• 24C Novo mesto
  • 12:27
  • Sob, 21.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Spoznajte 6 ključnih prednosti avtoštopa

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Je kje kdo, ki še ni nikoli avtoštopal? Avtoštop je način potovanja na določene destinacije, pri čemer ustavljamo mimoidoče voznike, da nam ponudijo vožnjo. Včasih moramo zamenjati kar nekaj voznikov, da pridemo tja, kamor želimo … A vseeno, saj je vožnja zastonj. Nekateril ljudem je avtoštop način življenja, spet drugi pa oklevajo, da bi se ga poslužili. Zato vam v današnjem članku pišemo o nekaterih ključnih prednostih avtoštopa.

1. prednost avtoštopa: je popolnoma zastonj

Z avtoštopom lahko prepotujete na stotine kilometrov, ne da bi za prevoz zapravili en sam evro. Če se zavedate, da je pri potovanjih (poleg namestitve, seveda) najdražji ravno prevoz, potem morda ni slabo, če se boste naslednjič odločili za to vrsto potovanja. A to definitivno ni edini razlog, zakaj ljudje ustavljajo avtomobile na cesti.

2. prednost avtoštopa: prihrani nam stres

Ste že potovali v druge države? Kolikokrat ste imeli težave pri komunikaciji z ljudmi, ki npr. niso znali angleško, vi pa ste pri njih kupovali vozovnico za avtobus ali vlak? Kolikokrat ste kupili napačno vstopnico ali pa izstopili na napačnem mestu, zato ker se nikakor niste mogli ustrezno sporazumeti?

Z avtoštopom se vsemu temu stresu preprosto izognete, saj je bistvo avtoštopa prav v tem, da se mu prepustite in se zavedate, da nikoli ne gre nič popolnoma po planu. Ne pričakujte ničesar in tako ne boste nikoli razočarani.

3. prednost avtoštopa – popelje nas do skritih lokalnih kotičkov

Med avtoštopom ne morete biti nikoli zares prepričani, kam vas bo pot pripeljala, zato boste zagotovo videli tudi kraje in kotičke, ki jih ne priporoča nobena turistična knjiga. Življenje v krajih, skozi katera se boste peljali, lahko opazujete takšno, kot je v resnici in ne tako, kot bi želel npr. turistični vodič.

4. prednost avtoštopa: srečamo veliko domačinov

Z nobeno drugo vrsto prevoza ne boste srečali toliko domačinov, kot boste to storili prav z avtoštopom. Tudi kulturo boste doživeli v vsem njenem bogastvu. Vzemite si nekaj časa in doživite vsakdanjik ljudi, ki jih boste spoznali na poti. Morda vas bodo povabili k sebi domov, morda se boste skupaj odpravili po nakupih in ali pa skupaj počeli kaj drugega.

5. prednost avtoštopa – je neverjetna izkušnja in avantura

In to prav zaradi tega, ker ne veste, kaj bo naslednje, kar se bo zgodilo. Lahko bo potovanje z avtoštopom potekalo povsem gladko in boste prišli ravno tja, kamor ste se na začetku namenili. In to v najkrajšem možnem času.

Lahko boste srečali fantastične ljudi in z njimi izmenjali številne besede. Seveda pa gre lahko vse tudi obupno narobe, ravno zaradi razlike v jeziku. Morda boste pristali čisto drugje, kot ste načrtovali. Če ne poskusite, ne boste nikoli vedeli.

6. prednost avtoštopa – vrača vero v ljudi

Med avtoštopom ste skoraj popolnoma odvisni od drugih ljudi. Zato se prepustite in opazujte, kaj se bo zgodilo. Nikoli ne veste, koga boste srečali, ponavadi pa vam bodo vožnjo ponudili ljudje, ki so radovedni in imajo dovolj empatije. In to je najboljša kombinacija.

Za konec še tole: previdnost ni nikoli odveč in pri tem, h komu boste prisedli, se vedno zanesite na svojo intuicijo. Želimo vam zabavno potovanje!

Pripravila: Monika M.

Spoznajte 6 ključnih prednosti avtoštopa
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Svet žaluje, umrl je DJ Avicii

21.04.2018
Njegov železni repertoar pa sestavljajo skladbe: Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love. MUSKAT – Mediji poročajo, da so v hotelski sobi v Omamu v mestu Muskat našli umrlega švedskega mojstra DJ-ja Aviciija, ki se ...

VIDEO: Legendarne carice

21.04.2018
  "A si slišala, da si je una Anja kupla Beetla?" sta se spraševali prijateljici na popoldanskem sprehodu. Video z zabavno vsebino je pripravila ekipa, ki je lani posnela film Pr´Hostar, smeh garantiran! D.P.

Kaj se je zgodilo v Radečah?

21.04.2018
Gasilci so vozišče očistili, so še zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. RADEČE - Ob 21.38 je v Njivicah, občina Radeče, prišlo do onesnaženja vozišča z neznano belo ...

FOTO: Sevniška voščenka tudi v Krmelju

21.04.2018
Turistična zveza občine Sevnica je v sodelovanju z Osnovno šolo Krmelj pripravila poseben dogodek v počastitev prihajajočega dneva Zemlje. KRMELJ - Namreč, po desetletju saditev občinskih lip po središčih krajevnih ...