• 13C Novo mesto
  • 15:28
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Lapornik se je vrnil v Krko

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V pretekli sezoni je v ekipi romunske Steaue igral povprečno 22 minut na tekmo in dosegel 8,5 točk, 3 skoke in 1,6 asistenc na tekmo.

NOVO MESTO – Po dveh sezonah v Španiji in Romuniji se v KK Krka vrača Luka Lapornik. Luka je za Dolenjce igral sezone od 2013/14 do 2015/16. V teh letih je veliko prispeval k uspehom kluba in s Krko osvojil en naslov državnih in tri naslove pokalnih prvakov. V pretekli sezoni je v ekipi romunske Steaue igral povprečno 22 minut na tekmo in dosegel 8,5 točk, 3 skoke in 1,6 asistenc na tekmo.

Luka Lapornik:
“Vesel sem, da se vračam v Novo mesto, saj sem tam odigral eno najboljših sezon v karieri do sedaj in imam na to obdobje lepe spomine. Hitro smo se dogovorili za sodelovanje, prepričalo me je ponovno igranje ABA lige, ambicije kluba, sestava ekipe. Zdi se mi pomembno, da so v klubu zadržali okostje ekipe. Mislim da lahko dam s svojimi izkušnjami tej ekipi veliko, saj mi odgovarja stil igre, ki ga goji trener Petrov. Naredil bom vse, za doseganje zastavljenih ciljev.”

Simon Petrov, trener KK Krka:
“Luka je s svojo borbenostjo, izkušnjami in fizičnimi predispozicijami  pomembna okrepitev za našo ekipo. S svojo pozitivno energijo se bo odlično vklopil v ekipo in z njim se  lahko pričakujemo se eno uspešno sezono.”

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: