• 14C Novo mesto
  • 20:18
  • Ned, 24.09.2017
  • Prijava
  • Registracija

Kako začeti s prvo spomladansko rekreacijo?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Po dolgi, leni zimi je ključno, da začnete z vadbo počasi. Predvsem naj vam bo rekreacija v veselje in sprostitev.
Sončni dnevi so spet tu in želimo se podati v naravo, okusiti pomlad z nekaj kilometrskim tekom ali z igranjem tenisa. Toda preden se tega lotite, strokovnjaki svetujejo, da pripravite svoje telo na program rekreacije. Še posebej, če se med zimo niste dovolj rekreirali. Ljudje bi morali dati svoj ponos na stran in ne že takoj v prvih spomladanskih dneh preteči pet kilometrov, sploh po zimskih neaktivnosti. S treningom je treba začeti počasi.
Tudi v prvih toplih dneh, ki kar kličejo k rekreaciji, začnite na začetku. Če ste bili dlje časa neaktivni, pred začetkom rekreacije obiščite svojega zdravnika, sploh če boste začeli z čisto novim programom rekreacije. Pripravite si urnik rekreacije, ki sovpada z začetkom pomladi, in obvestite svojega zdravnika o programu rekreacije. Ko zdravnik ugotovi, da ste zdravi in primerni za program rekreacije, začnite s počasno rekreacijo – počasno hojo, joggingom ali tenisom.
Če se pozimi niste rekreirali, potem začnite spomladansko vadbo z 10-minutno vsakodnevno hojo, ki jo naslednji teden povečajte na 15 minut. Nato povečujte čas hoje vsak teden za 5 minut. To je sicer počasnejši program, kot si ga želi večina, ampak po mesecu dni boste zgradili dovolj vzdržljivosti, da boste začeli z napornejšo vadbo.

Izberite si vrsto vadbe, ki vas veseli, da do vadbe ne boste čutili odpora. Čez čas lahko dodajate tudi druge vrste vadbe, da ne prihaja do monotonosti.

Začnite že pri svojem življenjskem slogu: če se vozite v službo z avtomobilom, poskusite sedaj iti peš ali s kolesom. Če vas motivira vodena vadba, potem obiščite aerobiko, pilates … ali vadbo v fitnes centru z inštruktorjem. Lahko pa tudi začnete z vadbo doma: sobno kolo, orbitrek, vadba s posnemanjem vadbe na youtub-u, sprehodi, vrtnarjenje, urejanje okolice hiše in podobno.

Fizična aktivnost izboljša vašo kondicijo in psihično stanje. Po rekreaciji boste polni energije in dobre volje.

Vir: P. U.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Referendum ni uspel, pobudniki po ustavno presojo

24.09.2017
Volilna udeležba je bila nizka: 20,7% vseh volilnih upravičencev je prišlo na volišča. NOVO MESTO - Ob 19. uri je bilo konec glasovanja, nekaj pred 21. uro pa so bili prvi delni izidi referenduma o drugem tiru ...

Dolenjska ima najtežjo bučo v Sloveniji

24.09.2017
V soboto je Mozirski gaj gostil izbor za najtežjo bučo v Sloveniji. NOVO MESTO – Že sedmo leto zapovrstjo so v Mozirskem gaju pozvali vse, ki imajo lepe in velike buče, da jih pripeljejo na Državno tekmovanje v ...

Jožeta še niso našli

24.09.2017
Včeraj smo poročali o iskanju pogrešane osebe na področju Novega mesta. NOVO MESTO – V petek so bili policisti obveščeni, da svojci od 21. 9., od popoldanskih ur, pogrešajo 63-letnega Jožeta Kocjana s Šegove ulice ...

Živila, ki so bogata s probiotiki

24.09.2017
Ime probiotik izvira iz grških besed pro (za) in bios (življenje), torej izraz pomeni “za življenje”. In res, probiotiki so živi mikroorganizmi, oziroma  dobre bakterije, ki izboljšajo delovanje mikroklime prebavil. ...