• 20.02C Novo mesto
  • 11:46
  • Ned, 21.04.2019
  • Prijava
  • Registracija

IZJEMEN DAN: Ilka in Žan zmagala na tekmi svetovnega pokala!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Tomaž Hudomalj in Urban Laurenčič sta med med izvrstnima prenosoma postregla z izjemnim podatkom.

VAL GARDENA, SAALBACH – Val Gardena v Italiji je gostila novo žensko preizkušnjo svetovnega pokala. Po včerajšnjem smuku, na katerem je slavila Ilka Štuhec, je prišel na vrsto še superveleslalom. Naša smučarka je tudi tokrat uprizorila vrhunsko predstavo in slavila! Le dobro za tem se je svoje premierne zmage razveselil še veleslalomist Žan Kranjec, ki je zmagal na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Saalbachu. To je njegov največji uspeh v karieri. Pred tem je bil najvišje tretji lani na veleslalomu v Alta Badii.

Začenjamo pri „downhilki“ Ilki. Pred nastopom slovenske šampionke sta si prvo mesto delili Nicole Schmidhofer iz Avstrije in Tina Weirather iz Liechtensteina, ki sta nastopili s startnima številkama 5 in 9 ter postavili čas 1:31.92. Ilka je nastopila 11. po vrsti in imela ponovno zelo hitre smuči, ob odličnem smučanju pa si je v zgornjem delu proge nabrala nekaj desetink prednosti. Ob izhodu iz dela proge Ciaslat v srednjem delu je nato precej zašla s smeri, a se dobro rešila in pravilno obšla vrata. Navkljub izgubi časa je nadaljevala zbrano, prikazala vrhunsko vožnjo in ob prihodu v ciljno areno prevzela vodstvo s petimi stotinkami prednosti. Štuhčeva je na mestu vodilne spremljala nekaj tekmic, ki so prav tako smučale odlično in ji prišle blizu, ugnati pa je niso uspele. Ilka se je tako veselila druge zmage v dveh dneh, devete v svetovnem pokalu oziroma tretje superveleslalomske.

Po tekmi je najprej spregovorila o včerajšnjem natrpanem urniku po zmagi: ”V bistvu smo morali malo prilagoditi vse skupaj, da sem se lahko normalno pripravila na današnji dan. A to je dobro uspelo, tako da sem danes lahko smučala sproščeno in napadala na polno.’‘ Nato pa dodala še nekaj besed o dejstvu, da je navkljub neidealni vožnji prišla do takšnega uspeha: ”Včeraj sem uprizorila veliko samozaupanja, kar mi je nekako najbolj manjkalo. Super se je izšlo danes, sicer res na tesno, a vseeno dovolj.”

Njen trener Grega Koštomaj je še pred podelitvijo najprej spregovoril o vožnji v srednjem delu proge nato pa pohvalil Ilkino predstavo: ”Bil sem na tisti poziciji, vedela je za tisto grbino. Mogoče je šla proti grbini s prevelikim spoštovanjem, morda je zaradi tega bila napaka. Kot ste videli tudi na startu ni bilo vse čisto. Ko je glava prava tekmovalec dirka. Včeraj sem vedel, da bo v redu po potrditvi, po zmagi vse stvari stečejo. Glava je 50 procentov uspeha in ta rezultat danes to potrjuje. Kljub nepopolni vožnji, je bila na pravi strani stotink in mislim, da je zaslužena zmaga.”

Tomaž Hudomalj in Urban Laurenčič sta med med izvrstnima prenosoma postregla z izjemnim podatkom: zgodilo se je danes drugič, da je Slovenija v enem dnevu prišla do dveh zmag: 20.2. 2000 je Špela Pretnar slavila na slalomu v Areju, Matjaž Vrhovnik pa je bil isti dan najhitrejši na slalomu v Adelbodnu.

Sloski.si, Nadlani.si

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: