res ogromno.

Denar za potovanje
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Po nov mandat

17.10.2018
Lista Gregorja Macedonija, ki sta jo ob županu predstavila tudi podžupan Boštjan Grobler in svetnik dr. Janez Povh. NOVO MESTO - Po uspešno zbranih podpisih podpore je Lista Gregorja Macedonija na novinarski konferenci ...

„Pet minut na kavi in 10 kamionov, potrebujemo obvoznico!“

17.10.2018
Na srečo je z vsaj posebnim mostom poskrbljeno za pešce. MIRNA – „Pet minut na kavi in 10 kamionov, potrebujemo obvoznico!“ nam je zapisal bralec Leon, ki se je javil z Mirne, kjer je ob preveč prometni cesti pil ...

V nesreči poškodovan otrok, policija potrebuje pomoč

17.10.2018
V nesreči sta bili udeleženi neznana kolesarka in peška (deklica), ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. LJUBLJANA - Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je okoli 17. ure pripetila v ...

Matcha čaj - privoščite si skodelico odličnega napitka!

17.10.2018
Matcha čaj je posebna vrsta zelenega čaja, katerega pridelava je zahtevnejša od navadnih čajev, ki ji poznamo (zeleni čaj, črni čaj, oolong čaj, …). Matcha čaj izvira iz Japonske, iz te države pa seveda prihajajo ...