• 7C Novo mesto
  • 05:23
  • Pon, 23.10.2017
  • Prijava
  • Registracija

Tekoča angleščina v kratkem času? Poglejte, kako je to mogoče

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ste se odločili, da bo vaša naslednja misija tekoča angleščina, pa ne bi radi obiskovali predavanj, večernih ur v šoli ali pa plačevali pregrešno dragih inštrukcij? Učenje jezika je lahko dovolj dobro in kakovostno tudi, če se ga lotite kar sami.

Zbrali smo nekaj nasvetov in namigov, s pomočjo katerih bo učenje angleščine ali kakšnega drugega jezika (na primer nemščina) hitro in preprosto. Za to ne bo treba potovati v kraje, kjer govorijo ta jezik, zato hitro preverite, kaj lahko naredite doma.

Obkrožite se s tem jezikom
Da bi to dosegli, ne bo treba v London. Že v svoji najožji okolici lahko najdete stvari, ki bodo tuj jezik prinesle bližje vam. Na primer: angleščina je lahko zabavna na nakupovalnem listku, na kozarcih in vrečkah z živili, na posodi, pohištvu, pripomočkih, v avtomobilu … Učenje jezika s pomočjo listkov je lahko zelo učinkovito ter celo zabavno. Poleg tega priporočajo, naj bo angleščina (ali pač nemščina) jezik, v katerem so posneti filmi in televizijski programi, ki jih gledate, prelistate lahko kakšen časopis v tujem jeziku ali pa ta jezik poslušate na svojem mobilniku – medtem ko ste na poti v službo. Poslušajte pesmi v tem jeziku in še kaj.

Angleški prijatelji
Nič lažjega! Če v vaši bližini res ne živi noben tujec, zagotovo poznate koga, ki pozna koga, ki … Poleg tega so družabna omrežja odlična priložnost za mreženje in spoznavanje novih tujih prijateljev. Če živite v mestu, boste kakšnega tujca morda našli tudi na fakulteti, v telovadnici, trgovini … In učenje angleščine bo tako le še bolj preprosto.

Študijski prijatelji
Zagotovo niste edini, ki se je odločil, da bo učenje angleščine njegova prioriteta. Več ko vas bo, bolj bo zabavno, več se boste naučili, lahko boste sodelovali, si dopisovali, se pogovarjali in se tako učili drug od drugega. Motivacija v skupini bo večja, učinkovitost učenja pa morda tudi.

Berite in poslušajte to, kar je resnično
Branje knjig v tujem jeziku zna biti dolgočasno, zato skušajte poiskati besedila, ki jih berejo in pišejo pravi Angleži oziroma tujci. Sprva se bo to zdelo kot izredno težak zalogaj, a bo učenje jezika naredilo veliko bolj zanimivo. Prav tako poslušajte pravo angleščino, ne le tisto iz učbenikov. Angleščina ali nemščina pri nekoliko višji hitrosti govora je morda res težko razumljiva, a sčasoma vam bo postajala vse lažja.

Splet
Svetovni splet je za učenje jezika, pa naj bo to angleščina, nemščina ali kaj tretjega, lahko odlična alternativa. Ni treba, da berete zgolj kakšne članke, pridružite se lahko forumu ali klepetalnici, lahko se udeležite spletnega tečaja in učenje angleščine bo postalo bolj zabavno, interaktivno ter zanimivo. V stikih boste z resničnimi ljudmi, morda najdete koga, ki bi se hotel učiti skupaj z vami in podobno.

Cilj vas bo motiviral
Učenje jezika mora imeti v ozadju tehten razlog, saj boste le tako dovolj motivirani, da ga obvladate. Morda tuji jezik potrebujete zaradi napredovanja v službi, študija v tujini, klepeta s tujimi sošolci ali sodelavci, morda pa zgolj zaradi dopusta, ki ga nameravati preživeti v krajih, kjer je angleščina uradni jezik.

Učite se tudi o kulturi
Preučujte kulturo angleško oziroma nemško govorečih ljudi. Učenje jezika namreč ne pomeni le poznavanje slovnice in besedišča, temveč je komuniciranje z ljudmi, ki imajo različne načine mišljenja od vašega ter seveda različne načine govora od vašega.

Učenje angleščine je v današnjih časih lahko veliko bolj zabavno kot takrat, ko smo angleške besede videli le v šolskih učbenikih. Zato poiščite načine, da bo učenje jezika za vas zabavno, saj imate na voljo vso mogočo tehnologijo, lahko igrate igre v tem jeziku, pojete pesmi, berete stripe … In nikar se ne obremenjujte zaradi napak, saj se iz svojih napak vendar največ naučimo!

Pripravila: M. S.
Foto: Pixabay

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Staranje kože lahko upočasnite s 6 preprostmi koraki

23.10.2017
Prav vsak izmed nas se stara in dobiva gube. Tega procesa žal ne moremo ustaviti, dobra novica pa je ta, da ga lahko upočasnimo. S staranjem koža izgubi sposobnost, da se hitro obnavlja. Prične izgubljati vlago, tanjša se ...

V ŽIVO: Kako so se razpletle volitve za predsednika države?

22.10.2017
Ob 19. uri so se zaprla volišča po 6. predsedniških volitvah v Sloveniji. NOVO MESTO, LJUBLJANA - Volivci so se odločali, kdo bo predsedoval Sloveniji v naslednjem petletnem mandatu. Volilno pravico ima 1,7 milijona ...

Pa saj to ni res: težja poškodba Ilke Štuhec!

22.10.2017
Očitno bo morala Mariborčanka izpustiti celo sezono! PITZTAL - Med današnjim dopoldanskim treningom v Pitztalu si je Ilka Štuhec pri padcu poškodovala levo koleno. Svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila ...

Na štajerki povzročil nesrečo in pobegnil

22.10.2017
Policija povzročitelja intenzivno išče. CELJE – Sinoči, nekaj pred 18. uro, se je po poročanju Slovenskih novic na štajerski avtocesti med priključkoma Celje zahod in Žalec-Arja vas proti Ljubljani zgodila prometna ...