• 14C Novo mesto
  • 20:23
  • Ned, 24.09.2017
  • Prijava
  • Registracija

Visokošolsko središče Novo mesto vabi na informativne dneve in k vpisu

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko Novo mesto bo v študijskem letu 2017/18 izvajala študijska programa prve stopnje Upravljanje in poslovanje (VS) ter Poslovna informatika (VS) – redni in izredni študij ter študijski program druge stopnje Upravljanje in poslovanje – izredni študij. Redni študij je brezplačen. Pridobljeno znanje po končanem izobraževanju na programih prve stopnje omogoča kompetentno izvajanje opravil srednje ravni vodstvenega kadra s področij upravljanja, poslovanja in poslovodenja, organiziranja poslovnih sistemov, upravljanja s sredstvi in kadri ter informacijsko-upravljalskih sistemov. Diplomanti študijskega programa druge stopnje bodo s pridobitvijo ustreznih kompetenc lahko prevzemali odgovornost za vodenje najzahtevnejših delovnih sistemov.

Fakulteta za poslovne in upravne vede Novo mesto bo v študijskem letu 2017/18 izvajala študijski program druge stopnje Poslovna ekonomija – izredni študij in študijski program tretje stopnje Poslovna ekonomija – izredni študij. Študijska programa sta zasnovana tako, da omogočata enakovredno vključevanje v izobraževanje ali v zaposlitev kjerkoli v Evropi. Program druge stopnje omogoča nadaljevanje študija na tretji stopnji in v programih vseživljenjskega učenja, ki so namenjeni izpopolnjevanju, dopolnjevanju, poglabljanju ter posodabljanju že pridobljenega znanja. Diplomanti fakultete bodo pomemben generator razvoja in napredka v vseh strukturah gospodarstva, negospodarstva in državne uprave v regiji.

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto bo v študijskem letu 2017/18 izvajala študijski program prve stopnje Zdravstvena nega (VS) – redni in izredni študij, študijski program druge stopnje Vzgoja in menedžment  v zdravstvu – izredni študij ter študijski program tretje stopnje Edukacija in menedžment v zdravstvu. Redni študij je brezplačen. Program prve stopnje je usklajen z Evropsko direktivo za regulirane poklice, kar pomeni, da je diploma veljavna brez nostrifikacije v vseh državah Evropske unije. Pri izvajanju kliničnega usposabljanja sodelujemo z zdravstvenimi in socialno varstvenimi zavodi v naši regiji, pa tudi širše. Diplomanti lahko nadaljujejo študij na drugi in tretji stopnji. Poklic diplomirane medicinske sestre oz. diplomiranega zdravstvenika je atraktiven poklic, saj daje možnosti zaposlovanja na novih delovnih mestih, ki se odpirajo zaradi staranja prebivalstva, povečevanja kroničnih obolenj in tudi prevzemanja novih nalog v celostni obravnavi pacientov.

Fakulteta za tehnologije in sisteme bo v študijskem letu 2017/18 izvajala študijski program prve stopnje Tehnologije in sistemi (VS) – redni in izredni študij, študijski program druge stopnje Tehnologije in sistemi v strojništvu – izredni študij ter študijski program tretje stopnje Sonaravne tehnologije in sistemi v strojništvu – izredni študij. Redni študij je brezplačen. Program je namenjen pridobivanju znanja o različnih tehnologijah, ki se uporabljajo v industriji. K njim sodi tudi osnovno znanje o sistemih, ki omogočajo združevanje elementov naprav in inovativno načrtovanje proizvodov z upoštevanjem novih tehnologij. Osnovni cilj študija na prvi stopnji je pridobiti kakovostno znanje za uporabo v praksi ali za nadaljevanje študija na drugi in tretji stopnji. Sodobni načini študija z uporabo modernih pripomočkov omogočajo, da se izvajanje študijskega procesa v obliki klasičnih predavanj zmanjša, poveča pa se uporaba metod, ki spodbujajo osebni kontakt med študentom in visokošolskim učiteljem ali asistentom.

Vabljeni na informativne dneve za drugo in tretjo stopnjo, ki bodo 7. septembra 2017 ob 16.30 uri na sedežu fakultet (http://vs-nm.si/sl/).

Prijave: 4. 9. – 24. 9. 2017 (prijava – eVŠ).

Do 29. avgusta 2017 pa poteka drugi prijavni rok za vpis v programe prve stopnje (prijava – eVŠ).

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Referendum ni uspel, pobudniki po ustavno presojo

24.09.2017
Volilna udeležba je bila nizka: 20,7% vseh volilnih upravičencev je prišlo na volišča. NOVO MESTO - Ob 19. uri je bilo konec glasovanja, nekaj pred 21. uro pa so bili prvi delni izidi referenduma o drugem tiru ...

Dolenjska ima najtežjo bučo v Sloveniji

24.09.2017
V soboto je Mozirski gaj gostil izbor za najtežjo bučo v Sloveniji. NOVO MESTO – Že sedmo leto zapovrstjo so v Mozirskem gaju pozvali vse, ki imajo lepe in velike buče, da jih pripeljejo na Državno tekmovanje v ...

Jožeta še niso našli

24.09.2017
Včeraj smo poročali o iskanju pogrešane osebe na področju Novega mesta. NOVO MESTO – V petek so bili policisti obveščeni, da svojci od 21. 9., od popoldanskih ur, pogrešajo 63-letnega Jožeta Kocjana s Šegove ulice ...

Živila, ki so bogata s probiotiki

24.09.2017
Ime probiotik izvira iz grških besed pro (za) in bios (življenje), torej izraz pomeni “za življenje”. In res, probiotiki so živi mikroorganizmi, oziroma  dobre bakterije, ki izboljšajo delovanje mikroklime prebavil. ...