• 7.88C Novo mesto
  • 01:35
  • Pon, 22.04.2019
  • Prijava
  • Registracija

Kulinarični namig: kakijevo pecivo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

November je čas za kakije. Kaki ima kot sadež neverjetne lastnosti, s preprostimi recepti pa lahko iz njega pripravimo izjemno okusne jedi.

Kakijevo pecivo

Sestavine:

  • 2 jogurtova lončka zmletega kakijevega mesakulinaricni-namig-rubrike-foto
  • 3 jajca
  • 3 žlice mleka
  • 5 žlic bele moke
  • 5 žlic rožičeve moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor z aromo ruma
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 1 pest na koščke narezanih lešnikov, orehov, mandljev …
  • 1 tablica jedilne čokolade
  • mleko
  • olje

Priprava:

Kakije olupimo in z žlico izdolbemo meso, ki ga nato spasiramo s paličnim mešalnikom.

V skledi penasto zmešamo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Nato dodamo kakije in mleko ter še malo mešamo. Postopoma po žlicah dodajamo obe moki s pecilnim praškom. Ko dobimo homogeno zmes, vanjo zamešamo še oreščke. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah. Ko je pecivo pečeno, ga ohladimo in prelijemo s čokoladno glazuro.

Pripravila: P. U., povzeto po spletu

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: