• 4.48C Novo mesto
  • 11:46
  • Tor, 19.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

Kam potovati septembra?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Čeprav je uradnih poletnih počitnic konec, to še ne pomeni, da mora biti konec tudi uživanja in odkrivanja novih krajev. Za tiste, ki bi radi počitnice septembra, ponujamo seznam krajev oziroma namigov. Odgovorov na vprašanje, kam potovati septembra, je na tisoče, seveda je vse odvisno od tega, kaj želite sami.

Počitnice septembra na plaži

Če bi si privoščili dolge počitnice septembra, potem je za to kot narejena Tanzanija. Visoke temperature in čas brez dežja pričarajo pravo poletje, za nameček pa si lahko tam privoščite še safari in poležavanje na plaži ali bližnjem otoku Mafia, kjer se boste v tem času izognili nepotrebni gneči. Če se torej sprašujete, kam potovati septembra, je to morda pravi odgovor. Ker se monsunsko obdobje bliža koncu, je dopust septembra lahko prav prijeten tudi na severovzhodu Kitajske in v Indoneziji.

sicilija

Sicilija je prava izbira za dopust septembra.

Nekoliko bližje je Sicilija, kjer v tem času ni več prevroče, ampak še vedno skoraj poletno. Počitnice septembra ob aktivnih vulkanih in sproščujočem vetru s Sredozemskega morja vam bosta prijala, za tiste, ki vas zanima, kam potovati septembra, da ne bo predaleč, pa še vedno ostane Barcelona, kjer lahko uživate na čudovitih plažah in hkrati v urbanem okolju.

Še bližje pa so obale Jadranskega morja, ki so povsem primerne tudi še za dopust septembra. Vročina počasi popušča, gneče ni več, cene so nižje. Hrvaška obala z otoki je vedno odlična izbira, Grčija pa je prav tako še vedno dobra ideja, kam potovati septembra.

Za ljubitelje mestnega vrveža

Avgusta je New York praktično prazen, septembra pa je spet vse drugače. Kaj je boljšega kot dopust septembra v Centralnem parku ali raziskovanje neskončno dolgih ulic in avenij v časih, ko se ozračje že malo ohladi, mestni vrvež pa daje tisti pravi utrip velemesta?

ny

New York.

Če bi si počitnice septembra vseeno radi privoščili, čeprav ste omejeni s časom in denarjem, pa jo lahko mahnete v kakšno od bližjih metropol: Rim, Pariz, London … Izbira je neskončna. Morda bo vaše apetite zadovoljila Lizbona, kjer so dnevi in večeri še prijetno topli, obisk znamenitosti pa zato toliko bolj sproščen.

Kam potovati septembra, če ste ljubitelj adrenalina

Morda velja počitnice septembra preživeti tudi v Kanadi. To je edini čas v letu, ko boste tam lahko opazili izmuzljivega belega medveda, ki živi v gozdovih Britanske Kolumbije. Jeseni se pojavi na planem in išče losose, potem pa spet izgine v neskončnih gozdovih. Severna Amerika je sicer v tem času za obisk izredno primerna.

Kam pa, če bi radi nekam bližje? Spet ne moremo brez Barcelone. Ta septembra ponuja festival Mare de Déu de la Mercè, kjer lahko pobližje spoznate katalonsko kulturo in običaje, nepozabne zabave, ulične predstave in še kaj.

barcelona

Iščete ideje, kam potovati septembra? Morda je Barcelona pravi odgovor.

Kje dopust septembra ni dobra ideja?

Na koncu ostaja še vprašanje, kje se počitnice septembra verjetno ne bodo izkazale za najboljše. Ta čas je kritično zlasti v srednji Ameriki in na Karibih, kjer je obdobje ciklonov, ter na Japonskem (tajfuni) in v Indiji (deževje).

Če ste torej bolj spontani in počitnic ne načrtujete mesece vnaprej, morda zgoraj najdete pravi idejo za hiter dopust septembra ali zgolj še zadnji kratek oddih pred hladno polovico leta. Avtorica: M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: